Wil jij je eigen sup board kopen en twijfel je (nog) waar? Dit is mijn ervaring met een opblaasbaar sup board kopen bij Decathlon van Itiwit voor beginners.

Shoppen bij Decathlon Den Haag en in de webshop

Oke, je bent nu in de fase gekomen dat je een sup board wilt kopen. Leuk! Maar dat kan best een hele zoektocht zijn. In dit artikel vertel ik je alles over een opblaasbaar sup board kopen bij Decathlon van Itiwit voor beginners. Itiwit X Decathlon is het sup- en kayak merk van Decathlon.

Ik woon in Den Haag en in Den Haag zit een Decathlon winkel. Dat is reden 1 dat ik regelmatig bij Decathlon in de winkel kom en bij Decathlon dingen bestel. Waarom? Omdat ik vind dat Decathlon over het algemeen een goede prijs en kwaliteit verhouding heeft. Daarbij vind ik het fijn dat er ook een winkel in Den Haag is voor het geval dat.

Naast mijn paardrijspullen van Decathlon zat ik te kijken naar de mogelijkheden van een opblaasbaar sup board kopen bij Decathlon.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Opblaasbaar sup board kopen bij Decathlon

Leuk dat jij de intentie hebt om een sup board te kopen bij Decathlon dat opblaasbaar is. Decathlon biedt vier soorten Sup boarden aan, te weten:

 1. Race SUP;
 2. Wave SUP;
 3. Touring SUP;
 4. Opblaasbare SUP.

Goed om te weten is dat je een opblaasbare sup van Decathlon ook kan gebruiken als Touring Sup of Wave Sup. Het ene bord sluit het andere bord niet uit. Het belangrijkste om te bedenken voor jezelf is, waar en waarom wil je gaan suppen? Stel jezelf deze vragen:

 1. Wil je een opblaasbare SUP of niet?
 2. Waarom wil jij een SUP board kopen?
 3. Ben jij een beginner of een gevorderde supper?
 4. Wil je relaxt en recreatief suppen, actief en sportief sup touren of wil je ook SUP Yoga doen op je SUP board?
 5. Waar wil je gaan suppen? Op zee (vlakke zee zonder wind of op golven met wind), op een meer of in het water?
 6. Ben je zoekende naar een opblaasbaar SUP board voor 1 persoon of wil je met zijn twee op één sup board staan?

Weet je overal een antwoord op? Dan kan je nu verder lezen waarom ik sup op een opblaasbaar sup board van Decathlon en daar zelf je conclusies uit trekken.

 1. Er zit een Decathlon winkel in Den Haag en daar kom ik regelmatig;
 2. Over het algemeen vind ik dat Decathlon een goede prijs en kwaliteit verhouding heeft;
 3. Ik werk ook vaak samen met Decathlon om jullie de beste tips te geven, dit sup board heb ik dan ook gekregen om artikelen te schrijven.

Ervaring opblaasbaar sup board kopen bij Decathlon

Wat vind ik belangrijk bij een sup board kopen

Ik sup omdat ik het leuk vind en voor mij moet het vooral ook leuk blijven. Een Sup tocht maken vind ik leuk maar dan wel op een ontspannen manier. Daarom vond ik het dus belangrijk om naar een breed en stabiel bord te kijken.

Daarbij wilde ik een betaalbaar opblaasbaar sup board omdat ik het belangrijk vind dat suppen voor iedereen toegankelijk is. Al gauw kwam ik uit bij de keuze tussen deze twee opblaasbare sup boarden van Decathlon van Itiwit.

Opblaasbaar sup board tot 80 kiloOpblaasbaar sup board tot 130 kilo.

Het verschil in prijs is €50,-. In eerste instantie dacht ik, ik kies voor de eerst genoemde want ik weeg zelf 70 kilo. Uiteindelijk koos ik voor de laatste omdat er dan ook andere mensen die ik ken op kunnen suppen en ik dacht dat is leuk want ik heb een paar ‘kleine vriendinnen’ die zo licht zijn als een veertje en dan kunnen we ook samen op een opblaasbaar sup board van Decathlon suppen.

Het opblaasbare sup board tot 130 kilo  is 6 inch (15 cm) dik en ligt daardoor hoog en droog op het water. Ik vind dat prettig zodat als je een Sup tocht gaat maken je er ook een waterdichte tas op kan binden en de kans kleiner is dat alles nat wordt. Waarom dan een waterdichte tas? Omdat ik een kluns ben die hoe dan ook in het water valt. Niet vanwege het sup board maar vanwege het feit dat ik altijd afgeleid ben.

*Dit is het meest populaire SUP board bij Decathlon

Het opblaasbare sup board van Itiwit (touring voor beginners) kost bij Decathlon 349,99 euro. De verstelbare peddel kost €34,99,- en de handpomp kost €29,99,-. Bij elkaar betaal je dus zo’n €415,- euro voor een complete opblaasbare sup set van Decathlon. Wil je meer weten over de uitgebreide specificaties? Dat kan je nalezen via de bovenstaande linken op de website van Decathlon zelf. *Deze prijzen zijn uit 2020.

Belangrijk bij een sup board kopen

Ervaringen opblaasbaar sup board Itiwit voor beginners

De opblaasbare sup van Itiwit voor beginners is ideaal voor (je raad het al) beginners. Het is een stevig en stabiel bord waardoor het weinig moeite kost om erop te staan en te gaan suppen. De voordelen van dit sup board van Itiwit voor beginners vind ik:

 1. Na gebruik droog je het sup board af of je laat het opdrogen;
 2. De opblaasbare sup is eenvoudig mee te nemen in de bijgeleverde rugzak;
 3. Een complete SUP set (sup board, peddel en pomp) bij elkaar weegt rond de 12 kilo;
 4. Je pompt het sup board in zo’n 10 minuten op met de hand, laatste stuk oppompen is wel zwaar;
 5. Daarna laat je het sup board leeg lopen door ventiel los te draaien, je duwt alle lucht eruit, vouwt het supboard op en stopt het in de rugzak.

De nadelen van een sup board kopen bij Decathlon voor beginners vind ik:

 1. Alleen de twee sup boarden in de hoge prijsklassen betreffen complete sup sets;
 2. Kies je voor een van de twee sup boarden waar ik tussen twijfelde dan koop je voor die prijs alleen het sup board. De kosten voor een sup peddel, een sup pomp en eventuele sup kleding komen er dan nog bij.

Conclusie:
Ik ben heel blij met mijn opblaasbaar sup board van Decathlon en heb er al veel lol van gehad en mijn vrienden ook. Het is een zeer stevig en stabiel bord en je kan er prima met twee mensen op staan. Het nadeel vind ik dat er in de betaalbare prijsklassen geen complete opblaasbare sup set wordt aangeboden en de totaalprijs dan in verhouding prijziger is dan complete opblaasbare sup sets bij andere aanbieders in de aanbieding. De meest complete sup sets die ik heb gezien kosten in de aanbieding vanaf €275,- tot gemiddeld €750,-.

Heb je toevallig ook de Itiwit kayak van Decathlon? Dan kan je de handpomp van de kayak niet óók gebruiken voor het oppompen van je opblaasbare sup board van Decathlon van Itiwit. Dat zou het wel voordeliger maken. Ook een peddel van een kayak is natuurlijk anders als voor een sup board. Kies je voor de elektrische pomp, dan kan je zowel je SUP board als je kayak van Decathlon oppompen.

Ik heb hierover navraag gedaan bij Decathlon en zij geven het volgende aan: 
De Decahtlon SUP’s zijn inderdaad zonder pompen etc. De Sup boarden van Decathlon zijn van een stukk hogere kwaliteit dan de prijsvechters in de markt, gaan langer mee en zijn een stuk stabieler op het water. Vaak hangen goedkope SUP’s veel sneller door en zijn ze instabieler dan de SUP’s van Decathlon‘.

Ervaringen opblaasbaar sup board Itiwit voor beginners

Meer info lezen over suppen?

Tips voor leuke plekken om te suppen 

Heb jij inmiddels besloten om een sup board te kopen? Leuk, veel plezier ermee! Dit zijn mijn persoonlijke tips voor leuke plekken om te suppen overal ter wereld:

 1. Sup huren op Rockanje strand
 2. Suppen in Caracasbaai, Curaçao. 
 3. Hier kan je leren suppen in Den Haag en Scheveningen
 4. Dit zijn de leukste plekken in Scheveningen en Den Haag om te gaan suppen

Leuke plekken om te suppen

Ben jij van plan om een opblaasbaar sup board te kopen?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder of locatie dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je product en op deze manier kunnen wij jou van informatie blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email