Ik denk dat iedere reiziger wel een bucketlist heeft. En hoe meer je reist, hoe langer die lijst wordt is mijn ervaring. Overal ontmoet je weer andere reizigers die overal ter wereld weer bepaalde dingen hebben gedaan waarvan ze zeggen dat moet je ook echt een keer gaan doen.

Of als je je inleest voor je naar een bestemming vertrekt zie ik vaak ook dingen waarvan ik denk dat wil ik wel een keer gaan doen. Een paar maanden voor mijn vertrek naar Curaçao had ik iets gelezen over Flyboarden. Het werd omschreven als “de nieuwe ultieme watersport uitdaging”. Ik zat in het vliegtuig en dacht eraan terug. De eerste paar dagen had ik een druk programma met de persreis maar ik had kunnen regelen dat ik privé nog langer kon verblijven op het eiland.

Flyboarden Curacao

Vliegen als een superheld en duiken als een dolfijn? Het klonk voor mij als een bijzondere activiteit die ik maar al te graag eens wilde beleven. Zapata Flyboard Caribbean is gevestigd op het Jan Thiel strand op Curaçao. De ideale locatie omdat ze daar veel aanloop hebben van vakantiegangers die verblijven in de nabij gelegen hotels- en appartementen.

Het flyboarden is ontwikkeld door jetski wereld kampioen Franky Zapata uit Frankrijk. Wim heeft altijd in de watersport gewerkt en het was voor hem dan ook een logisch vervolg om ander half jaar geleden te starten met het aanbieden van de “Flyboard experience”. Hij doet dit samen met zijn vriendin Quinta.

Quinta en Wouter mij bij de kleine strand hut gelegen naast Zanzibar Beach Restaurant. Wouter verteld dat hij hier werkzaam is voor een halfjaar als stagiair van de opleiding Veiligheidskunde. Hij doet onderzoek naar de Arbo-veiligheid en schrijft een BHV plan met risico inventarisatie voor Zapata. Elke sport brengt bepaalde risico’s met zich mee en het geeft mij een veilig gevoel dat ze de veiligheid op de eerste plaats zetten bij deze nieuwe vorm van watersport.

Quinta geeft mij vervolgens de uitleg over het product en waar ik straks aan moet denken als ik in het water lig. Ze verteld veel en ik hoop dat ik alles onthouden heb als ik straks in het water ben. Wouter gaat mee op de jetski en geeft vanaf daar ook aanwijzingen en als je eenmaal in het water bent denk je vanzelf terug aan alles wat ik heb gezegd verteld ze.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Flyboarden in Curaçao      Flyboarden in Curaçao

Veiligheid voor alles

Het is tijd om mijn zwemvest aan te doen en puur voor de veiligheid krijg ik ook een helm op. Ik ga in het water op mijn rug liggen en terwijl ik drijf bevestigd Wouter de schoenen stevig aan mijn voeten. Vervolgens kruipt hij op zijn jetski en start de motor.

De jetski is omgebouwd en het flyboard is aangesloten door een slang aan de jetski. Het water wordt opgezogen en samengeperst door een krachtige motor. Het water gaat door de slang naar het flyboard omhoog waar het verdeeld wordt naar beide uitgangen om zo goed in balans te blijven. Hij trekt mij liggend op mijn rug door het water naar een open plek in de baai waar het diep genoeg is.

Flyboarden in Curaçao

Henriëtte is flying

Het is maar van korte duur want als ik nog geen meter uit het water ben val ik al om. Poging twee volgt, benen recht naar beneden, ik kijk naar een vaste plek aan de horizon en ik kom al wat verder uit het water omhoog. Het voelt heel onwennig en ik sta met knikkende knieën op het bord. Ik val weer met een plons in het water.

Zoals het zo vaak is met nieuwe dingen die je doet. Oefening baart kunst en na ongeveer 20 minuten lukt het mij dan toch om zeker vijf meter boven het wateroppervlak rond te vliegen. Wouter bepaalt hoe hoog en hoe snel ik vlieg door het regelen van de waterkracht dus het is een veilige ervaring. Nu het steeds beter gaat krijg ik de smaak te pakken en blijf ik steeds langer in de lucht.

Wat een kick geeft dat! Ik vind het zo bijzonder dat je opstijgt vanuit het water en met je lichaam de richting kan bepalen waar je heen gaat. Het is een onbeschrijfelijk gevoel dat je de druk onder je voeten voelt toenemen en je letterlijk uit het water opstijgt en rondvliegt. Ik kan alleen maar zeggen dat je dit ook echt een keer moet proberen.

Nu is het moment daar en ben ik toch een beetje zenuwachtig. Wouter herhaald nog een keer dat ik het bord naar beneden moet duwen en rechtop in het water moet gaan staan. Als ik dan eenmaal in de juiste positie sta geeft hij langzaam gas en regelt zo de waterkracht die in de slang terecht komt en wat bevestigd is aan het bord waar ik met mijn voeten aan vast zit. Langzaam kom ik een stuk uit het water omhoog.

Flyboarden kan vanaf 10 jaar , dit is inclusief 15 minuten briefing en 30 tot 40 minuten flyboard training. Zapata Flyboard Caribbean is gelegen op het Jan Thiel strand.

*Benieuwd hoe het eruit ziet? Check dan zeker dit filmpje: Flyboarden op Curaçao.

Flyboarden in Curaçao      Flyboarden in Curaçao

Ik ben benieuwd wat er bij jullie op je “bucketlist” staat en of je ooit wil flyboarden op Curaçao?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email