Elektrisch rijden is de grootste automotive trend van dit moment. Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven kan je mee met een ‘Design Ride’ om een rit in een elektrische auto te ervaren, terwijl je je verplaatst tussen de verschillende locaties die centraal staan tijdens DDW 2018. Renault Nederland verbind graag zijn naam aan DDW 2018 omdat de Design en Easy Life innovations filosofie past bij het event

Innovaties van vroeger

Ik ben 34 en toen mijn toenmalige vriendje op mijn 16e zijn Nokia aan mij gaf omdat hij alweer een nieuwe mobiele telefoon wilde snapte ik niet wat ik ermee moest. Ja, ik kom uit het tijdperk dat ik verslagen met de hand schreef, naar de bibliotheek ging om te studeren, in woordenboeken vertalingen opzocht en kennis opdeed via encyclopedieën.

Onlangs was ik in Finland op reis en had ik het genoegen te mogen dineren met één van de Nokia bedenkers. Hij was de eigenaar van de accommodatie waar ik verbleef en het werd een bijzondere avond vol goede gesprekken over innovatie en hoe hij zich voelde toen hij met het team iets had bedacht wat de wereld compleet zou veranderen. Zijn vrouw zat ernaast te glimlachen en vertelde dat ze de ideeën van haar man absoluut niet kon plaatsen op dat moment. Hij zei dat wij nooit zijn ‘uit-geïnnoveerd’ en dat mensen altijd dingen zullen blijven bedenken die het leven van mensen makkelijker maken. Ik ben benieuwd wat de toekomst ons allemaal gaat brengen.

Elektrisch rijden, de grootste automotive trend 

De grootste trend in de automotive markt is de elektrische auto. Binnen de ontwikkeling qua mogelijkheden van elektrisch rijden zijn er ook diverse trends te spotten. Richt het ene merk zich vooral op hybride elektrische auto’s, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de gecombineerde technologie tussen de verbrandingsmotor en een elektrische motor. Een ander automerk is bezig met de ontwikkeling van Fuel Cell Electric Vehicles (FCEV). Hierbij zet men de combinatie waterstof en zuurstof in om elektriciteit op te wekken om zo 100% elektrisch rijden te kunnen aanbieden.

Renault is een van de automerken dat doorlopend innoveert en draagt de filosofie uit dat ‘Design en Easy Life innovaties’ passen in het DNA. “Innovaties die het leven van mensen makkelijker maken, zoals elektrisch rijden. Dat is de reden dat Renault official partner van de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven is”. En dat is gelijk ook de reden dat ik dit verhaal vertel.

Dat ik van auto’s hou mag duidelijk zijn want ik schrijf er veel over. Waar ik op val? Het is een combinatie van diverse factoren. Een auto trekt mij aan als die een stoere uitstraling heeft, mooie flanken, hippe velgen en een mooie kont waarin genoeg ruimte is om mijn bagage te vervoeren als ik met de auto op reis ga. Een goede geluidsinstallatie vind ik ook belangrijk voor het vermaak onderweg. Meestal kies ik voor zwart, omdat ik dat een krachtige kleur vind. Daarbij maakt het niet uit of het een ‘gewone’ auto, een hybride auto of een elektrische auto is. Het mooie is namelijk, dat verschil zie je niet aan de buitenkant. Maar als je in de automotive wereld duikt dan is het interessant om te zien wat er allemaal kan, ontwikkeld wordt en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst.

Elektrisch rijden…past dat bij mij?

Eerlijk is eerlijk, ik rij op dit moment een Corsa uit 1992, het enige wat daar elektrisch aan is zijn de ramen. De auto brengt mij van A naar B en geeft mij de vrijheid die ik nodig heb om te gaan en staan waar ik wil en wanneer ik dat wil. Ik volg de ontwikkelingen in de automotive markt op de voet en onlangs heb ik voor het eerst in een hybride auto gereden. Het voordeel daarvan vond ik voornamelijk dat je zelf invloed hebt met je rijgedrag op het verbruik en dat je kan blijven schakelen tussen de inzet van de verbrandingsmotor en de elektrische motor. Het tweede voordeel vind ik dat je je auto niet hoeft op te laden bij een paal. Volledig 100% elektrisch rijden kan namelijk alleen als je de auto elektrisch oplaad bij een oplaadpaal. Ik vraag me af of het redelijk is dat ik dat als voordeel zie ten opzichte van een auto die je wel moet opladen bij een paal. Er zijn dus drie manieren qua elektrisch rijden:

  1. Auto’s die alleen op elektriciteit rijden,
  2. Auto’s op elektriciteit die ook fossiele brandstof kunnen gebruiken om de energie op te wekken;
  3. Hybride auto’s die zowel op elektriciteit als fossiele brandstof rijden.

Elektrisch rijden

Trends op het gebied van elektrisch rijden

Onlangs stond ik met pech langs de weg, mijn auto is terug naar huis gesleept door de ANWB en nu ben ik verplicht om na te denken wat ik wil. Investeer ik in de reparatie en duim ik dat ik er nog even mee kan rijden. Investeer ik in een nieuwere auto en als ik dat doe in wat voor auto dan. Of ga ik kijken of het zakelijk interessant is om een (elektrische) auto aan te schaffen en ook dan is de vraag, waar kies ik dan voor. Sinds 2017 zijn de bijtellingsregels gewijzigd, met het rijden in een volledig elektrische auto betaal je 4% bijtelling. Op dit moment wordt 94% van die auto’s zakelijk gereden. 100% Elektrisch leasen of een elektrische auto delen kan ook nog. Je leest het al, het zijn flink wat opties waaruit je tegenwoordig kan kiezen.

Dat betekent dus ook gelijk dat op dit moment maar 6% van de elektrische auto’s particulier wordt gereden. Die grote doorbraak qua elektrisch rijden moet dus nog plaats vinden. Ik rij gemiddeld 35.000 kilometer per jaar. Dat is nogal wat en daarom zou qua kosten het elektrisch rijden wel interessant zijn. Daarbij groeit de infrastructuur qua aantal laadpalen in zowel Nederland als in het buitenland. Ik hou wel van pionieren maar op dit moment vind ik persoonlijk de voordelen nog niet helemaal opwegen tegen de nadelen. En dan bedoel ik vooral de kosten qua aanschaf en dat ik zeer regelmatig met de auto de grens over reis en ik op dit moment dan nog teveel rekening moet houden met het Europese oplaadnetwerk en daar mede van afhankelijk ben qua reisplanning.

De voor en nadelen van elektrisch rijden…

Mijn ‘angst’ met een elektrische auto is dat ik zonder stroom kom te zitten en verplicht ben om een pauze in te lassen om mijn auto op te laden. Nu ben ik zo flexibel dat ik kan doen en laten wat ik wil tijdens een rondreis met mijn eigen auto. Ga je een roadtrip maken dan moet je ook flexibel zijn maar in de zin van dat je je aan moet passen aan de locaties van de laadpalen en rekening moet houden met de laadtijd.

De eerste elektrische auto’s die op de markt verschenen konden gemiddeld met een volle accu een afstand afleggen van rond de 150 á 300 kilometer. De ontwikkelingen gaan maar door en de actieradius van elektrische auto’s wordt steeds groter. Zo heeft de nieuwe Renault ZOE Z.E. 40 een batterij met een capaciteit van 41 kWh en een actieradius van 400 kilometer. Dan kan ik dus makkelijk van Scheveningen naar Groningen rijden en nog wat verder. Die ontwikkelingen zorgen er bij mij persoonlijk wel voor dat het elektrisch auto rijden interessanter voor mijn persoonlijke situatie wordt.

Toename laadinfrastructuur voor elektrische auto’s

Niet alleen het aantal auto’s, maar ook het aantal oplaadpunten neemt toe. Nederland telt inmiddels ruim 7500 toegankelijke oplaadpunten en dit zal alleen maar meer worden. Ook vanuit de overheid wordt het elektrisch rijden gestimuleerd want ‘de Nederlander’ moet natuurlijk wel goede redenen hebben om een elektrische auto te kopen.

Zo verschijnen er steeds meer parkeerplaatsen die zijn omgebouwd tot oplaadplekken voor auto’s die zicht voortbewegen door midden van elektriciteit. De ontwikkelingen zie je niet alleen in de auto’s zelf maar ook de laadpalen worden steeds innovatiever. Er bestaan zogenaamde ‘vehicle-to-grid’ (V2G) oplaadpunten die enerzijds de auto’s voorzien van stroom, en anderzijds ook energie kunnen afnemen uit de accu van elektrische auto’s die verbonden aan de laadpaal geparkeerd staan. Op die manier kunnen de auto’s ook energie aan het elektriciteitsnet teruggeven.

Auto opladen in buitenland

Een elektrische auto delen als particulier

De mogelijkheid voor het delen van auto’s is ook nog een interessante optie om je in te verdiepen. Je kan met Airbnb huizen delen en gebruiken, met Barqo kan je boten delen dus waarom zou je geen elektrische auto delen. Vaak is het zo dat wij eerst allemaal ‘Nee’ roepen maar dat je op een gegeven moment went aan iets dat nieuw is, zoals de mobiele telefoon, en dan blijkt het ineens toch wel handig. Zouden straks als ik 75 ben, en hopelijk nog mag auto rijden, alle auto’s elektrisch zijn en leven we dan in een deeleconomie?

Op dit moment kan je in de provincie Utrecht kennis maken met het initiatief van elektrische deelauto’s. In het zogenoemde WeDriveSolar netwerk zitten 150 Renault ZOE Z.E. 40. Alle ZOE’s kunnen onderweg 43kW snel laden en dat betekent dat je de elektrische auto van Renault in ongeveer één uur voor 80% kan opladen zodat je ongeveer 140 kilometer kan rijden. Dat is dus wel handig voor afspraken in de nabije omgeving. Het initiatief is ontstaan in de Utrechtse wijk Lombok waar iemand met zonnepanelen zoveel energie opwekte dat hij via We Drive Solar energie kan aanbieden. Als je in de omgeving van Utrecht woont en van pionieren houdt dan is het leuk om te weten dat het We Drive Solar project uniek is in Europa.

*Kijk voor meer informatie op WeDriveSolar.nl.

We Drive Solar, Renault Zoe

Dutch Design Week Eindhoven 2018 – 20-28 oktober

Elk jaar wordt in oktober de ‘Dutch Design Week Eindhoven’ georganiseerd. Het is het grootste designevenement waar meer dan 2600 ontwerpers hun concepten en werken presenteren aan het publiek. Op meer dan 100 locaties in Eindhoven kan je terecht om te ontdekken wat de ‘designs van de toekomst’ zijn. Het programma voor de Dutch Design Week Eindhoven kan je hier bekijken en je kan ook direct je tickets bestellen.

Tijdens de Dutch Design Week kan je het paradepaardje van ‘official partner Renault’ bekijken en testen. Voor het eerst is Renault officieel partner van de Dutch Design Week in Eindhoven. Er staan in totaal 45 Renault ZOE’s te wachten om bezoekers van de DDW tijdens Design Rides muisstil kennis te laten maken met 100% elektrisch rijden. De ‘Design Ride’ is een initiatief voor het vervoer van en naar de verschillende locaties in Eindhoven tijdens de DDW.

  • Tip: tijdens DDW kan je de Renault SYMBIOZ ervaren, hét toekomst idee van Renault qua wonen en mobiliteit in 2030. Het huis en de conceptcar van Renault SYMBIOZ kan je bezoeken op het Ketelhuisplein tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Op vakantie met een elektrische auto

Wil je op vakantie met een elektrische auto? Dan raad ik je aan om mijn uitgebreide artikel te lezen hierover. Je moet namelijk rekening houden met een aantal zaken als je met een 100% elektrische auto op reis gaat. Zo is het handig als je van te voren weet waar je je auto opladen in buitenland kan en hoe je je auto kan opladen.

Ik vertel je in het artikel ‘elektrisch auto opladen in het buitenland’ aan de hand van de onderstaande stappen uitgebreid waar je op moet letten.

  1. Controleer je bestemming;
  2. Plan je roadtrip en/of rondreis route van te voren;
  3. Kies voor accommodaties met een oplaadpunt;
  4. Zorg dat je een bruikbare laadpas hebt;
  5. Controleer de laadkabel van je auto of die geschikt is;
  6. Vermijd drukke reisdagen zoals zwarte zaterdag.

Elektrisch rijden, doe jij dat al?

*Fotos: Renault media.
Print Friendly, PDF & Email