In de tweede week van november verbleef ik in het Lauwersmeergebied tijdens een bloggersweekend. Vanuit heel Nederland en zelfs België waren er diverse bloggers naar het noorden van Nederland gereden om te ontdekken wat daar allemaal te beleven en te doen valt. De laatste dag van het weekend stond in het teken van een heuse bloggersbattle en ik kan je vertellen, dat ging er super fanatiek aan toe.

Natuurlijk Kollumeroord

Kollumeroord is een recreatiegebied van ongeveer 200 hectare in de Kollumerwaard. De Kollumerwaard ligt op de voormalige Blikplaat in het zuidelijke en Friese deel van het Nederlandse natuurgebied Lauwersmeer. Dit is de plek waar wij onder leiding van de outdoor gidsen van Natuurlijk Kollumeroord ons aan de bloggersbattle gaan wagen.

Expeditie Kollumeroord; Bloggersbattle #Lauwersmore

Na een druk en zeer enerverend weekend qua programma staren we allemaal een beetje voor ons uit als we naar het parcours kijken van de bloggersbattle. Als iedereen zijn telefoon achterlaat in verband met de water activiteiten wordt er toch even betreurd gekeken dat onze belevenissen niet live gedeeld kunnen worden. Daarbij als we niets mogen meenemen betekent dat er ook een kans is dat we in het water vallen?!

De teams worden verdeeld in tweeën, het gele en het blauwe team. Ik zit in team geel en als we het startsein horen stormen we naar de blauwe kano’s toe, gooien ze in het water, springen erin en we peddelen voor ons leven naar de overkant. Aldaar halen we de houten palen en de touwen en bouwen onder leiding van de enige man in onze groep een catamaran. Ik merk gelijk hoe super fanatiek ik word en ik wil perse als eerste in het water liggen. We zien de andere groep de touwen stevig vast knopen maar wij besluiten te water te gaan, in het ergste geval binden we het onderweg wel weer vast.

We beginnen vanuit het niets met zijn allen te peddelen wat natuurlijk absoluut niet werkt. Denise en ik zitten in de rechterkano en na ons raft avontuur in Slovenië hebben we enige ervaring. Ik zit voorin en ga aanwijzingen geven voor de route, achterin wordt er gestuurd en de rest peddelt als er “links, rechts, links, rechts“, wordt geroepen. Binnen no time zijn we het eiland om gevaren en even later plaatsen wij de gele vlag aan land. Team geel heeft het eerste onderdeel gewonnen!

Expeditie Kollumeroord; Bloggersbattle #Lauwersmore

Expeditie Kollumeroord; Bloggersbattle #Lauwersmore

151108-fotoof-IMG_0444

Kano expeditie

Team geel wint kano expeditie

Onderdeel twee beloofd wat. We moeten via een touw dat boven het water hangt gespannen naar de overkant klimmen en daar over een klimparcours klauteren. Dat is niet het enige, onderweg vinden we nummerbordjes met plaatjes, jawel memory op hoog outdoor niveau. Als de tactiek eenmaal is bepaald, oftewel, iedereen onthoudt 2 plaatjes en zoekt daar de bijbehorende nummers bij gaat de eerste van start.

Marcel bereikt met wat geslinger de overkant en met flink wat storytelling over hoe heftig het wel niet is en hoe zwaar bereikt ook Denise de overkant. Ik word er zenuwachtig van en begin heel bedachtzaam aan mijn avontuur. Ik ben doodstil en concentreer me volledig op de touwen en mijn balans. Het laatste stuk is het lastigste omdat de touwen een stuk verder uit elkaar hangen maar ook dan bereik ik de overkant en vind ik gelijk het eerste plaatje dat ik moet onthouden. Ik heb geen aandacht meer voor de rest maar ga recht op mijn doel af, het vinden van de andere drie plaatjes. Terwijl ik in de spagaat in twee autobanden sta vind ik nummer twee. De rest zie ik inmiddels over balken kruipen en door touwnetten rollen. Onze gids roept ons na een half uur terug om de nummers bij de plaatjes te hangen, aiii we hebben er maar 5 van de 14 goed!

Expeditie Kollumeroord; Bloggersbattle #Lauwersmore

Expeditie Kollumeroord; Bloggersbattle #Lauwersmore

Memory in de touwen

Touwklimmen

Klim expeditie - Kollumeroord

Spagaat tussen autobanden - expeditie

Klim avontuur - Kollumeroord

Kollumeroord, Lauwersmore

Het laatste onderdeel bestaat uit diverse kleine opdrachten. Kegelen met een enorme zware steen, autobanden verplaatsen en iemand moet in een boom klimmen en ons op de grond uitleggen wat we moeten maken van een stel platen. Al met al hebben we onwijs veel lol gehad en was het zeker een bloggersbattle. Helaas ging voor team geel de vlag niet op maar bleek team blauw zoveel punten te hebben gescoord met het memoryspel dat onze kano overwinning in het niet viel. Maar wat een super leuke belevenis, heerlijk om het weekend mee af te sluiten!

Kano expeditie - Lauwersmeer

Wil je ook eens een expeditie doen in Kolumeroord?
Bij Natuurlijk Kollumeroord zijn diverse mogelijkheden. Je kan er zelfs met groepen weekendarrangementen doen en ook eten en overnachten. Ben je niet met een hele groep dan zijn er mogelijkheden om aan te sluiten bij andere groepen. Neem hiervoor contact op met de leiders van Natuurlijk Kollumeroord.

Heb jij wel eens een outdoor battle gedaan?

*Een aantal foto’s zijn gemaakt door Jenny van Ikreis.net
Print Friendly, PDF & Email