Dol op fietsen? Wat dacht je van een fietsvakantie in het Tuxertal in Oostenrijk? In dit artikel kan je meer lezen over de fietsmogelijkheden in Tux in Oostenrijk.

Trappen maar, fietsvakantie in het Tuxertal 

Met 800 kilometer aan fietsroutes is het Zillertal een van de topbestemmingen voor fietsfanaten. Het Oostenrijkse dorp Tux nodigt fietsliefhebbers uit voor een zomerse fietsvakantie in het Tuxertal. Comfortabel per e-mountainbike, met eigen spierkracht of per bike & hike: in Tux is er van alles mogelijk!

Het viersterren Alpinhotel Berghaus Spa & Suites & Green Living is de uitvalsbasis voor fietsers die zich graag laten verwennen tijdens hun fietsvakantie in het Tuxertal. Green Living staat voor de duurzame appartementen die ze verhuren, naast de hotelkamers in het hoofdgebouw.

Het Alpinhotel Berghaus ligt aan de voet van de Tuxer Alpen. De fietsers vertrekken vanaf de voordeur voor een van de fietstochten naar keuze. E-bikes en helmen kun je rechtstreeks in het hotel huren. Een afsluitbare fietsenstalling is gratis beschikbaar voor degenen die hun eigen fiets meebrengen op vakantie. In het Alpinhotel Berghaus hebben fietsvakantiegangers ook de mogelijkheid om met de gastheren Thomas en Markus fantastische fietsroutes te ontdekken.

In het dal en op de berg trappen zowel wielrenners, mountainbikers als zondagsfietsers, ieder op zijn eigen manier, door het Tuxertal. Van gemakkelijk tot zeer uitdagend, er is voor ieder wat wils. De gezinstochten gaan langs speeltuinen en buitenzwembaden die uitnodigen om even te pauzeren.

Offroad bewijzen de fietsers hun moed en vaardigheid op en van de vele MTB routes. Op acht zomerkabelbanen kunnen de fietsen ook mee de berg op. Wie het Zillertal niet alleen wil verkennen, maar samen met een ervaren gids, kan kiezen uit verschillende begeleide fietstochten.

♥ Bekijk hier alle informatie over het hotel.
♥ Ontdek hier de complete wellness reportage over Alpinhotel Berghaus.
♥ Huur een auto vanaf Innsbruck Airport, zo’n 90 kilometer van het hotel. 

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Alpinhotel Berghaus Tux Oostenrijk

Relaxen na een dag op de fiets

Als je na een zomerse fietstocht je fiets hebt gestald in de afgesloten fietsenstalling van het hotel, verheug je je op wellness en spa. Een verfrissend drankje op het terras, dan een duik in de natuurlijke zwemvijver en genieten van de zon op de ligweide. Even nagenieten en denken aan die mooie fietsroute in het Tuxertal en je lichaam de rust geven die het nodig heeft.

Vanuit de outdoor blokhutsauna kan je wegdromen naar je volgende vakantiedag op de fiets in het Tuxertal. Merk je dat je lichaam een extra impuls kan gebruiken door alle fietskilometers? Bekijk dan in het spa menu van de Alpinhotel Berghaus spa aan welke massage jij behoefte hebt.

♥ Ontdek hier alles over de Alpinhotel Berghaus Spa.
♥ Smelt weg bij het zien van deze sauna met uitzicht in Tux.

Hotel met zwembad Tux

Sauna met uitzicht Tux

Voor iedereen die trek heeft tijdens de fietsvakantie in Tux

In het panoramarestaurant kan je genieten van de lokale lekkernijen uit de berghaus-keuken. Een aantal van de voedingsmiddelen zijn afkomstig van de eigen boerderij en slagerij van het hotel.

Het keukenteam staat klaar om als culinaire kunstenaars aan het werk te gaan en vijfgangen-avondmenu’s samen te stellen. Legendarisch zijn de rund- en lamsspecialiteiten van de eigen fokkerij van black angus, met duurzame “nose to tail” verwerking.

Zillertaler Alpen

Heb jij al zin om op de fiets te stappen voor een
fietsvakantie
in het Tuxertal in Oostenrijk?

Print Friendly, PDF & Email