Dol op mountainbiken en bijzondere dingen doen? Wat dacht je van fatbiken in Oulu op een bevroren zee in de winter?

Op bevroren zee fatbiken in Oulu in Finland

Zodra de temperaturen dalen zal de Botnische Baai bevriezen. Als de ronde inham van de zee minimaal 10 centimeter dik is dan trekken de inwoners van Oulu en toeristen de zee op. De een laat zijn of haar hond uit op de bevroren zee, de ander gaat met vrienden ijsvissen op de baai of je kan gaat fatbiken in Oulu op de Botnische Baai.

Vlak achter het strand van Nallikari, om precies te zijn bij Nallikari Holiday Village bevind zich de verhuur locatie van Finnaction. Hier kan je op individuele gelegenheid fatbikes huren of een fatbike tour in Oulu reserveren zodat je onder leiding van een gids de omgeving gaat verkennen.

De meeste Nederlanders vinden het sowieso leuk om te gaan fietsen als ze op vakantie zijn. Reis je naar Oulu dan is het eigenlijk een must om te gaan fatbiken op de Botnische Baai in de winter. Zeg nou zelf, waar ter wereld kan je gaan fietsen op een bevroren zee?

Aan het begin vond ik het even spannend, zou het erg glad zijn, zou je snel slippen of juist niet. Ik fietste in eerste instantie dan ook rustig de zee op, maar naarmate je het fatbiken in Oulu in Finland een beetje onder de knie hebt ga je vanzelf het een en ander proberen. En dan is met één voet op de grond een halve maan maken op het ijs toch wel erg gaaf!

Dus ben jij in Oulu op vakantie in de winter of heb je vakantieplannen om naar Finland te gaan? Denk eens aan fatbiken in Oulu in Finland in de winter!

*Informeer naar de mogelijkheden bij Finnaction.
**Bekijk hier wat je nog meer kan 
doen in Oulu in Finland.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Fatbiken op ijs

Fatbiken in Oulu

Wat te doen in Oulu en omgeving

Grote kans dat je niet alleen naar Oulu reist om te gaan fatbiken op een bevroren zee. Uiteraard kan je nog veel meer dingen doen en beleven in Oulu en de omgeving, wat dacht je van;

  1. Rij naar een huskyfarm;
  2. Ga ijsvissen op de bevroren zee;
  3. Leer pralines maken bij ChocoSomnia in Oulu;
  4. Reis naar Kemi en stap aan boord van Icebreaker Sampo;
  5. Reis met de (nacht) trein of huurauto naar Rovaniemi, de woonplaats van de kerstman.

*Bekijk hier mijn complete artikel met wat je kan doen in Oulu en de bezienswaardigheden.

Wat te doen in Oulu en omgeving

Zou jij ook wel eens willen gaan fatbiken in Oulu in Finland?

Print Friendly, PDF & Email