Duizenden foto’s heb ik van al mijn reizen. Méér dan 2000 gigabyte staat er op mijn harde schijf en dan heb ik het nog niet eens over één grote verhuisdoos vol negatieven. Tja, foto’s maken deed ik altijd al en niet alleen op reis. Ook van de dagelijkse gebeurtenissen heb ik vele foto’s.

Wat doe je met al die foto’s?

Mijn moeder maakte al van vanaf mijn geboorte plakboeken. Jaren stonden die in de kast maar bij de laatste verhuizing heb ik ze ingepakt gelaten in de verhuisdozen. Schrik niet, 14 grote verhuisdozen in totaal zitten vol met plakboeken.

Op een gegeven moment nam ik het maken van plakboeken over van mijn moeder. Ik vond dat altijd leuk om te doen en vriendinnen kwamen avonden lang foto’s kijken bij mij want zij drukte ze niet af of bewaarden ze in een doos. Mijn collectie plakboeken werd alsmaar groter en op een gegeven moment had ik geen ruimte meer. Ik besloot om alleen nog maar plakboeken van mijn reizen te maken. Maar met de afgelopen twee jaar waarin ik gemiddeld 15 reizen per jaar maakte was ook dat niet meer te doen. Nu heb ik mijn blog, mijn eigen online plakboek inclusief al mijn belevenissen.

Ooit is het mijn doel om mijn allermooiste foto’s uit te laten vergroten en die op te hangen in huis. Daar heb ik nu geen plek voor maar waar ik wel plek voor heb is een collage poster met de leukste en dierbaarste momenten met vrienden en familie, zowel op reis als van momenten thuis.

Mijn persoonlijke fotocollage

Fotocollages maakte ik vroeger al maar dan met de hand. Ik drukte een stapel foto’s af en begon te knippen en plakken. Gekke teksten knipte ik uit de krant of ik kocht een pakket stickers en maakte de fotocollage helemaal persoonlijk.

Als vrienden jarig waren en een bijzondere leeftijd haalden maakte ik ook collages. Met de techniek van tegenwoordig kan je ook hele leuke fotocollages online maken. Zo heb ik mijn eigen fotocollage samengesteld van al mijn tofste reismomenten, de avonden met vrienden die ik nooit zal vergeten en de gekke momenten met mijn familie. Spot jij jezelf?

Inspiratie tip, maak een fotocollage

Inspiratie tip, maak een fotocollage          Inspiratie tip, maak een fotocollage

Tips voor het maken van een fotocollage:

  1. Selecteer van te voren in een aparte map alle foto’s die je wil gebruiken
  2. Zorg voor een goede en steady internetverbinding
  3. Neem er de tijd even voor, minimaal een uur
  4. Beslis over de afmeting, groot, middel of klein
  5. Wil je een staande, liggende of vierkante collage

Nog meer inspiratie voor je foto’s?

Uiteraard kan je nog veel meer dingen maken met je foto’s. Vorig jaar heb ik als cadeau voor een vriendin een mooie foto van ons, dat we aan het paardrijden in het Lake District zijn, laten afdrukken op forex. Voor mezelf maakte ik een verjaardagskalender met mijn mooiste foto’s per maand. Nieuwsgierig? Lees mijn blog; “Inspiratie voor je mooiste foto’s”.

Inspiratie tip, maak een fotocollage

 Wat doe jij met jouw foto’s?

Print Friendly, PDF & Email