Aanstaande zondag sta ik klaar om in één van de 22 touringcars te stappen voor de Tullepetoanse Otobusrellie. Hierbij rijden we in grote getalen langs diverse café’s, zalen en restaurants waar we gemiddeld een uur blijven om feest te vieren. Mocht je carnaval eens in het buitenland willen vieren maar wil je niet te ver weg, lees dan verder om te kijken of Frankfurt iets voor je is.

Geschiedenis Carnaval Frankfurt Rhein-Main

De carnaval tradities van Frankfurt Rhein-Main zijn eeuwenoud. Carnaval is hier een groot feest met parades en volop feesten. De hoogtepunten van het carnaval periode – ook wel bekend als vastenavond – zijn de vele parades en processies die worden geleid door de regerend carnaval prins en prinses.

Event: Carnaval in Frankfurt Rhine-Main

Save the date

De grootste optocht is op zondag 15 februari 2015. Zorg dat je er vroeg bij bent want elk jaar komen er maar liefst een half miljoen mensen op af.

Op carnavalsdinsdag, (17 februari 2015), klinken er saluutschoten en wordt de start ingeluidt van de oudste- en misschien wel mooiste carnaval optocht van Frankfurt. De “Klaa Pariser” parade leidt door het district Heddernheim. “Klein Parijs” is een eerbetoon aan de inwoners van de stad waarvan wordt gezegd , dat ze dezelfde vrije geest als de Parijzenaars hebben.

Wat is er te doen?

De parades kan je niet missen tijdens een bezoek aan het Frankfurtse carnaval en bestaan ​​uit versierde praalwagens, fanfares, dansgezelschappen en feestvierders van alle leeftijden. Daarnaast zijn er vele feesten in zalen, restaurants, pensions en café’s.

Hoe kom je er en wat kost het?

Op dit moment kan je met de KLM voor €175,- retour vliegen naar Frankfurt vanaf Amsterdam. Met de trein ben je rond de €180,- kwijt. Er wordt druk geboekt via Booking.com maar er zijn nog kamers vrij in de stad.

Toch liever carnaval dicht bij huis?

De dagen tellen nu steeds sneller af tot aan het carnaval. Wil je toch liever in de buurt blijven of gewoon inspiratie op doen voor volgend jaar check dan het blog van “Soetkees” over de leukste carnavalssteden.

Heb jij wel eens carnaval gevierd in het buitenland?

Het beeldmayeriaal is van Frankfurt Tourist+Congress Board.

Print Friendly, PDF & Email