Ik hou ervan om op reis festivals en events te bezoeken. Het geeft een extra dimense aan je reis en je ontdekt hoe de locals feest vieren. Soms zijn het hele bijzondere lokale events maar het kunnen ook festivals zijn of evenementen zijn die niets met de colour locale te maken hebben. Dan gaat het gewoon puur om de locatie! Op deze pagina hou ik je op de hoogte van festivals en events in Tunesië.

Ontdek deze Festivals & Events in Tunesie

Djerba FEST electronic dance festival
27 t/m 29 juli 2017

Djerba FEST electronic dance festival

Naar dit festival zou ik dolgraag eens willen! Hoe gaaf is het om op Djerba te genieten van een dance festival. Tijdens het driedaagse electronic Djerba FEST staat het Tunesische eiland Djerba in het teken van het electronic dance festival. Verwacht vooruitstrevende muziek van getalenteerde dj’s en kunstenaars uit de dancescene, naast  artistieke creaties en videoperformances. Tijdens de derde editie van het driedaagse electronic festival kan je drie dagen lang dansen tot 4 uur in de ochtend met je voeten in het zand aan de Golf van Gabès.

Het festival wil een urban ambiance creëren waar alle hedendaagse muziekdisciplines en visual art thuishoren. De line-up bestaat uit een mix van dj’s, producers en vj’s uit Tunesië zelf, Europa en de Verenigde Staten. Onder meer de Belgische dj en producer Charlotte de Witte (voorheen Raving George), de Duitse muziekproducer Alex Niggemann, dj en producer Danny Daze (met roots in het industriële Detroit) en François X (bekend van de Parijse club Concrete), maken hun opwachting. Naast vj’s zoals Apachon, VJ Noten en 12GRAMZ.

Informatie en prijzen

Djerba FEST

Tickets kosten 50 TND (€ 18,-) voor een dag, 120 TND voor een driedaagse pas (€ 45,-), of €359.
TND (€ 130,-) voor 3 dagen inclusief transfers en hotel (bedragen in euro’s afhankelijk van de wisselkoers).

Tabarka Jazz Festival
22 t/m 29 juli 2017

Tabarka Jazz Festival

Jazz en andere muziekstijlen zoals funk en latino bepalen het programma van het swingende Tabarka Jazz Festival. Het Tabarka Jazz Festival in de kustplaats Tabarka, in het noordwesten van Tunesië, kent een rijke historie. Al Jarreau, Kool & the Gang, Diana Krall en Miles Davis, ze traden allemaal al eens op tijdens het festival dat uiteenlopende muziekstijlen combineert. Van pure jazz, reggae, electro, ethno-jazz, latino, funk tot rock.

Dit jaar zet het festival Tabarka van 22 tot en met 29 juli op z’n kop. Cubaanse klanken van jazzpianist Roberto Fonseca, de rauwe stem van Amerikaanse zangeres Beth Hart, de jazzy klanken van Dee Dee Bridgewater naast de unieke soul/pop van het Tunesische trio Bénarès.

Informatie en prijzen

Tabarka Jazz Festival

Kosten van de tickets variëren per artiest, maar liggen meestal tussen de 50 en 70 TND per kaartje (€ 18,- en € 27,-, afhankelijk van de wisselkoers).

Ben jij wel eens in Tunesië geweest?

Print Friendly, PDF & Email