Italië is een van mijn favoriete vakantielanden in Europa. Zon, zee, strand, cultuur, natuur, heerlijke pasta’s en wijnen, je vind het er allemaal. Een van de dingen die ik nog wel eens wil doen is een stedentrip Napels combineren met de eilanden in de baai van Napels bezoeken. Dat lijkt mij een ideale vakantie combinatie!

De eilanden in baai van Napels bezoeken

Italië is en blijft een populair vakantieland voor Nederlanders omdat het zoveel te bieden heeft. Op het vasteland kan je genieten van roadtrips van meerdere weken, je kan vele steden bezoeken en dan heb je ook nog eens al die heerlijke en mooie Italiaanse eilanden zoals Sardinië, Sicilië en Capri.

Hou jij er ook van om diverse dingen te beleven tijdens je vakantie in Italië? Denk dan ook eens aan een stedentrip Napels en de eilanden in de baai van Napels bezoeken. Ik zocht alvast de mogelijkheden uit voor deze reisbestemming aan en in de Golf van Napels.

Napels is een bekende havenstad in Italië en men zegt dat hier de Pizze Margherita is bedacht. Het eten van de Napolitaanse pizza is iets wat je zeker moet doen. Ieder jaar wordt Napels bezocht door duizenden toeristen tijdens een stedentrip. Zorg dat je genoeg tijd hebt om naast de stad Napels ook de eilanden in de buurt van Napels te ontdekken.

De vier eilanden voor de kust aan de noordzijde van Napels zijn Ischia, Vivara, Nisida en Procida. Ze behoren tot de De Flegreïsche eilanden en liggen in de Golf van Napels. Stuk voor stuk prachtige eilanden met hun eigen mooie unieke kenmerken die een bezoekje meer dan waard zijn.

*Op vakantie naar Procida? Bekijk hier nog meer tips!
**Ontdek hier al mijn persoonlijke reistips voor Italië.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Het kleurrijke eiland Procida

2022 is het jaar om het kleurrijke eilandje Procida voor de kust van Napels te bezoeken. Het kleine eilandje is uitgeroepen tot; ‘Italiaanse culturele Hoofdstad in 2022′. Als je wilt weten hoe het Italiaanse leven echt voelt dan zit je op het eiland Procida helemaal goed.

Dit eiland is nog niet zo populair onder de toeristen waardoor je heerlijk kunt genieten van de rust. Het eilandje is maar 4,1 km² groot dus je kan het prima te voet of op de fiets verkennen. Er gaan dagelijks meerdere ferry’s naar het eiland Procida. Zie jij jezelf al wandelen langs al die gekleurde huisjes langs de baai?

Eilanden baai van Napels bezoeken

Het eiland Ischia

Het eiland Ischia is het grootste eiland en is gevestigd op een voormalige vulkaan. Het is een van de redenen waarom dit eiland een bijzondere flora en fauna kent. Het eiland Ischia is kleurrijk, puur en ruig en heeft daarnaast een aantal mooie bezienswaardigheden zoals het beroemde Castello Aragonese, het Acquedotto dei Pilastri, vele kerkjes en mooie strandjes en baaien. De hoogste berg op het eiland is de Monte Epomeo met een hoogte van 800 meter.

Je kan het eiland Ischia het beste op een scooter ontdekken omdat er zoveel te zien en te doen is. Om helemaal in vakantiesferen te blijven, huur een Italiaanse Vespa en ontdek het eiland daarop in de baai voor de kust van Napels.

Eilanden baai van Napels bezoeken

De eilanden Vivara en Nisida

Wanneer je echt dol bent op pure natuur dan moet je zeker ook het eiland Vivara bezoeken, dit eiland bestaat namelijk voor het grootste deel uit een natuurreservaat. Het eiland Vivara kan je bereiken via het eiland Procida dat door een smalle brug met elkaar verbonden is. Je kunt in Vivara eindeloos genieten van heerlijke wandelingen.

En dan heb je ook nog het eiland Nisida dat ook een vulkanische oorsprong heeft en slechts 500 meter van de kust af ligt. In theorie zou je deze afstand zelfs kunnen zwemmen. Maar wees gerust, er vaart een boot die je binnen no time naar dit Italiaanse eiland in de Golf van Napels vaart.

Zou jij ook een stedentrip Napels willen combineren met de
eilanden in de baai van Napels bezoeken?

Print Friendly, PDF & Email