Hou je van elektronische muziek? Heb je altijd al een keer naar IJsland gewild en heb je nog geen plannen met Valentijn? Zorg er dan voor dat je van 12 tot en met 14 februari in de IJslandse hoofdstad Reykjavik bent voor Sónar Festival.

Ik ben zelf wel al in IJsland en Reykjavik geweest en vond het te gek. Het festival ken ik helaas alleen nog maar van naam maar hoop het ooit eens van mijn festivalbucketlist af te strepen.

Ontstaan Sónar festival

Sónar is een internationaal muziekfestival dat al 20 jaar plaats vindt in Barcelona. Sinds 2013 wordt het ook in Reykjavik georganiseerd.

Save the date

Sónar festival zal plaatsvinden van 12 t/m 14 februari 2015 in Reykjavik.

Wat is er te doen?

In totaal treden er 64 artiesten op verdeeld over vijf podia die zowel boven- als ondergronds zijn. Het doel van Sónar Reykjavik is om creativiteit, technologie en muziek aan elkaar te linken voor de maximaal 3500 bezoekers.

Nieuw dit jaar is ‘SonarLab’, waarbij een deel van de ondergrondse parkeergarage van de muziekhal wordt omgebouwd tot nachtclub. Een ander deel van het gebouw wordt tijdelijk veranderd in een hal met zitplek voor 199 man.

Festival: Sónar Reykjavik

Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam kan je rechtsreeks naar Reykjavik vliegen met Icelandair.
Sónar vind plaats in de Harpa – Reykjavik Music Hall dat is gelegen aan de haven.

Wat kost het?

Icelandair biedt vanaf €412,- euro pakketreizen aan naar Sónar inclusief vlucht en festivalpas. Als je er ook voor drie nachten een hotel bij wilt inclusief ontbijt dan gelden er prijzen per persoon vanaf €674,-.

Ga je op eigen gelegenheid dan kan je alleen een festivalpas kopen voor drie dagen á €124,- p.p.

Voor het maken van accomodatiereserveringen met de beste prijs gebruik ik altijd Booking.com.

Reykjavik en omgeving

Als je dan toch in IJsland bent kan je net zo goed een paar dagen eraan vast plakken om Reykjavik en omgeving te ontdekken. Voor leuke inspiratie check het reisblog “Reishonger”.

Hou jij van festivals in het buitenland?

Print Friendly, PDF & Email