Escape rooms zijn hét spannende uitje van dit moment. Een vriendin ontsnapte laatst uit een gevangenis en een andere vriendin vind het zo gaaf die is al uit tien Escape rooms in Nederland ontsnapt. Wil jij naar een Escape Room in Den Haag? Dan zijn er inmiddels ook genoeg mogelijkheden voor een ‘real-life escape experience‘. Op uitnodiging van ‘Amaze Escape Events‘ mocht ik met 9 vrienden proberen om te ontsnappen uit de enige Nederlandse competitiekamer.

Escape room Den Haag, ontdek Amaze!

Escape room’s zijn op dit moment razend populair. Toch vroeg een vriend laatst aan mij, “een Escape room? Wat is dat?“. Ik dacht die moet onder een steen hebben gelegen. Maar goed, een Escape room is een kamer waarin je wordt opgesloten. Een gevangenis idee in de zin van dat je wordt opgesloten. Eenmaal achter slot en grendel is het de taak van om met je collega’s, vrienden, familie of wie dan ook, (meestal binnen 60 minuten) te ontsnappen uit de kamer. Hiervoor moet je puzzels en raadsels oplossen, nadenken over cryptische omschrijvingen en aanwijzingen zoeken en vinden in de kamer om de uitweg te vinden. Belangrijk is samen te werken om binnen de tijd te kunnen ontsnappen.

Escape rooms hebben altijd een thema. Zo zijn er zelfs locaties geheel beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van de Escape room games, zoals een verbouwde gevangenis of een griezelig spookhuis. Daarnaast kan je bij veel bedrijven die Escape rooms aanbieden kiezen uit diverse kamers. Bij Amaze Escape events heb je vijf kamers en vier thema’s;

  1. KGB
  2. Crazy Dokter
  3. Competion room
  4. Urban Legend, schijnt het moeilijkste. Er komen maar weinig teams binnen de 60 minuten uit de kamer.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en/of YouTube.

The Competition room

The Competition room van Amaze Escape is de enige competitie kamer in Nederland, uniek dus! Het gave is dat je hier niet alleen een strijd voert tegen de klok maar ook tegen elkaar. Je kan namelijk in twee teams, verdeeld over twee identieke gespiegelde kamers tegelijkertijd dezelfde puzzel oplossen. Wie werken het beste samen en ontsnappen het eerst? Dat is de vraag!

The Competition room - Den Haag

Onze Amaze Escape room ervaringen

Ik kan je vertellen, zonder iets te verklappen, het ging er hevig aan toe in het ene team en rustig en gedecideerd in het andere team. Je hebt nou eenmaal altijd, leiders, volgers, betweters, schreeuwers, puzzelaars en gelukkig ook mensen die soms even super simpel denken. En mensen zoals ik, die niet tegen hun verlies kunnen;s. je raad het al. Mijn team verloor máár, ik was wel met de rest binnen 58 minuten uit de kamer!

Ik vond het een super toffe ervaring en vind het een fascinerend spel. Zeker ook vanwege de groepsdynamiek. Het is gaaf om te zien hoe zo’n kamer is ingericht met allerlei opdrachten die overal vandaan komen die je moet oplossen aan de hand van cryptische omschrijvingen. Wat mij betreft echt een aanrader om eens met een stel naar een escape room te gaan. Nadeel bij deze locatie vind ik dat de lounge niet echt uitnodigend is en dat het Bits & Bites arrangement karig is. Maar als je puur voor één van de kamers komt, doen. Wat mij betreft ga ik zeker nog eens ergens een ontsnap poging wagen maar dan zou ik graag een totaal andere kamer uitproberen en eens op locatie. Wie wil er nou niet uit een gevangenis ontsnappen? Ben je benieuwd wat de rest van de teamleden ervan vonden? Lees gauw verder, waarbij uiteraard het winnende team als eerste aan het woord is.

Amaze Escape - Den Haag

Alexandra Bokslag:
“Een geweldige ervaring waarin al mijn strijdlustigheid naar boven komt. Samenwerken is noodzakelijk ook al vliegt de tijd voorbij.”

Daniëlle:
“Wow, wat was de escape room bij Amaze Escape een gave ervaring! De winnaarsmentaliteit zat er bij iedereen vanaf het begin goed in en dat zorgde voor een leuke strijd tussen de twee teams!”

Jasper:
“Mijn eerste escape room ervaring vond ik erg leuk. Wij deden ’the competison room’ en het was ook echt vanaf het begin tot en met het einde een competitie tegen elkaar en tegen de tijd. De kamer oogde vrij leeg toen we naar binnen gingen maar er zaten meer opdrachten en verrassingen in als dat ik in eerste instantie had verwacht. De opdrachten waren best moeilijk en vereiste vooral logisch nadenken, ruimtelijk inzicht en teamwork om het op te kunnen lossen. Het is gelukt binnen de tijd en daarmee versloegen wij het andere team! Enige minpunten vond ik de kantoor gerichte omgeving en ik miste een drankje aan het einde. Deze escape room lijkt me vooral leuk als team uitje. Om er met vrienden heen te gaan lijkt mij wel tof maar dan vind ik € 22.50 per persoon aan de hoge kant.”

Eyleen:
“Wat een leuke ervaring! Dit is dé manier om de samenwerking en competitiestrijd binnen een groep en tussen twee groepen te versterken”.

Alexandra:
“Super leuke uitdaging om aan te gaan, vooral als je van winnen houdt!”
Escape room - Den Haag

Sophie:
“Ik heb echt een leuke ervaring opgedaan bij Amaze Escape! Zodra je de kamer binnen stapt voel je de adrenaline opkomen en het teamgevoel om te ontsnappen wordt sterk. Alles wil je goed bekijken en in je opnemen want je weet maar nooit waar de oplossing te vinden is. Je merkt al snel dat iedereen een rol binnen het team krijgt en dat maakt dit spel uitermate geschikt voor teambuilding of bedrijfsuitje. Het spel dat wij hebben gespeeld heet ‘The Competition’ en bestaat uit twee gespiegelde zwart wit kamers waarin twee teams het tegen elkaar opnemen. De strijd om wie als eerste de trofee te pakken heeft zorgt voor nog meer uitdaging naast de strijd tegen de klok van 60 minuten. Elementen zijn professioneel en goed doordacht opgezet. Naarmate je verder in het spel komt kun je in een apart deel van de kamer het andere team zien en er is ook een speciale manier om te laten weten aan het andere team hoever je bent. Of laat ze je juist niets weten? Alles draait om logisch nadenken en  daardoor is het spel voor veel mensen geschikt. Ik vergat echt dat ik opgesloten in een kamer zat.”

Thijs:
“Ik had het ooit al eens met een groep vrienden gedaan en vond dat erg leuk. Deze competitie kamer vond ik erg tof om een keer te doen”.

Joëlle:
“Ik was de eerste van onze groep en werd wat vaag ontvangen. In de eenvoudige lounge voelde ik me een beetje verloren. Maar al gauw kwamen er meer deelnemers. De indeling in de lounge bleek toen wat onhandig. De escape room zelf was goed verzorgd en netjes. Het viel me wel op dat hij kleiner was dan ik verwachtte. Het waren leuke opdrachten en het feit dat we in competitie waren met de andere helft van onze groep maakte het extra spannend. Leuk om mee te maken! Ik miste wel een beetje een intro om een beetje warm te lopen voor de start van het spel. Het was van het begin af aan zoeken naar aanwijzingen en ik had het leuk gevonden als er nog een soort ‘entree’ was zodat je een beetje wist wat de bedoeling was. Ik had er heel eerlijk gezegd iets meer van verwacht. Een bar – idee was er niet echt. De lounge was wat mij betreft echt wel een minpunt”.

Sofia:
“Super tof om eens mee te maken. Ik was eerst een beetje huiverig voor het idee dat je ‘opgesloten’ wordt maar toen ik eenmaal in de kamer was had ik daar geen last meer van. Er zit een hele grote rode knop bij de deur en als je die indrukt doet iemand gelijk de deur open. Daarbij hangen er camera’s in de ruimte waardoor je constant in de gaten word gehouden. Ook dat geeft een veilig gevoel.”

Escape Rooms in Nederland
Benieuwd naar alle Escape Rooms in Den Haag? Op Haagse Hotspot staat een overzicht van alle Escape Rooms in Den Haag. Wil je weten waar je allemaal kan proberen te ontsnappen als je de smaak te pakken hebt of het gewoon eens wilt proberen? Check dan het overzicht met alle Escape rooms in Nederland.

Wat zijn jouw ervaringen met escape rooms?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email