Zin in een fietsvakantie in Oostenrijk? Wat dacht je van fietsen in de Wildkogel Arena in Oostenrijk? Of je nu een fietsliefhebber bent of een doorgewinterde fietser, er zijn volop mogelijkheden om al trappend Oostenrijk te ontdekken.

Fietsen Wildkogel Arena Oostenrijk

Voor mountainbikers, e-bikers en wegwielrenners zijn de 1.000 kilometer aan fietsroutes in de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern en de Kitzbüheler Alpen een droomparcours. De meest populaire routes voor fietsen in de Wildkogel Arena in Oostenrijk zijn de vlakke “Tauernradweg” in het dal langs de Salzach en de mountainbikeroute naar de Wildkogel. Met de fietsroutes voor (e-)bikes & hike raak je zelfs helemaal tot aan de top.

De Wildkogel-Arena met Neukirchen en Bramberg, de twee gemeenten van het Nationaal Park, is een ideale omgeving voor een fietsvakantie in Oostenrijk. Beneden in het dal lopen de eerste etappes van de 270 kilometer lange Tauernradweg. Dit is een goed terrein voor gezins- en ontspannen fietstochten met talloze mogelijkheden om uit te rusten en een ommetje te maken naar de mooie valleien en dorpen van het Nationaal Park.

In de Wildkogel-Arena wachten enkele bijzonder pittige beklimmingen op de (e)mountainbikers. De biketrail van Neukirchen via het dalstation Gensbichler naar het bergstation van de Wildkogelbahn en weer omlaag naar Bramberg garandeert onafgebroken fietsplezier met een stijgingspercentage tot 13%.

E-bikers kunnen de accu van hun fiets en zichzelf opladen bij het panoramarestaurant op de bergtop, terwijl ze genieten van heerlijke lekkernijen uit de Pinzgau. Wil je jezelf inspannende hoogtemeters besparen? Neem dan een van de Wildkogel bergliften en bereik de bergtop zonder hijgen.

In dit uitgestrekte hooggelegen gebied zijn er nog tal van uitdagende fietsroutes met bergrestaurants waar je kunt pauzeren. Met de “Nationalpark Sommercard” maken fietsers met hun fiets gratis gebruik van de kabelbaanritten bergop.

*Leuk! Al deze tips voor zomer activiteiten in Wildkogel Arena.
**Meer tips voorwandelen in Wildkogel Arena Neukirchen Bramberg.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Fietsen Wildkogel Arena Oostenrijk

Fietsvakantie bergen Oostenrijk

Met een gids naar de valleien van het Nationaal Park

(E-)bikers ontdekken de mooiste bikeroutes van de Wildkogel-Arena met professionele bikegidsen en het WildkogelAktiv-weekprogramma. Een bijzondere belevenis is de e-biketocht langs de Salzach-fietsroute tot Krimml, (bekend van de Krimmler watervallen), en de klim van 400 hoogtemeters naar het dal Krimmler Achental.

Ook de fietsroutes naar de drie valleien aan de zonzijde van de Wildkogel trakteren je op onbeperkt natuurschoon. Het Mühlbach-, Dürnbach- en Trattenbachtal met hun almen, bergbeekjes en glooiende hellingen zijn als het ware gemaakt voor (e-)bikers.

Fietsvakantie Oostenrijk

Sneller naar de top met (e-)bike & hike

Dankzij (e-)bike & hike liggen ook de inmense bergtoppen binnen handbereik. De laatste hoogtemeters tot aan het bergkruis van de Wildkogel of de Frühmesser leg je namelijk te voet af. Op die manier kun je ook de valleien van het Nationaal Park en hun drieduizenders nog intenser beleven.

Een dergelijke route voor (e-)bike & hike is de fietstocht door het smaragdrijke dal Habachtal in het Nationaal Park Hohe Tauern en de aansluitende klim naar de Neue Thüringer Hütte hut, of nog verder naar de Larmkogel op een hoogte van 3.017 meter. Of volg de fietsroute door het dal Obersulzbachtal en wandel daarna van de kop van het dal naar de Kürsinger Hütte hut en verder naar de Keeskogel op een hoogte van 3.291 meter.

*Meer info over mountainbikes en e-bikes huren in de Wildkogel-Arena.

Ebiken Oostenrijk

Winter reistips voor Wildkogel Arena

Ben jij al bezig met je reisplanning voor de winter? Bekijk dan ook deze winter reistips voor de Wildkogel Arena in Oostenrijk.

*Check hier alle winter activiteiten in Wildkogel Arena.
**Super vet! De langste verlichte rodelbaan in de Wildkogel Arena.
***Ontdek alles over het Wildkogel Arena Brambergen Neukirchen skigebied.

Wildkogel Arena Neukirchen Bramberg skigebied Oostenrijk

Krijg jij al zin om te gaan fietsen in de Wildkogel Arena in Oostenrijk?

Print Friendly, PDF & Email