Je gaat het misschien niet geloven maar ik ging op mijn 35e voor de eerste keer naar Disneyland Parijs! Wat een belevenis en ik kan je zeggen dat het ook als volwassene super leuk is om hier met vrienden naar toe te gaan. Ik geef je alle tips voor je eerste bezoek aan Disney!

Tips voor eerste keer Disneyland Parijs

Ben jij vroeger als kind nooit in Disneyland Parijs geweest en wil je er toch een keer geweest zijn? Gewoon doen! Mijn vriend wilde heel graag nog eens naar Disneyland Parijs en toevallig een vriendin van mij ook. Toen was het plan om met zijn vieren te gaan snel gemaakt en moest alleen de data nog worden vastgezet. Je hebt volop keuze want Disneyland Parijs is 365 dagen per jaar geopend.

Ik dacht altijd; ‘Disney is leuk voor kids of leuk voor gezinnen‘. Maar niets is minder waar! Ook als volwassenen is naar Disney gaan met vrienden, of zoals wij, met een ander stel, leuk. Je mag weer even kind zijn en ik werd verrast door mijn eigen herinneringen aan alle Disney films die ik ooit heb gezien. Lees hier de redenen waarom Disneyland leuk is voor volwassenen.

Het populairste seizoen is de kerstperiode, van begin november tot en met begin januari. Op de kerstperiode na reizen ook veel mensen rondom Halloween naar Disney, dat is van begin september tot eind oktober. Wij kozen voor de kerstperiode omdat het hele park dan in kerstsfeer is. Ga jij net als ik voor de eerste keer naar Disneyland Parijs? Check al deze tips en geniet van een weekend fun en gezelligheid!

 1. De goedkoopste manier om Disneyland Parijs te bezoeken is een pakketreis te reserveren, check de Disney aanbiedingen;
  *Lees hier alle tips voor goedkoop naar Disneyland Parijs reizen.
 2. Is niet iedereen gek op de attracties? Ga dan naar Disneyland rondom een thema of met extra shows
  *Ontdek meer over het magische vuurwerkfestival, het vuurwerk in Disney en Kerst in Disneyland Parijs.
 3. Doordeweeks is het rustiger dan in het weekend, dus als het kan met vrije dagen plan je reis dan tussen maandag en vrijdag en skip de vakantieperiodes. *Check ook goed wanneer de Franse vakanties zijn, zodat je niet dan gaat;
 4. Ga vroeg! Dan bedoel ik rond 9.30 uur. Ook voor de opening kan je al naar de Disney Parken reizen.
 5. Ga je net als wij voor de eerste keer naar Disneyland Parijs? Dan raak ik je 3 dagen 2 nachten aan zodat je alle tijd hebt alles te ontdekken.
 6. Disneyland Parijs is duur! En het eten en drinken is ook prijzig! Dus prop je rugzak vol met lekkers en bespaar een hoop geld en tijd.
 7. Download de Disneyland App, check de wachttijden en de tijden van de shows zodat je op tijd bent. Bekijk in de app de ‘niet te missen attracties’ en reis je net als ons met alleen volwassenen check dan de selecties aan ‘attracties voor volwassenen’. Al zijn de attracties voor familie plezier zoals Buzz Lightyear Laser Blast en Ratatouille ook super leuk voor volwassenen. Je mag weer even kind zijn! Bekijk deze pagina op de website van Loopings voor een gemakkelijk overzicht van de wachttijden bij de Disney attracties.
 8. Plan geen attracties rondom de Disney Parade (tussen 17.00 en 18.00 uur) als je die wilt zien, en zo niet, dan is het rustiger bij de attracties.
  Bekijk hier het actuele programma rond de Disney Shows en Disney parades en de Disney kalender.
 9. Met je entreeticket voor Disney kan je voor bepaalde attracties een Fast Pass halen, doe dit gelijk voor je eerste attractie na binnenkomst. Een Fast Pass in Disneyland Park kan je halen voor de achtbaan Big Thunder Mountain, Pirates of the Caribbean, Star Wars Hyperspace Mountain, Peter Pan’s Flight, Buzz Lightyear Laser Blast, Star Tours: The Adventures Continue en It’s a Small World. In Walt Disney Studios Park kan je een Fast Pass halen voor de attracties; The Twilight Zone Tower of Terror, Flying Carpets over Agrabah en Ratatouille: The Adventure. Als je de Fast Pass hebt gebruikt kan je gelijk weer een nieuwe Fast Pass halen voor de volgende attractie. Doe dit echt! Wij haalden rond 11.00 uur een Fast Pass voor Peter Pan’s Flight en konden er pas tussen 17.30 uur en 18.00 uur in. Dit is echt de moeite waard, de wachttijden voor populaire attracties kunnen oplopen tot 90 minuten en op piektijden zelfs 180 minuten! Tussendoor kan je andere attracties bezoeken. Je kan er ook voor kiezen om Disney Fast Passes te kopen. 
 10. Disneyland Parijs heeft het hele jaar door Disney aanbiedingen. Die aanbiedingen variëren van 15 tot 25% korting en soms zijn er zelfs Disney aanbiedingen met gratis eten en drinken.
 11. Met je entree ticket voor Disneyland Parijs kan je ook naar de Walt Disney Studio’s, het park dat naast Disneyland zelf ligt.
 12. Wil je dineren in een van de restaurants in de parken? Reserveer van te voren want op de dag zelf is er bijna geen tafel meer te reserveren.
  Wil je eten met Disney figuren? Check de mogelijkheden hier.
 13. Wil je een van de Disney shows in Disney Village zien? Hiervoor moet je apart betalen en op tijd reserveren.
 14. Vind je het niet erg om alleen in een attractie te zitten? Maak dan gebruik van de Single Rider Service.
 15. Haal direct na binnenkomst de Disney park plattegrond en check de info en flyers die je overal ziet voor de tijden van de shows.

Disneyland Parijs App Nederlands

Walt Disney Studios Park

Waar verblijven in Disney?

Als je naar Disneyland Parijs gaat kan je kiezen uit een verblijf in één van de vele hotels of kiezen voor een bungalowpark. Ga je voor de eerste keer naar Disneyland Parijs dan is het flink wat uitzoekwerk welk hotel het beste bij je past. Ik koos voor een verblijf in het Dream Castle Hotel, een van de partner hotels van Disney. Disney heeft 6 eigen hotels en 1 bungalowpark. Daarnaast zijn er een aantal partner hotels en is er onlangs een Center Parcs geopend. Het voordeel als je verblijft in een van de Disney Hotels is dat je één uur eerder Disneyland in mag.

*Bekijk hier alle Disneyland aanbiedingen!
**Boek nu voor het Magische Vuurwerk Festival in november.
***Reserveer zelf je treintickets naar Disneyland Parijs met NS Internationaal.

Disney Hotel

Waar verblijven in Disney

Gratis pendelbus Disneyland Parijs

Hoe kom je in Disneyland Parijs?

Sinds 2019 is de ideale reis mogelijkheid naar Disneyland Parijs met de trein. Thalys rijdt namelijk rechtstreeks vanaf Amsterdam Centraal naar Disneyland Parijs. Je stapt uit op het station Marne-la-Vallée en staat direct bij de ingang van Disney Village. Je hoeft niet met je koffers eerst naar het hotel, er is een speciale Disney Express Service waar je je koffers kan stallen in een locker en aan het einde van de dag kan ophalen om naar je hotel te gaan.

*Boek hier direct je Thalys tickets naar Disneyland Parijs.
**Reserveer zelf je treintickets naar Disneyland Parijs met NS Internationaal.
***Lees nog meer info over reizen met de trein naar Disneyland Parijs

Reis je liever met de auto naar Disneyland Parijs? Vanaf Utrecht rij je in ongeveer 5 uur naar Disneyland Parijs. Kies voor een hotel waarbij het parkeren is inbegrepen of waar het gratis is. Ga je met een stel vrienden dan kan het delen van de benzinekosten een goedkope optie zijn om naar Disney te gaan. Hou er wel rekening mee dat je een tolweg passeert op weg naar Disneyland. Je betaald voor de tolweg in Frankrijk per enkele reis €16,90.

Ga je met je eigen auto naar Frankrijk? Denk er dan ook aan dat er een aantal dingen zijn die verplicht in je auto aanwezig moeten zijn. Je zal er vast niet aan denken maar zo is het bijvoorbeeld verplicht om een alcohol blaastest in je auto te hebben. Die kan je in Nederland bij de ANWB kopen voor ongeveer €10,- of in Frankrijk bij drogisterijen en tankstations. Controleer je auto nog even goed voor vertrek.

*Lees meer over tolwegen in Frankrijk.
**Ontdek hier alles wat er verplicht in de auto naar Frankrijk aanwezig moet zijn. 

Hoe kom je in Disneyland Parijs

Tips om mee te nemen naar Disney

Ga je een weekend lang naar Disneyland Parijs? Zorg dan dat je voor vertrek goed nadenkt over de spullen die je meeneemt. Ga thuis alvast langs de supermarkt of maak nog een stop in een van de dorpjes rondom Disneyland Parijs om wat snacks en drinken in te slaan. Neem geen uitgebreide lunchpakketten in koelboxen mee want dat is niet toegestaan. Neem in elk geval je allerfijnste schoenen mee want dat je veel gaat lopen is een feit. Ik koop mijn sneakers vaak bij Sacha. Die zijn van goede kwaliteit en hoef je wat mij betreft niet ‘in te lopen’.

 1. Neem een rugzak mee waar je al je spullen in kan doen;
 2. Koop van te voren drinken en een snack en prop je rugzak vol, dat bespaart je een hoop geld en tijd;
 3. Ga je in de winter? Kleed je warm aan zodat je niet ‘Frozen’ raakt! Meerdere lagen zijn fijn en denk aan handschoenen en een muts;
 4. Trek je favo schoenen aan die lekker zitten en waar je uren op kan lopen, wat mij betreft dus fijne sneakers.

Tips om mee te nemen naar Disney

Heb jij iets gehad aan deze ‘eerste keer Disneyland Parijs’ tips?

Print Friendly, PDF & Email