Bijzondere landschappen, rode rotsformaties, reusachtige ijspegels, canyons, geisers, meren, rivieren en van groene tot besneeuwde bergtoppen. In 2016 vieren de Verenigde Staten de honderdste verjaardag van de National Park Service. Deze organisatie werd geïnitieerd door president Theodore Roosevelt en beheert maar liefst 408 natuurparken. National Parks Adventure is een ode aan de National Park Service en laat de wondere en zeer gevarieerde schoonheid zien van een aantal van de Nationale Parken in Amerika.

Update: deze film is helaas niet meer te zien. 2019

National Parks Adventure Omniversum

Vorige week mocht ik op uitnodiging bij de première aanwezig zijn van de nieuwe grootbeeldfilm National Parks Adventure in het Haagse koepeltheater Omniversum. Het enige Nationale Park dat ik bezocht heb in Amerika is de Everglades. Vele van de andere parken staan op mijn bucketlist om er ooit een bezoek aan te brengen.

De film voert je door de Amerikaanse wildernis van onder meer National Lakeshore in Michigan, Bryce Canyon en Arches in Utah, Devils Tower en Yellowstone in Wyoming, Katmai in Alaska en Glacier in Montana naar Redwood en Yosemite in Californië.

Onder de regie van MacGillivray Freeman worden de Nationale parken belicht door de reis die bergbeklimmer Conrad Anker, zijn zoon en vriendin maken. De Nederlandse verhaallijn is ingesproken door niemand minder dan reisliefhebber Chris Zegers.

Film tip: National Parks Adventure Omniversum

Outdoor adventures in de Nationale Parken van Amerika

Zoals jullie inmiddels weten ben ik gek op outdoor adventures en daar lenen de Nationale Parken van Amerika zich uitstekend voor. Scheuren op mountainbikes over de gladde rotsen in Utah, de Devils Tower beklimmen of raften over het kolkende water van de Colorado River en door de Grand Canyon varen. Tof vond ik ook om te zien in de film hoe beren leren visjes vangen, naar zo’n mooi natuur verschijnsel zou ik uren kunnen kijken.

Film tip: National Parks Adventure Omniversum - Outdoor Adventures

Outdoor adventures in de Nationale Parken van Amerika

Wil jij naar de film National Parks Adventure?

In samenwerking met het Omniversum mag ik vier vrijkaarten voor National Parks Adventure weggeven aan mijn lezers. Ben jij Amerika liefhebber, zou je er dolgraag eens naar toe willen of heb je gewoon zin om deze film te gaan kijken? Like mijn facebookpagina “Travel around with me“, deel het bericht en maak kans op vrijkaarten.

Wil jij naar de film National Parks Adventure?

Print Friendly, PDF & Email