De film ‘Jerusalem’ is terug in het Omniversum in Den Haag. Vanaf 27 december kan je deze bijzondere film weer bekijken. Jeruzalem, een van de meest geliefde en omstreden steden ter wereld.

De film ‘Jerusalem’ in Omniversum

Ontdek waarom dit kleine stukje land dat het nieuws blijft domineren, heilig is voor miljarden mensen en hoe archeologie ons steeds meer leert over het verleden van Jeruzalem. De film neemt je mee op een reis door de geschiedenis van Israël en de stad Jeruzalem. Op basis van de verhalen van drie jonge meisjes die allemaal verschillende achtergronden hebben en elkaar niet kennen, vertellen ze je wat de stad zo belangrijk maakt voor joden, christenen en moslims.

Regisseur Daniel Ferguson:Waarom blijft Jeruzalem het nieuws domineren? Dat is de kernvraag van mijn film, waaruit alle anderen voortkomen. Waarom is het het meest bevochten stukje land in de geschiedenis? Waarom beschouwen zo vele culturen Jeruzalem als het centrum van de wereld? Waarom is het heilige grond voor de halve wereldbevolking? Waarom staan enkele van de heiligste plekken ter wereld voor joden, christenen en moslims op deze paar vierkante kilometers? En waarom overleefde deze stad, terwijl vele oude steden in vergetelheid raakten? Al deze vragen kunnen we natuurlijk niet in 45 minuten beantwoorden. Maar we hopen wel dat de verhalen en beelden duidelijk maken waarom dit deel van de wereld tot de verbeelding spreekt van miljarden mensen en dat we de kijkers prikkelen meer te leren over Jeruzalem.

Jerusalem - Israel

Mijn reis naar Israël en Jeruzalem

Ik ben nu twee keer op reis geweest in Israël en ik vind het een fascinerend land. Als je ooit eens in Jeruzalem bent geweest dan zal je veel herkennen. Het is bijzonder om te zien dat zoveel verschillende mensen zo dicht naast elkaar leven. Daarintegen zijn ze ook juist weer heel verschillend en ook dat komt in de film goed naar voren. Je ziet goed dat men soms apart van elkaar leeft en dat er weinig contact is tussen de verschillende culturen. Iedereen leeft zijn of haar leven.  De unieke luchtfoto’s alleen al zijn de moeite waard om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Als je er nog nooit bent geweest, denk ik dat de film je zeker inspireert om erop uit te trekken om naar Israël te reizen.

Wil je meer weten over Israël, lees dan zeker mijn reisverhalen op mijn Israël reistips pagina.

Filmtijden Jerusalem en locatie

Data en tijden: wo 27 dec, 20.00 uur|do 28 t/m za 30 dec en do 4 t/m za 6 jan, 21.00 uur.
Omniversum, President Kennedylaan 5, Den Haag.

Jerusalem - Omniversum

Omniversum Den Haag

Het Omniversum is een grootbeeld bioscoop waar de films door middel van een geavanceerde techniek op een groot scherm worden geprojecteerd. Het koepelscherm is de helft van de kamer en de grootte van een half voetbalveld. Dit geeft je het gevoel dat je echt in de film zit. Als je voor de eerste keer gaat is het een goed idee om halverwege in het midden te gaan zitten.  Daar heb je het minste last van eventuele duizeligheid.

De gepresenteerde films zijn allemaal IMAX-films, die een goede scherpte en helderheid hebben. Elke afbeelding wordt 10 keer zo groot gemaakt als die van een speelfilm en 500 keer zo groot. Met een snelheid van 100 meter per minuut gaat de film door de projector. De film Jeruzalem duurt ongeveer 45 minuten en heeft een lengte van 4,5 kilometer en weegt ongeveer 100 kilo.

Ben jij wel eens in Jeruzalem geweest?

Print Friendly, PDF & Email