Wintersport is voor mij één van de soorten vakanties dat ik pas op latere leeftijd ontdekte. Ik ging zowieso als kind bijna niet op reis maar ik had ook nog eens niemand in mijn omgeving die wel op wintersport ging. Tijdens mijn tweede studie leerde ik vriendin Linda kennen die al op de latten staat sinds ze kan lopen. Ik heb haar bezocht in Oostenrijk en in het Canadese Whistler en sindsdien hou ik van wintersport.

Inmiddels heb ik ook de Franse en de Zwitserse sneeuw mogen ontdekken tijdens diverse persreizen en daarom deel ik graag met jullie wat ik nou zo leuk vind aan wintersport.

1. Sneeuw

Ik wordt helemaal vrolijk van de sneeuw. De dikke laag die is neergedaald en het landschap en dorpjes veranderd in een totaal andere omgeving. Zonder sneeuw ook geen wintersport dus het beste als er een dik pak ligt natuurlijk waar je doorheen kan skiën of sleeën.

Fotoblog: 10 redenen waarom wintersport zo leuk is

2. Skiën

Snowboarden heb ik geprobeerd maar dat was geen succes. Het skiën kan nog steeds beter maar van een blauwe piste kom ik naar beneden en met een beetje glijden af en toe lukt een rode piste ook nog wel. Ik vind het het lekkerst om gewoon de makkelijke pistes te nemen en een hele route te volgen door het besneeuwde landschap. Relaxt en op mijn gemak met af en toe een leuke afdaling voor wat meer snelheid.

Fotoblog: 10 redenen waarom wintersport zo leuk is

3. Sleeën

Het klinkt misschien suf maar dat is het absoluut niet. In de meeste wintersportgebieden heb je speciale geprepareerde slee pistes waar je van kan afdalen. Ik heb zowel gesleed op de bekende rode sleetjes als op de ouderwetse houten sleeën en wil je goed en snel naar beneden komen moet je behoorijk behendig zijn. Het feit dat een skibril, goede profielen en zelfs een skihelm wordt aangeraden zegt genoeg denk ik. Ooit haalde ik eens een top snelheid van 53 kilometer per uur.

Fotoblog: 10 redenen waarom wintersport zo leuk is

4. Adrenaline in de sneeuw

Ik noemde net al de snelheid die ik behaalde bij het sleeën maar zo zijn er nog veel meer activiteiten die zorgen voor adrenaline in de sneeuw. De hoogste snelheid haalde ik ooit tijdens een bobsleerit maar adrenaline bestaat voor mij niet alleen uit snelheid.

Fotoblog: 10 redenen waarom wintersport zo leuk is          Fotoblog: 10 redenen waarom wintersport zo leuk is

Ik zou dolgraag nog eens achter een paard willen skiën, het zogenoemde ski joerring.

Paragliden van een besneeuwde berg, een tocht op sneeuwscooters, een huskysledetocht, er staan nog zoveel adrenaline things to do op mijn wintersport bucketlist.

5. Buiten zijn

Ik vind het heerlijk om veel buiten te zijn. Vroeger was ik altijd in de weer met paarden en was ik veel buiten. Tegenwoordig zit ik veel meer binnen en vooral achter de computer. Tijdens de wintersport ben ik de hele dag buiten in de sneeuw te vinden en ik geniet helemaal to the max als ook nog eens het zonnetje schijnt.

6. Aprés ski

Zonder apré ski geen wintersport en andersom. Ik ben altijd in voor een feestje en tijdens de wintersport vind ik het heerlijk om na een dag skiën nog even op mijn skiboots los te gaan tijdens een feest. Het maakt niet uit hoe je erbij loopt als je maar lol hebt.

Fotoblog: Wintersport in Alpe ‘d Huez

Fotoblog: Wintersport in Alpe ‘d Huez

7. Zon tijdens de wintersport

Een van de grootste misverstanden over wintersport is dat het koud zou zijn. Ja, natuurlijk kan het koud zijn maar omdat je de hele dag bezig bent voelt voor mij de wintersport vaak warmer aan dan thuis in Nederland. Onlangs was ik in Alpe ‘d Huez op wintersport dat de bijnaam het eiland in de zon heeft. Van 09.00 tot 17.00 schijnt de zon over de piste op een heldere dag en kan je heerlijk van de zon genieten. Omdat je op een behoorlijke hoogte zit en de zon ook nog eens weerkaatst in de sneeuw heb je kans om ook nog eens te verbranden. Dus smeer je goed in.

Fotoblog: 10 redenen waarom wintersport zo leuk is

8. Wellness in de sneeuw

Warme baden die je huid doen tintelen na een dag in de kou op de piste. Stomende sauna’s om je spieren te ontspannen. Relaxruimtes om uit te rusten na alle inspanningen. Sneeuwvlokken die op je frisse gezicht dwarrelen terwijl je bubbelt in een van de verwarmde buitenbaden. Dat is winter wellness en mijn ultieme relaxmoment tijdens een wintersportreis.

Fotoblog: 10 redenen waarom wintersport zo leuk is

9. Uitzichten

De uitzichten tijdens de wintersport zijn werkelijk af en toe adembenemend. Ik vind het ook heerlijk om gewoon op de berg ergens te gaan wandelen en te genieten van de vergezichten over de besneeuwde bergtoppen. Alles mag dan wit zijn er is nog steeds zoveel moois te zien.

Fotoblog: 10 redenen waarom wintersport zo leuk is

Fotoblog: 10 redenen waarom wintersport zo leuk is

10. Warme chocomelk en kaasfondue

Van warme chocomelk en kaasfondue kan ik geen genoeg krijgen tijdens de wintersport. Heerlijk een warme kop met een toef slagroom om even warm te worden naast een openhaard bij een van de piste restaurants. In de avond genieten van een kaasfondue. Dat vind ik zo lekker dat ik het elke dag wel kan eten.

Fotoblog: 10 redenen waarom wintersport zo leuk is

Wintersportvakantie

Alle tien de punten en de vrijheid, genieten van de omgeving en van elkaar, rust, activiteit en het vakantiegevoel tesamen maken voor mij een wintersport vakantie compleet. Van mijn persreizen naar de Franse skigebieden Serre Chevalier, Alpe ‘d Huez en Les deux Alpes heb ik 2 videos gemaakt, kijk je mee?

Serre Chevalier

Alpe ‘d Huez en Les deux Alpes

 Wat vind jij het leukste aan wintersport?

 © Alle foto´s en de videos in dit artikel zijn gemaakt door Henriëtte Bokslag en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

Print Friendly, PDF & Email