Tienduizenden mensen trekken jaarlijks vanuit heel Europa naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest voor Festival Sziget waar meer dan duizend bands zullen optreden. Rock, dance, wereldmuziek, punk, electro, funk, blues en klassiek, er is voor iedereen wel een muziek genre te vinden dat bij ze past. Maar Sziget is meer dan muziek alleen, een kermis, winkels, barretjes, restaurants, film, theater. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er. ’s Nachts zijn er uiteenlopende feesten op verschillende locaties.

Ontstaan Festival Sziget

In 1993 was het eerste Festival Sziget en inmiddels is het uitgegroeid tot één van de grootste multiculturele evenementen van Europa. Dit festival staat zeker nog op mijn bucketlist nadat ik de vorige keer te laat in Boedapest arriveerde tijdens een interrail-reis.

Save the date

Het Sziget festival is dit jaar van 10 tot 17 augustus 2015.

Festival: The Island of Freedom, Sziget 2015

Wat is er te doen?

“The Island of Freedom”, zoals het eiland in de Donau tijdens Sziget festival ook wel wordt genoemd is een wereld op zich. Een non stop festival met ongeveer 50 podia zorgen voor meerdere evenementen in één. Grote sterren zal je er zien maar ook kleine acts van nationale- en internationale afkomst.

Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam kan je rechtsreeks naar Boedapest vliegen.

Via Festival Travel kan je ook je gehele reis reserveren inclusief festivaltickets. Vanaf Amersfoort vertrekt er zelfs een Sziget express naar station Budapest Nyugati met vertrek op 7 en 9 augustus. Vanaf daar is het nog een klein half uur reizen naar de festivalocatie.

Het Sziget Festival vindt plaats op het Óbudai-eiland, midden in de rivier de Donau nabij het centrum van Boedapest. Het festival terrein is vanaf Boedapest makkelijk te bereiken via de metro.

Wat kost het?

Er zijn diverse festivaltickets te koop. Een pas voor het gehele festival kost €229,-, een 5 dagen pas €199,- dag tickets heb je tussen de €52,- en €60,-.

Voor een bedrag tussen de €65,- en €130,- per nacht kan je op de camping verblijven in een tent of caravan.
Vluchten naar Boedapest kosten gemiddeld rond de €150,-.

Een zitplaats in de Sziget express kost je €179,- en een ligplaats tussen de €199,- en €229,- afhankelijk of je eerste of tweede klas wilt reizen.

Ben jij wel eens naar Sziget festival geweest?

Print Friendly, PDF & Email