Wil je een rondreis maken door Israël en wil je weten of dat ‘veilig’ is? Lees mijn ervaringen met auto huren Israël inclusief reistips voor Israël en een uitgebreide rondreis route met een huurauto voor een vakantie in Israël. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Ervaringen met auto huren Israël, is het veilig?

Wil jij een individuele rondreis door Israël maken met een huurauto? Mijn advies is doen! Ik zie veel vragen voorbij komen van mensen die willen weten of een auto huren in Israël veilig is. Uiteraard kan ik geen garanties geven of een reis veilig is, maar in principe is een auto huren in Israël veilig.

Ik adviseer wel altijd om je op iedere reis voor te bereiden door je bijvoorbeeld in te lezen over de reisbestemming, het reisadvies te controleren en reistips voor Israël te verzamelen. Ontder hier mijn reistips voor Israël.

Ik ben twee keer in Israël op vakantie geweest en beide keren heb ik een rondreis gemaakt met een huurauto. Een keer ben ik in Eilat gestart en ben ik ook naar Jeruzalem en Tel Aviv gereden met een huurauto en de tweede keer startte mijn individuele rondreis in Tel Aviv en bezocht ik het noorden van Israël, reed ik langs de kust en bezocht ik Jeruzalem.

De verkeersborden zijn duidelijk en de wegen zijn goed. Heb je reisplannen om de Palestijnse Gebieden te bezoeken omdat je bijvoorbeeld naar Bethlehem wilt? Hou er dan rekening mee dat je huurauto niet is verzekerd voor grensoverschrijding. Parkeer je huurauto op het parkeerterrein bij de grenspost en ga lopend de grens over naar Palestijns gebied en neem daar een taxi.

 • Het is bestuurders niet toegestaan te rijden een mobiele telefoon in de hand. Dit geldt ook ook als de huurauto stilstaat in de file of voor een rood verkeerslicht.
 • Minder je snelheid als je een controlepost nadert en stop indien het je wordt gevraagd. In het noorden met de grens bij Libanon zijn vele controleposten, evenals rondom de steden en op de snelweg richting het zuiden, langs de Dode Zee, naar Eilat.

*Bekijk hier de autohuur prijzen via Sunny Cars
**Vergelijk hier de huurauto prijzen via EasyTerra.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

All inclusive een auto huren in Israël

Wat mij betreft kan je het beste een compacte auto huren in Israël. Dat is vooral handig in de steden met parkeren. Wil je helemaal nergens aan hoeven denken? Dan raad ik aan om bij Sunny Cars all inclusive een auto te huren.

Wil je goed voorbereid op reis en alles weten over autohuur in het buitenland en waar je op moet letten? Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over alles dat je moet weten als je een auto gaat huren in het buitenland.

*Bekijk hier de autohuur prijzen via Sunny Cars

All inclusive een auto huren in Israël

Prijzen vergelijken auto huren Israël

EasyTerra is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. Zij vergelijken de prijzen voor autohuur van onder andere de bekende aanbieders, Thrifty, Europcar, Avis, Hertz, Budget en Alamo.

*Autohuur prijzen vergelijken voor Israël via EasyTerra.

Auto huren Israël Budget 

Auto huren Tel Aviv

Tel Aviv is de ideale plek om je rondreis door Israël te starten. Op de luchthaven Ben Gurion Airport in Tel Aviv vind je de balie van de meest bekende autoverhuurders die er zijn. Vanaf de luchthaven bereik je gemakkelijk de snelweg om je rondreis te starten.

Auto huren Israël bij Avis 

Wil jij een auto huren in Israël bij Avis? Dat kan! Avis heeft een verhuur locatie op de luchthaven van Tel Aviv. Ook in andere steden en plaatsen in Israël kan je een auto huren via Avis. Via de onderstaande link kan je ook controleren of er tijdelijke kortingsacties zijn bij Avis.

 • Check of er kortingsacties zijn bij Avis!

Auto huren Israël leeftijd, minimaal en maximaal

Uiteraard moet je een geldig Nederlands rijbewijs hebben om een auto te kunnen huren in Israël. De bestuurder moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. De minimum leeftijd die vereist is voor autohuur in Israël is 21 jaar voor een categorie A en B auto.

Voor een categorie C en D auto moet je minimaal 23 jaar zijn en voor een hogere categorie geldt dat je minimaal 25 jaar moet zijn. Over het algemeen geldt er een maximale leeftijd van 75 jaar voor autohuur in Israël.

Voor bestuurders van een huurauto onder de 25 jaar geldt bijna altijd een extra toeslag van rond de €7,- per dag. Daarnaast wordt het voor Israël aangeraden om een Internationaal Rijbewijs mee te nemen.

*Bekijk het Under Age Pakket van Sunny Cars hier.
**Via EasyTerra kan je je leeftijd invoeren en mogelijkheden zien.

Jonge bestuurder auto huren EasyTerra 

Roadtrip rondreis Israël route

De onderstaande plaatsen zijn ideaal om te bezoeken met een huurauto. Eventueel kan je deze rondreis Israël uitbreiden met een verlenging in Eilat of je maakt een combinatie rondreis door Israël en Jordanië en je bezoekt ook Aqaba, Wadi Rum en Petra.

De reistips die ik geef kan je bezoeken tijdens een rondreis van 10 , 12 of 14 dagen. Korter of langer kan natuurlijk ook. Dan skip je gewoon een paar tips of je reist nog langer door Israël. Op de onderstaande Google Maps kaart kan je precies de rondreis Israël route zien die ik heb afgelegd inclusief alle locaties waar ik ben geweest en de hotels waar ik heb geslapen.

 1. Tel Aviv en Jaffa
 2. Haifa
 3. Akko
 4. Nes Ammim (optie: christelijke commune)
 5. Rosh Hanikra
 6. Nahsholim
 7. Caesarea + Carmel Winery + Ein Hod
 8. Kerem Maharal – Paardrijden Mechora ranch
 9. Jeruzalem
 10. Bethlehem + Palestijns gebied
 11. Ein Gedi
 12. Massada
 13. Eilat
 14. Timna Park
 15. Optie combinatiereis verlening naar Jordanië > Aqaba, Wadi Rum en Petra.

Huurauto niet verzekerd in Autonoom Palestijns gebied

Ben je van plan een rondreis te maken door Israël? Denk er dan aan dat een Israëlische huurauto niet verzekerd is in Autonoom Palestijns gebied. Ben je van plan weg 90 en weg 1 te rijden dan hoef je je geen zorgen te maken. Dat zijn Israëlische wegen en die gaan niet over Autonoom Palestijns gebied.

Het is wel goed om te weten dat weg 90 tussen Beit She’an (onder Tiberias) en de kruising met weg 1 (ten hoogte van Jeruzalem/Jericho) een verouderde, bochtige tweebaansweg is. Het lijkt sneller om weg 90 te rijden maar dat is het zeker niet. Als er een auto ongeluk gebeurt sta je direct voor langere periode vast in de file omdat je geen kant op kan omdat het een tweebaansweg is. Het is sneller om de westelijke route via weg 6 te rijden, dit is een moderne snelweg.

Het is wel van belang dat als je weg 90 tussen Beat She’an en Jericho rijdt, je dan niet moet uitwijken naar lokale, Palestijnse wegen of Palestijnse steden inrijdt. Hier is je huurauto dan niet verzekerd. Weg 90 tussen Jericho en Massada is prima te rijden, dit is immers dé weg tussen Jeruzalem en de Dode Zee en Eilat in het uiterste zuiden.

Parkeren in Israël

Reis je naar grote steden als Jeruzalem, Tel Aviv en Haifa dan moet je betalen om je huurauto te parkeren. Meestal kan dit gewoon in de zogenoemde ‘Blauwe Zone’, herkenbaar aan de blauw-witte stoeprand. In andere plaatsen zijn gratis parkeerzones te herkennen aan een grijze stoeprand. Een parkeerticket kan je kopen bij een ticketmachine of bij een naastgelegen kiosk. 

 • Het is verboden om te parkeren langs een weg die is gemarkeerd met een rood-grijze stoeprand. Langs hoofdwegen is ook niet toegestaan.

Rondreis huurauto - Israel

Combinatiereis auto huren Israël en Jordanië

Ga je een combinatiereis maken door Israël en Jordanië en wil je beide landen bezoeken met een huurauto. Denk er dan aan dat het NIET is toegestaan om met je huurauto van Israël naar Jordanië te reizen en dat het ook niet is toegestaan om de Palestijnse Gebieden te bezoeken met je huurauto.

Laat je auto bij de grens achter en ga lopend de grens over naar Palestina. Ga je naar Jordanië? Laat dat ook je auto achter bij de grens en laat die daar ophalen of parkeer hem en huur een auto aan de andere kant om je reis te vervolgen.

Grens oversteken tussen Israël en Jordanië

Er zijn drie plaatsen in Israël waar je de grens naar Jordanië kan oversteken. Persoonlijk heb ik geen ervaringen met een auto huren in Israël en dan een grensoversteek maken. Ik heb research gedaan naar deze informatie. De derde plek die ik noem is er niet een die ik zou aanraden. Zodra je de grens overgaat kan je een visa on arrival regelen.

Blijf je langer dan 2 dagen in Jordanië? Dan hoef je geen visumkosten te betalen als je bij Yitzhak Rabin de grens oversteekt. Let erop dat zowel voor Israël als voor Jordanië geldt dat een paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn. Je betaald over het algemeen een zogenoemde ‘Exit-Fee’ van 10 Jordanese Dollar als je terugreist naar Israël. 

 • Vanuit Eilat in het zuiden bij de Yitzhak Rabin grenscontrole;
 • Vanuit de Jordan River grenscontrole bij Beet She’an in het noorden;
 • Via de Allenby Bridge grenscontrole, zorg ervoor dat je VOOR VERTREK je visum regelt omdat deze grenscontrole in de Westelijke Jordaanoever ligt.

Ontdek Petra tijdens Madras hike

Reistips voor Israël

Ben je op zoek naar meer reistips voor Israël? Lees dan ook mijn onderstaande tips:

 1. Reistips voor Israël
 2. Paardrijden in Israël
 3. Dit moet je weten over Israël
 4. Individuele rondreis Israël met huurauto

Persoonlijke vakantie ervaringen Israël

Heb jij ook ervaringen met auto huren Israël die je wil delen?

Print Friendly, PDF & Email