Verjaardagkalenders met je 12 mooiste foto’s, je favoriete thee-mok met een foto van jezelf genietend van een kopje thee, bijzondere herinneringen van reizen afdrukken op canvas of hout, een bepaald reismoment op je telefoonhoesje of een magneet voor op je koelkast met een toffe afbeelding. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan ergens je foto op laten afdrukken.

Zoveel foto’s, zoveel herinneringen, zoveel mogelijkheden

Je kan je voorstellen dat ik met al die reizen inmiddels behoorlijk wat GB aan foto’s heb. In een oude doos heb ik nog honderden negatieven liggen van vroeger en nu heb ik twee harde schijven vol met foto’s.

Mijn moeder begon al voordat ik geboren was met het maken van fotoboeken en inmiddels ben ik in het bezit van een collectie van ruim 150 fotoboeken, van het begin van mijn leven tot ongeveer mijn 26e. Vanaf mijn 26e ging ik steeds vaker reizen en had ik de tijd niet meer om alles te verwerken tot de prachtige fotoboeken die ik heb en daarbij, waar moet ik al die boeken laten?

Ik begon met het maken van fotocollages. De mooiste foto’s uit een bepaalde periode drukte ik af via Kruidvat en dan maakte ik zelf een hele fotocollectie die ik op hing in een mooie lijst. Rond mijn 29e begon ik met bloggen en dat was en is voor mij de perfecte oplossing om al die mooie foto’s te delen en regelmatig terug te kijken. Mijn reisblog is eigenlijk een persoonlijk online dagboek met als extra groot voordeel dat ik zo altijd mijn mooie reisherinneringen bij de hand heb.

Zoveel foto’s, zoveel herinneringen, zoveel mogelijkheden

Een fotoboek als reisherinnering of als cadeau

Toch mis ik het samenstellen van fotoboeken wel eens. Laatst ontmoette ik iemand en die zei; “ik zoek elk jaar de allerleukste, mooiste, grappigste en ontroerendste foto’s ooit en maak daar jaar fotoboeken van”. Dat vond ik eigenlijk zo’n geweldig idee dat ik denk dat ik dat ook ga doen. Ik zie het al voor mij dat ik een mooi jaarboek heb vol met foto’s die ik op tafel kan leggen thuis.

Afgelopen week was ik op reis in de Duitse regio Thüringen. Ik heb vele winterse avonturen beleefd en het gaafste om mee te maken vond ik de “dog trekking” en wagentocht met husky’s. Dollen met die lieverds van honden in de sneeuw bracht mij een enorm geluksgevoel. Deze foto komt zeker in mijn jaar fotoboek van 2016.

Afgezien van het feit dat het leuk is om je eigen fotoboeken te maken en nog eens in te kijken is het ook leuk om cadeau te geven. Als mijn vriendinnen een speciale leeftijd behaalden, maakte ik wel eens fotocollages van alles wat we beleefd hadden. Al is het wel een kwestie van smaak of iemand dat leuk vind voor in huis. Stel dat een vriendin jarig is of gaat trouwen en je stelt een fotoboek samen van alle mooie fotomomenten, dan heb je toch een uniek cadeau om te geven? Vind de ontvanger het echt leuk dan kan het op tafel worden gelegd en zo niet dan staat het boek mooi in de kast voor een avond herinneringen ophalen.

Nog meer inspiratie voor je foto’s?

Fotoinspiratie

Ik benoemde eerder al dat de mogelijkheden met foto’s oneindig zijn. Thuis heb ik een mooie fotocollage hangen vol herinneringen van toffe momenten met vrienden. Daarnaast heb ik een ouderwetse verjaardagskalender met mijn mooiste foto’s en gaf ik vorig jaar een vriendin een foto op forex cadeau. Nieuwsgierig geworden? Lees mijn blog; “Inspiratie voor je mooiste foto’s”.

Foto tips voor het maken van fotocollages
Op mijn reisblog plaats ik vaak fotocollages om een veelzijdige indruk te geven van een bestemming. Hiervoor gebruik ik voornamelijk de tool van Canva via mijn laptop. Omdat ik vaak direct de foto’s plaats op mijn social media kanalen gebruik ik op mijn telefoon voor het maken van fotocollages altijd de; “Photogrid app”. Die kan ik je echt aanraden, want naast dat het super leuk is om te gebruiken, werkt het ook nog eens heel makkelijk.

Ik ben benieuwd wat jij met de foto’s doet van jouw reisherinneringen?

Print Friendly, PDF & Email