Zo irritant, heb ik net een foto gemaakt met mijn camera moet ik wachten totdat ik thuis ben bij mijn computer om de foto te kunnen delen met jullie. Tuurlijk kan ik even een foto maken met mijn telefoon maar voor sommige foto’s gebruik ik toch echt veel liever mijn Nikon spiegelreflex camera waarvoor ik diverse lenzen heb.

De Wifi SD-kaart

Ik deelde mijn probleem met mijn #4girlshamburg blogvrienden waarmee ik op dat moment door de straten van Hamburg liep. Manon van Girlslove2travel had dé oplossing. Ze vertelde dat ze een Eyefi Mobi SD-kaart in haar camera heeft zitten. Zodra er een wifi netwerk is kan ze haar foto’s via de wifi-verbinding verzenden om ze direct beschikbaar te maken op elk apparaat dat verbonden is met internet. Tadaaaa..probleem opgelost!

Nou dat wilde ik ook wel dus bij terugkomst zocht ik er gelijk alles over op want dit zou de ideale gadget zijn voor mij. Als reisblogger wil je graag direct je belevenissen delen maar met mijn Nikon kan ik nou eenmaal mooiere en betere foto’s maken en dan duurt het even voordat ik die met de wereld kan delen.

Nu kan ik met 2 camera’s direct alles delen dacht ik. In mijn Nikon Coolpix AW110 zit standaard wifi dus die kan ik direct gebruiken en nu kan ik dat dus ook met de foto’s van mijn Nikon camera. Enig nadeel dat werkt dus alleen als je in JPEG foto’s maakt of de combinatie JPEG en RAW. Laat ik nou net alles in RAW vastleggen. Ik heb dus mijn settings moeten switchen naar beide bestandsindelingen zodat ik de kaart kon gebruiken, bijkomend nadeel voor mij, de SD-kaart is nog sneller vol. Schiet je al je foto’s in JPEG dan is het geen probleem.

Eyefi-Mobi met Nikon camera

Hoe werkt het?

De Eyefi Mobi werkt net als een gewone SDHC-kaart en is compatible met de meeste camera’s. Check Eyfi om te zien of jouw camera ook geschikt is voor het gebruik van de Eyfi Mobi.

Eyefi-Mobi

Als dat zo is kan je de SD kaart bestellen. Zodra je die hebt ontvangen download je de Eyfi-app en installeer je Eyefi op je computer. Vervolgens activeer je de SD-kaart met de code die staat vermeld op het hoesje, dit moet je zowel op je computer als op je smartphone doen.

Eyefi-Mobi app          Eyefi-Mobi app

Eyefi-Mobi

Op de computer kan je direct aangeven waar je wil dat de foto’s worden bewaard. Ik heb een aparte map op mijn computer aangemaakt voor alle foto’s die ik maak met de Eyefi Mobi SD-kaart.

Voordelen Eyefi Mobi

• Direct draadloos foto’s overzetten naar je favoriete apparaat
• Direct bekijken op je tablet of smartphone
• Direct delen via social media
• Groepeer foto’s automatisch in gebeurtenissen op datum.
• Maak je eigen albums en voeg aangepaste labels toe.
• Je kan alle apparaten met elkaar synchroniseren en als je ook nog gebruik maakt van de Eye-Cloud dan kan je alle foto’s direct op alle apparaten zien.
• Gehele collectie online en offline beschikbaar.
• De afdeling support, (bereikbaar via website) reageert snel heb ik mogen ervaren.

Nadelen Eyefi Mobi

• Er kunnen alleen JPEG foto’s worden ingeladen
• Afhankelijk van de internetverbinding duurt het soms best lang om je foto’s in te laden
• Je kan (nog) niet selecteren welke foto’s je wil inladen dus alle foto’s die je gemaakt hebt worden gekopieerd naar je mobile device.

De nadelen vind ik jammer en daarom werkt het voor mij niet met mijn Nikon camera, ik geef er de voorkeur aan alles alleen in RAW vast te leggen. Als je zelf foto’s maakt in JPEG dan raad ik het zeker aan als must have reisgadget omdat je direct allen kan delen en je foto’s ook direct worden opgeslagen mocht er iets met je camera gebeuren.

Winactie Eyefi Mobi

Ik wil jullie graag laten kennis maken met deze nieuwe reisgadget en in samenwerking met Eyefi mag ik 2 lezers gelukkig maken met 1 8GB Eyefi Mobi SD-kaart.

Eyefi-Mobi          Eyefi-Mobi SD-kaart

Wat moet je doen?
1. Like mijn facebook pagina en volg mij op Instagram
2. Like de facebook pagina van Eyefi Mobi
3. Laat hieronder in een reactie weten waarom jij deze SD-kaart wilt winnen en waar je het als eerste gaat gebruiken.

De winnaar wordt op 20 november 2015 bekend gemaakt.

Wat vind jij van deze nieuw reisgadget?

Print Friendly, PDF & Email