Op reis naar een stad ondernemen veel mensen de standaard activiteiten. Als je ervan houdt om ook actief bezig te zijn is het een leuk idee om eens te gaan fietsen op reis. Ik was zelf nog nooit gaan fietsen in het buitenland maar deze keer stapte ik met mede reisbloggers op de trappers van een mountainbike om naar de kust van Newcastle te fietsen.

Fietsen in Newcastle

Bij The Cylce Hub draait het allemaal om de fiets, gezien de slogan, ‘It’s all about the bike. Onze mountainbikes stonden op ons te wachten het was alleen nog een kwestie van een helm passen. Een helm? Ja, als je een fiets huurt ben je in Engeland voor de verzekering verplicht om een helm te dragen.

All about the bike Newcastle     All about the bike Newcastle

We zouden naar het strand gaan fietsen en ergens in mijn achterhoofd dacht ik wel, naar het strand? Dat is toch best ver? Ik liet het voor wat het was en stapte op de fiets waar ik met John al pratend heuveltje op- en af fietste. Hij is één van de begeleiders van de fietstocht en naast zijn werk in Engeland is hij in de zomer overal ter wereld te vinden om jawel, te fietsen. Hij verteld dat we naar het plaatsje Tynemouth gaan fietsen, 16 kilometer verderop. 16 kilometer denk ik? Ik mag dan een Nederlander zijn, thuis fiets ik eigenlijk nooit.

Cycleway Newcastle

Onderweg naar Tynemouth

We fietsen over de Hadrian’s Cycleway. Onderweg zie ik typische Engelse huizen, fietsen we langs het strand, zien we een stukje van de muur van Hadrianus en belanden we voor de eindbestemming in het vissersdorpje North Shields Fish Quay waar je naar horen zeggen heerlijke vis kan eten.

Fietsen langs de kustlijn Newcastle     Fietsen langs de kustlijn in Newcastle

Fietsen langs de kustlijn in Newcastle

De laatste heuvel voor we Tynemouth bereiken is pittig en met mijn fiets in de hand loop ik het laatste stuk omhoog langs het kasteel van Tynemouth. Ik heb honger als een paard en gelukkig staat er een goede lunch op ons te wachten bij Hugo’s at the coast.

Kasteel Tynemouth

Kasteel Tynemouth

Als je ergens naar toe gaat moet je uiteraard ook weer terug en dat viel mij behoorlijk tegen met windkracht 6. De heuveltjes die we zo lekker af fietsen op de heenweg werden nu hijgend bestegen. Toen ik in de verte de woorden, “It’s all about the bike’ zag opdoemen bleek ik toch nog genoeg energie te hebben voor een laatste sprint.

Mountainbiken Newcastle en kust

De route is het zeker waard maar voor 32 kilometer fietsen op een dag moet je toch wel een goede conditie hebben en je fit voelen. Heb je dat, dan zeg ik zeker doe het ook. Heb je die niet dan zou ik gaan voor een kortere fietstocht of wachten op mooier weer en er echt een dag voor uittrekken om op je gemak de omgeving te bekijken.

Reisfilm, fietsen in Newcastle

Beniewd naar de video die ik maakte van de gehele reis? Bekijk hem hieronder:


Print Friendly, PDF & Email