Ik vind het belangrijk om af en toe even mijn moment van rust te pakken. Ik ben echt verslaafd aan de zon en in de zomer plof ik graag met vrienden op een grote loungebank of zak ik weg in een zitzak. Maar als ik ergens een hangmat spot vind ik het heerlijk om daarin te liggen. Even chillen en genieten. Als ik alleen al aan een hangmat denk, dan droom ik al weg naar verre oorden.

Relaxen in een hangmat

Wist je dat de hangmat oorspronkelijk is bedacht in Zuid Amerika om in te slapen? Later werd het ook gebruikt op schepen waar de zeevaarders in konden slapen, dat bespaarde een hoop ruimte. Op sommige boten in Zuid Amerika worden hangmatten nog steeds gebruikt als slaap- en relaxplek.

In Scheveningen heb ik nog steeds geen beachclub gespot met een hangmat, helaas! Tot nu toe heb ik dus alleen in een hammock gehangen in het buitenland en daar moet nodig verandering in komen. Want hoe chill is het om thuis een hangmat te hebben? Ik heb al mijn foto’s doorzocht maar zal je altijd zien, geen foto te vinden van mij chillend in een hangmat op reis.

Onlangs werd ik door Hästens benaderd, je kent ze wel van die heerlijk liggende bedden waar je nooit meer uit wil. Het bijzondere verhaal van Hästens vind ik dat ze van oorsprong zadelmaker zijn en ontdekte dat paardenhaar het vocht van het leer goed afvoerde. Paardenharen zijn holle vezels en drijft vocht af, ideaal dus ook om matrassen te maken gevuld met paardenhaar. Naast de Rolls Royces in beddenland was het nu tijd om de ultieme zomer accessoire te ontwikkelen waarin men net zo lekker ligt als in de bekende bedden.  Ik had het geluk dat ik dat mocht gaan testen en gelukkig woon ik tegenwoordig in een huis met een tuin, een boom en muurtjes eromheen. Ik zag mezelf al liggen, niet in een hangmat gevuld met paardenhaar, maar wel van de kwaliteit die je mag verwachten van Hästens.

Het leuke aan de blauw witte hangmat is dat hij super groot is, 210 x 140 cm. Als je wil kan je er dus ook samen in chillen, hoe leuk is dat! Een goede vriend kwam langs en we stonden klaar om de hangmat op te hangen toen bleek dat het muurtje toch wat minder stevig was als gedacht. Oooppss. Tijd voor plan B, we namen de hangmat mee naar zijn huis waar de omheining wel stevig genoeg is om de hangmat op te hangen en er ook daadwerkelijk in te kunnen chillen. Zie hier, ik ben helemaal zen voor de Nationale Hangmat Dag!

Chillen in een hangmat

En alleen even genieten is heel relaxt maar het is ook wel heel gezellig om even met een vriendin een drankje te drinken in een hangmat. We moeten wel nog even leren om beter verdeeld in de hangmat te liggen;).

Hangmat - Hästens

22 Juli Nationale Hangmat Dag

Wat, een Nationale Hangmat Dag? Jazeker, tegenwoordig heb je overal wel een speciale dag voor. In Amerika is de “Hammock Day” al niet meer weg te denken heb ik mij laten vertellen. Gaan wij Nederlanders meedoen? Ik vind het een top idee, laten we vandaag allemaal de dag doorbrengen in een hangmat en post je foto met #Hangmatdag.

Voordelen van relaxen in een hangmat

Uit onderzoek van Zwitserse wetenschappers blijkt dat slapen in een hangmat goed is voor je rust en voor je rug. Mensen die heen en weer worden gewiegd, vallen sneller in slaap dan wanneer ze in een gewoon bed liggen. Nou heb ik geen problemen met in slaap vallen en als het zonnetje schijnt vind ik het heerlijk om even een powernap tussendoor te doen. Dat zou in huis ook best lekker kunnen zijn, of lekker tv kijken vanuit een hangmat. Mijn vrienden vinden mijn powernaps maar ongezellig maar wist je dat het zelfs gezond kan zijn? Toen ik in Italië woonde vond ik het heerlijk dat de siësta daar gewoon een dagelijks ritueel is.

Tips voor het ophangen van de hangmat:

  • De ideale strekwijdte van een hangmat is 90% van de lengte van je hangmat.
  • Heb je meer of minder ruimte, verstel het touw dan om de hangmat hoger of lager op te hangen.
  • Bij gebrek aan bomen en muren of om het meet- en rekenwerk te voorkomen kun je ook een standaard aanschaffen.
  • Let erop dat de hangmat niet te strak gespannen en niet te los hangt, bepaal voor jezelf wanneer die lekker genoeg hangt.

Hangmat - Hästens

Wil jij ook relaxen in een Hästens hangmat?
Je kan de hangmat niet online bestellen maar hij is op dit moment wel op voorraad in diverse Hästens Stores in Nederland. Voor €220,- kan je genieten van een stevige, exclusieve van 100% Egyptisch katoen gemaakte hangmat.

Enjoy the day in een hangmat

Wat is de gaafste locatie waar jij in een hangmat hebt gelegen?

Print Friendly, PDF & Email