Deze keer neem ik jullie mee naar het beste attractiepark van Europa, het Europapark in het Zwarte Woud in Duitsland. Met deze Europapark Duitsland tips ga je goed voorbereid genieten van alle attracties.  Het is niet alleen uitgeroepen tot beste attractiepark, het is ook, op Disneyland Parijs na, het best bezochte attractiepark van Europa en het grootste park ter wereld met een seizoenopenstelling.

Beleef EuropaPark Duitsland met deze tips!

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden en daarom geef ik jullie graag een indruk met een fotoreportage. Uiteraard wel met toelichting over dit bijzondere attractiepark. Voor mij was het de eerste keer maar jaarlijks weten al 5 miljoen mensen de weg te vinden naar het eens zo kleine rustige plaatsje, Rust, aan de rand van het Zwarte Woud.

*Bekijk deze TUI reis naar Europa Park;
**Bekijk deze themahotels in Europapark Duitsland;
***Spannend! Beleef de Horror Nights in Europapark Duitsland.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Ingang Europa-Park          Europapark

In de achtbaan

Ontstaan Europa-Park

Ooit begonnen in 1780 als postkoetsbouwer, bouwde de familie in 1920 de eerste houten achtbaan. In 1972 ontstonden er plannen voor een showroom van attractiebouwer MACK Rides en dit resulteerde in 1975 tot de opening van Europa-Park. Tot op de dag van vandaag worden alle nieuwe attracties eerst in het park geplaatst alvorens het wordt verkocht aan internationale partijen.

Onlangs is één van de nieuwste achtbanen, die van attractie Arthur, aan een attractiepark in Dubai verkocht en één van de achtbanen is in 2016 uit te proberen in Walibi. MACK Rides is één van de vijf grootste achtbaanbouwers ter wereld dus voor achtbaan liefhebbers is het zeker een must om naar het Europa-Park te gaan.

Attractie Arthur

Attractie aanbod Europa-Park Duitsland

Zoals de naam al zegt is het thema van Europa-Park, Europa. Er zijn 13 Europese landen nagebouwd waar je doorheen kan reizen. “In Nederland laat je je meevoeren in een boot met de attractie, “Piraten van Batavia” of stel je jezelf op de proef in de “Griezelkopjes” attractie.

In Griekenland is het tijd voor wateractiviteiten en in Spanje kan je genieten van een wervelende show. Ook op culinair gebied maak je een Europese rondreis al miste ik in Nederland wel de poffertjes, patat, kroketten en hutspot.

Er zijn méér dan 100 attracties, 11 achtbanen en 6 uur per dag zijn er shows. Elk voorjaar wordt er een nieuwe attractie geopend. Dit jaar is dat “Arthur, in het Koninkrijk van de Minimoys’, geïnspireerd op een Frans verhaal. Het is de grootste indoor attractie van het park en het bijzondere is dat de stoelen onder de achtbaan hangen, kunnen draaien maar ook kunnen versnellen en langzamer kunnen gaan.

Europa-Park is geopend van april tot eind oktober en van half november tot begin januari. In laatst genoemde maanden is het park geheel in winterse sferen. De gehele maand oktober is het park in Halloween stijl. Ik heb ze niet geteld maar er liggen op dit moment 160.000 pompoenen in het park.

Griezelkopjes Nederland          Piraten van Batavia

Griekenland          Splash in Griekenland

Paardenshow          Paardenshow

Attractie Arthur          Attractie Arthur

Europa-Park          Halloween

Halloween           Halloween in Griekenland

Oktoberfest in Europa-Park

Ja ook Europapark in Duitsland wordt omgetoverd tot Oktoberfest scene! In de eerste twee weken van Oktober wordt er in een grote hal het Oktoberfest gevierd, een feest dat je niet mag missen. Denk er wel aan dat je je hiervoor kleedt en laat je meevoeren in de Duitse feestvreugde. Meer foto’s zien? Check dan de Duitse website Regiotrends.de.

*Een must! Ga ook eens naar het Oktoberfest in München!

Oktoberfest          Oktoberfest in Europa-Park

Oktoberfest in Europa-Park

Horror nights in Europa-Park Duitsland tips

Op een apart terrein naast Europapark Duitsland worden in de maand oktober Horror Nights in EuropaPark Duitsland georganiseerd. Ben jij wel een dare devil dan kan je een aparte kaart kopen om je de angst van je leven te laten aanjagen. Gegarandeerd gegil want ik heb gezien hoe het er achter de schermen uitziet en wat jij kan verwachten.

Horror Nights

Wat vind jij van deze Europapark Duitsland tips?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email