Ik hou van zon, zee, strand en watersport! Ontdek het eiland bij Benidorm en geniet van watersport mogelijkheden. Van duiken, scheuren op een Jetski tot paragliden en meer.

Eiland Benidorm Watersport

De uitnodiging van het Spaans Verkeersbureau met een programma gevuld met watersporten was dan ook echt iets voor mij. Racen over het water met een jetski, een try out cable-ski, sea kayakken en duiken, het kon niet op. Travel around with me op het water en onder water…

Waar je ook bent, als de zon schijnt is het heerlijk en tof om te gaan watersporten of eens een nieuw watersportavontuur te beleven. Ik heb diverse watersporten mogen beleven in Benidorm van een jetkistour, tot duiken, sea kayakken en een poging tot ‘cable ski’. Kijk je mee?

Lees hier mijn ervaringen over duiken bij Benidorm Island.

Jetski Tour Benidorm

Jetskiën vind ik een van de gaafste watersporten die er zijn. Ik hou van snelheid, de wind door mijn haren en de zoute smaak op mijn lippen. Girlslove2travel Manon vond het niet erg om achterop plaats te nemen en zo scheurde we over de wateren van Benidorm. Aquatic Fun in Benidorm heeft een strandhut op Playa Levante waar je een jetski tour kan boeken.

Wij volgden met de groep route 2 door het Marine Reserve Sierra Helada. De tour vaart je langs de hoge kliffen van Benidorm en laat kleine strandjes zien die je alleen per boot kan bereiken. Dat vind ik wel het leukste aan een jetski tour dat je ook nog wat kan zien onderweg want het echte racen daar zitten de meeste gidsen niet op te wachten. Prijzig is het wel, een tour van een uur kost €80,-.

Benidorm watersport adventure: leef je uit op zee

Benidorm watersport adventure: leef je uit op zee

Watersport-Benidorm (3)          Watersport-Benidorm (4)

Cable-Ski op Playa Levante

Cable-ski, oftewel net zoiets als waterskiën maar dan aan een kabel. Ik dacht dat doe ik wel even maar dat ging dus finaal mis. Hoewel ik goed had opgelet bij de instructie was het werkelijk binnen 5 seconden, “head first and butt op” het water in. Wat een blooper! Zo makkelijk is het dus niet!

Het is aanvoelen wanneer de kabel jouw kant op komt en je met volle kracht het water op trekt vanaf een ponton waar je gebukt op staat. Dit vergt wel even wat oefening dus trek er genoeg tijd voor uit. Mocht je gaan let dan wel op de drukte, want hoe drukker hoe minder tips en je kan het minder vaak proberen.

Cable-Ski op Playa Levante      Cable-Ski op Playa Levante

Cable-Ski op Playa Levante

Watersport - Cable-ski

Sea Kayakking

Vanuit de haven van Benidorm kan je Sea Kayak tours maken van ongeveer 2 uur onder leiding van een gids. Onze tour was geregeld via Marco Polo excursies en de Nederlandse gids nam ons mee het water op. Voor iedereen was er een 1-persoons boot maar na mijn duo raft avontuur met Denise in Slovenië waagden wij ons in de duo kayak boot. Al peddelend roeiden we de haven uit, de open zee op. Met behoorlijk wat wind vaarden we richting Playa Levante om Benidorm vanaf het water te bekijken.

Sea Kayakking

Sea Kayakking

Watersport - Benidorm

Duiken rondom Benidorm Island

In 2010 heb ik mijn PADI gehaald maar om de een of andere reden komt het er weinig van dat ik ook daadwerkelijk ga duiken op reis. Tijdens deze trip stond er een try-dive op het programma en dat was voor mij meteen ook een goede opfriscursus. Jessie van Nisos Diving Benidorm nam ons mee naar Benidorm Island om daar de onderwaterwereld te ontdekken.

Benidorm eiland is een natuurreservaat dat per boot, elk uur, vanuit de haven van Benidorm kan worden bezocht. Het eiland ligt 3,5 kilometer voor de kust en met een speedboot ben je er binnen 15 minuten. Het eiland is een van de meest populaire duikspots in de omgeving.Voor meer info check ook zeker even mijn blog; “De onderwaterwereld rondom Benidorm Island“.

Lees hier mijn ervaringen over duiken bij Benidorm Island.

Duiken-Benidorm-Spanje

Reistip, check je reisverzekering als je gaat duiken

Mijn blog staat vol met reistips, waaronder een artikel om zorgeloos te vertrekken en te genieten van je vakantie. Hierin staat o.a. vermeld waarom een reisverzekering van belang is en zeker ook kan zijn. Ik reis al jaren de wereld rond en ben blij met mijn doorlopende reisverzekering die ik al meerdere malen nodig heb gehad.

Mocht je gaan duiken op reis, check dan voor vertrek goed je reisverzekering of onderwatersport ook verzekerd is. Stel dat je last krijgt van de duikersziekte dan wil je niet ook nog de zorgen van het niet hebben van een reisverzekering.

Welke eiland Benidorm watersport activiteiten vind jij het leukste?

Print Friendly, PDF & Email