Deze keer neem ik jullie mee naar het beste attractiepark van Europa, het Europapark in het Zwarte Woud in Duitsland. Het is niet alleen uitgeroepen tot beste attractiepark, het is ook, op Disneyland na, het best bezochte attractiepark van Europa en het grootste park ter wereld met een seizoenopenstelling.

Beleef EuropaPark Duitsland!

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden en daarom geef ik jullie graag een indruk met een fotoreportage. Uiteraard wel met toelichting over dit bijzondere attractiepark. Voor mij was het de eerste keer maar jaarlijks weten al 5 miljoen mensen de weg te vinden naar het eens zo kleine rustige plaatsje, Rust, aan de rand van het Zwarte Woud.

Ingang Europa-Park          Europapark

In de achtbaan

Ontstaan Europa-Park

Ooit begonnen in 1780 als postkoetsbouwer, bouwde de familie in 1920 de eerste houten achtbaan. In 1972 ontstonden er plannen voor een showroom van attractiebouwer MACK Rides en dit resulteerde in 1975 tot de opening van Europa-Park. Tot op de dag van vandaag worden alle nieuwe attracties eerst in het park geplaatst alvorens het wordt verkocht aan internationale partijen.

Onlangs is één van de nieuwste achtbanen, die van attractie Arthur, aan een attractiepark in Dubai verkocht en één van de achtbanen is in 2016 uit te proberen in Walibi. MACK Rides is één van de vijf grootste achtbaanbouwers ter wereld dus voor achtbaan liefhebbers is het zeker een must om naar het Europa-Park te gaan.

Attractie Arthur

Attractie aanbod Europa-Park Duitsland

Zoals de naam al zegt is het thema van Europa-Park, Europa. Er zijn 13 Europese landen nagebouwd waar je doorheen kan reizen. “In Nederland laat je je meevoeren in een boot met de attractie, “Piraten van Batavia” of stel je jezelf op de proef in de “Griezelkopjes” attractie.

In Griekenland is het tijd voor wateractiviteiten en in Spanje kan je genieten van een wervelende show. Ook op culinair gebied maak je een Europese rondreis al miste ik in Nederland wel de poffertjes, patat, kroketten en hutspot.

Er zijn méér dan 100 attracties, 11 achtbanen en 6 uur per dag zijn er shows. Elk voorjaar wordt er een nieuwe attractie geopend. Dit jaar is dat “Arthur, in het Koninkrijk van de Minimoys’, geïnspireerd op een Frans verhaal. Het is de grootste indoor attractie van het park en het bijzondere is dat de stoelen onder de achtbaan hangen, kunnen draaien maar ook kunnen versnellen en langzamer kunnen gaan.

Europa-Park is geopend van april tot eind oktober en van half november tot begin januari. In laatst genoemde maanden is het park geheel in winterse sferen. De gehele maand oktober is het park in Halloween stijl. Ik heb ze niet geteld maar er liggen op dit moment 160.000 pompoenen in het park.

Griezelkopjes Nederland          Piraten van Batavia

Griekenland          Splash in Griekenland

Paardenshow          Paardenshow

Attractie Arthur          Attractie Arthur

Europa-Park          Halloween

Halloween           Halloween in Griekenland

Oktoberfest in Europa-Park

Ja ook Europapark in Duitsland wordt omgetoverd tot Oktoberfest scene! In de eerste twee weken van Oktober wordt er in een grote hal het Oktoberfest gevierd, een feest dat je niet mag missen. Denk er wel aan dat je je hiervoor kleedt en laat je meevoeren in de Duitse feestvreugde. Meer foto’s zien? Check dan de Duitse website Regiotrends.de.

Oktoberfest          Oktoberfest in Europa-Park

Oktoberfest in Europa-Park

Horror nights in Europa-Park

Op een apart terrein naast Europapark Duitsland worden in de maand oktober Horror Nights georganiseerd. Ben jij wel een dare devil dan kan je een aparte kaart kopen om je de angst van je leven te laten aanjagen.

Gegarandeerd gegil want ik heb gezien hoe het er achter de schermen uitziet en wat jij kan verwachten. Benieuwd naar het verhaal achter de Horror Nights, check dan mijn Horror Nights blog hierover.

Horror Nights

Ik ben benieuwd wat jij van het park vindt en/of je nog plannen hebt om naar het Europapark te gaan?

 

Print Friendly, PDF & Email