Zin in een winter adrenaline activiteit? Ga fatbiken in de sneeuw in Les Menuires, Frankrijk. Ga met je fatbike de skilift in en scheur door de sneeuw op een geprepareerde piste naar beneden.

Fatbiken in de sneeuw in Les Menuires

Ik hou van sneeuw en van adrenaline en dat combineer ik graag tijdens het ervaren van winter adrenaline activiteiten. Een van de winterse activiteiten die je kan beleven in het Franse Les Menuires is fatbiken door de sneeuw. Tijdens mijn reis naar Les Menuires in samenwerking met France Montagnes mocht ik het ervaren.

Ik dacht er eigenlijk niet zo bij na toen ik meer informatie las over fatbiken in de sneeuw. Het enige wat ik dacht was dat is een colle activiteit, ik huur een mountainbike met dikke banden en ga eens even lekker een stukje fietsen door de sneeuw met een gids. Maar fatbiken in de sneeuw in Les Menuires is een heuse adrenaline kick!

Je gaat namelijk met fatbike en al in de skilift de berg op en via een speciale fatbike piste (Roc’n BOB/Roc’n BIKE/), die ook als slee piste wordt gebruikt, de berg weer af. De fatbike is een speciaal voor de sneeuw geprepareerde mountainbike met dikke banden en een diep profiel zodat je op de meest gladde stukken ondergrond nog grip kan houden. Wij gingen fatbiken in de sneeuw maar je kan bijvoorbeeld ook gaan fatbiken op het strand of fatbiken door het bos.

En dat is best spannend! Nu ben ik een ervaren fietser maar fietsen op een fatbike in de sneeuw is wel even wat anders. De eerste afdaling maakte ik met de remmen ingeknepen en verzuurde handen. Poehh, wat was dit wennen en spannend! Nu hadden wij ook een klein beetje pech met de weersomstandigheden, het had geregend en de sneeuw bovenop de berg was hard en glad en hoe verder wij afdaalden hoe papperiger de sneeuw werd wat het makkelijker maakt om in een slip terecht te komen.

Henriëtte, yoehoeeee, waar ben je?

En dat laatste heb ik ervaren. Terwijl mijn medereizigers met camera en al op de piste lagen om mij te zien afdalen op de fatbike, lag ik al lang en breed naast mijn fiets met mijn snuit in de sneeuw! Eenmaal weer opgekluiterd vroegen ze bij aankomst; ‘waar bleef je nou’? Ik was namelijk net gevallen na een afdaling en daarna zat weer een bult dus ik was even uit het zicht en niemand had gezien dat ik daar lag. Pfff, mijn hart klopte wel even wat sneller want ik was behoorlijk geschrokken van de val.

Eenmaal van de schrik bekomen deed ik het even wat rustiger aan. Maar gaandeweg kreeg ik weer wat meer lef en kreeg ik de fatbike steeds meer onder controle. Het is een kwestie van wennen en durven om de combinatie van je houding in de bochten, de snelheid en het remmen door te krijgen. Te langzaam maakt het fatbiken in de sneeuw namelijk ook niet makkelijker.

Tips voor de beste fatbike belevenis

 1. Rem ALTIJD met 2 handen tegelijk;
 2. Krijg je het gevoel dat je achterband in de sneeuw wegglipt? Probeer te corrigeren met je houding.

Fatbiken in de sneeuw in Les Menuires

Dit moet je weten over fatbiken in Les Menuires

 1. Je moet minimaal twaalf jaar oud zijn en uiteraard kunnen fietsen;
 2. Eigenaar Gérald laat je zien hoe je het beste op de fatbike de berg af kan scheuren;
 3. Het ‘fatbike seizoen’ in Les Menuires loopt van begin januari tot en met begin april;
 4. Voor €35,- per persoon maak je twee keer een afdaling over het sneeuwparcours Roc’n BOB van 4 kilometer;
  *Voor meer info en reserveringen ga op voorhand naar de kassa van de skilift Roc’n BOB. De liftpas, de fatbike, de full-face helm en de bodyprotector zijn inbegrepen in de prijs.
 5. Fatbiken in de sneeuw in Les Menuires kan elke woensdag, donderdag en vrijdag om 08.30 uur;
  *Het adres is: La Croisette – 73440 Les Menuires. Je kan ook bellen of appen naar: +33 – 047900 6275.
 6. Trek je normale wintersportkleding aan, neem je zonnebril of skibril mee. Van Gérald ontvang je een stevige full-face helm die schokbestendig is en een bodyprotector voor je armen, rug- en borstbescherming.

*Vergeet niet van te voren te reserveren en hou er rekening mee dat bij slecht weer het fatbiken niet door kan gaan.

Dit moet je weten over fatbiken in Les Menuires

Reistips Les Menuires

Uiteraard kan je nog veel meer beleven en doen in Les Menuires! Ik schreef een uitgebreid artikel over; ‘Wat te doen in Les Menuires‘. Daarin kan je onder andere meer lezen over de onderstaande reistips.

 1. Drankje drinken bij Le Capricorne en rondkijken in Les Menuires;
 2. Ga hiken door de sneeuw met sneeuwschoenen, sterren kijken en overnacht in een berghut;
 3. Geniet van een lunch of diner op de berg bij Chez Pépé Nicolas of bij of in het dal in de gondel bij Le Comptoir.

Reistips Les Menuires

Zou jij ook wel eens willen fatbiken in de sneeuw in Les Menuires?

Print Friendly, PDF & Email