Geniet van de vrijheid met je eigen huurauto! In dit artikel deel ik mijn ervaringen met auto huren in Bulgarije. Of je nu kiest voor een vakantie naar Sunny Beach, een citytrip gaat maken naar Sofia of een rondreis door Bulgarije. Dit autohuur artikel staat vol praktische autohuur tips.

Tips auto huren Bulgarije

Ga jij een rondreis maken door Bulgarije? Heb je een leuke Fly & Drive uitgestippeld? Ga je goedkoop naar de zon in Sunny Beach voor een welverdiende vakantie? Wat je reden ook is om naar Bulgarije te gaan. Met een auto huren in Bulgarije zie je veel meer van het land. Denk wel even aan de onderstaande twee regels waaraan je moet voldoen als je een auto wilt huren in Bulgarije. Wil je precies weten waar je op moet letten als je een auto gaat huren in het buitenland? Wil je nog wat tips en tricks? Lees dan mijn uitgebreide autohuur artikel vol reistips. 

  • De minimale leeftijd voor het huren van een auto in Bulgarije is 20 jaar, afhankelijk van het type auto.
  • De hoofdbestuurder dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Populairste bestemmingen autohuur in Bulgarije

Ga jij voor een zonvakantie naar Sunny Beach? Of kies je voor een citytrip Sofia? Of wordt het toch een rondreis? Hieronder zie je de zes populairste bestemmingen voor autohuur in Bulgarije.

 1. Sofia
 2. Sunny Beach
 3. Plovdiv
 4. Varna
 5. Bourgas
 6. Obzor

*Ontdek hier alle autohuur bestemmingen in Bulgarije.

All inclusive auto huren Bulgarije

De vakantie is geboekt, nu alleen nog een huurauto erbij en je bent klaar voor vertrek. Geen zin om al die huurvoorwaarden uit te pluizen. Wil je zonder zorgen kunnen autorijden? Kies dan voor all-in autoverhuur van Sunny Cars. All-in autohuur bestaat uit: 

 • 14 Dagen optie op de huurauto en gratis wijzigen
 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico bij schade of diefstal
 • Glas-banden-bodem-dakschadedekking
 • Lokale belasting en luchthavenafleveringskosten.

*Bekijk prijzen voor autohuur in Bulgarije.

auto huren Bulgarije

Prijzen vergelijken autohuur Bulgarije

De prijs vergelijken van iets is altijd en goed idee. Want waarom zou je meer betalen als het goedkoper kan? Enige is dat ik je wel adviseer dat je niet alleen de prijzen vergelijkt maar ook goed kijkt naar de voorwaarden als je een auto gaat huren in Bulgarije. De prijzen verschillen vaak op basis van de huurvoorwaarden die wel of juist niet inclusief zijn.

Voordelen auto huren Bulgarije via Sunny Cars

Genieten van je vakantie zonder zorgen? Kies dan voor all-in autoverhuur van Sunny Cars. Ben je nog geen 20 jaar en ga je op ‘feestvakantie’ naar Sunny Beach en wil je een auto huren? Kies dan voor het Under Age pakket van Sunny Cars.

   • All-in autohuur bestaat uit: 14 Dagen optie op de huurauto en gratis wijzigen, ongelimiteerd aantal kilometers, WA-dekking van € 7,5 miljoen – Schadeverzekering (CDW) – Diefstalverzekering (TP), terugbetaling eigen risico bij schade of diefstal, glas-banden-bodem-dakschadedekking, lokale belasting en luchthavenafleveringskosten.
   • Nog geen 21 jaar? Kies voor het Under Age pakket en huur je auto.
   • Ongelimiteerd aantal kilometers rijden met je huurauto in Bulgarije.

Sunny Cars Banner

Minimale leeftijd auto huren Bulgarije

Als je in Bulgarije een auto wilt huren moet je minstens 20 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 2 jaar lang in het bezit zijn van een rijbewijs. Bestuurders jonger dan 25 jaar hebben kans dat ze een toeslag moeten betalen.

Ga jij met je vrienden op vakantie naar het zonnige Sunny Beach in Bulgarije? Wil je meer dan alleen zon, zee en uitgaan? Dan bof je, want autoverhuurder Sunny Cars biedt autohuur in Bulgarije met het zogenoemde Under Age pakket. De voorwaarden zijn deels afhankelijk van de autocategorie en de lokale verhuurder maar het is het informeren waard of jij als jongere een auto kan huren in Bulgarije.

Ervaringen met auto huren in Bulgarije 

Een aantal jaar geleden was ik in het zonnige Sunny Beach op vakantie. Omdat ik ook het achterland en de rest van de kust van Bulgarije wilde ontdekken heb ik een auto gehuurd. Ik vind de vrijheid van een huurauto fijn zodat ik niet afhankelijk ben van het lokale openbaar vervoer.

Over het algemeen zijn de wegen netjes onderhouden en is de bewegwijzering duidelijk. De binnenwegen zijn in een aantal gevallen minder goed onderhouden en daar moet je even rekening mee houden. Niet te hard over de hobbels en bobbels rijden dus. In principe is een categorie B of C auto prima om Bulgarije te ontdekken.

Auto huren Bulgarije ervaringen

Handige tips voor onderweg, o.a. parkeren in Bulgarije

 • De meeste tankstations bevinden zich in grotere plaatsen en langs de hoofdwegen. De gemiddelde afstand tussen de tankstations is 30 tot 40 kilometer.
 • De tankstations aan de doorgaande wegen en in de grote steden zijn over het algemeen open van 6-21.30 uur.
 • Bij tankstations kan contant worden betaald met Bulgaarse leva (BGN) en bij de meeste tankstations worden ook creditcards geaccepteerd.
 • Let er op dat je huurauto een tolvignet heeft.
 • Voor parkeren in blauwe en groene zones moet een parkeerticket worden gekocht.
 • In Sofia mag je in de blauwe zone maximaal 2 uur parkeren en in de groene zone maximaal 4 uur parkeren. Zie visitsofia.bg voor meer informatie.

Wat zijn jouw ervaringen met auto huren in Bulgarije? 

Print Friendly, PDF & Email