Vind jij het leuk om film locaties te bezoeken als je op vakantie bent? Deze series en films zijn opgenomen op Malta. Reis naar Malta en ontdek of jij deze film locaties op Malta herkent.

Ontdek de film locaties op Malta

Zit je een mooie film te kijken en zie je ineens dat het in Malta is openomen. Of je ziet een plek terwijl je naar de televisie kijkt en je denkt waar is die film opgenomen? Malta is al vaak het decor geweest voor serie- en film opnames. Reis jij naar Malta toe dan is de kans groot dat je wandelt over een van de film locaties op Malta.

Malta en Gozo komen ook voor in verschillende scènes van de mateloos populaire fantasieserie Game of Thrones. De beroemdste scène is de huwelijksscène tussen Khal Drogo en Daenerys Targaryen, met Malta’s Azure Window op de achtergrond. Echte Game of Thrones fan? Ontdek dan ook deze Game of Thrones locaties in Kroatië.

In seizoen drie van Netflix’s Queen of the South zijn niet alleen het Fort St. Elmo en de haven van Valletta te zien, maar ook het dagelijks leven op Malta. Een lokale markt dient als achtergrond voor een walkthrough-shot van het hoofdpersonage.

In de Oscarwinnende film Gladiator, met Russel Crowe in de hoofdrol, zie je het imposante Fort Ricasoli, een panoramisch uitzicht op de Grand Harbour in Valletta en het Fort Saint Michael. Ook in de beroemde film Troy met Orlando Bloom en Brad Pitt zijn bijzondere herkenningspunten als het Fort Ricasoli getransformeerd tot een overtuigende weergave van een locatie in de Griekse Oudheid.

Ook World War Z, met Brad Pitt in de hoofdrol, werd opgenomen in Valletta. De stad werd omgetoverd tot Jeruzalem. Pitt kwam in 2015 nog een keer terug naar het eiland om By the Sea te filmen, samen met zijn toenmalige vrouw Angelina Jolie. Deze film is opgenomen in Gozo’s Mgarr ix-Xini.

*Bekijk hier al mijn reistips voor Malta

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Film locaties Malta

Malta deels decor van film Jurassic World Dominion

Vier jaar na de verwoesting van Isla Nublar leven en jagen dinosaurussen overal ter wereld. Oók op Malta! De hoofdstad van Malta, Valletta, is namelijk deels het decor van de film Jurassic World Dominion.

In de film achtervolgen dinosaurussen acteurs Chris Pratt en Bryce Dallas Howard over het beroemde St. George’s Square en door de prachtige straten van Valletta. De film is het einde van het Jurassic-tijdperk, waarin twee generaties acteurs voor het eerst samenkomen. Op de bovenstaande foto zie je een standbeeld ter nagedachtenis aan de opnames van de Jurassic Park film op Malta.

Heb jij Malta herkent in een van de series en/of films?

Print Friendly, PDF & Email