Wat gaan we doen en welke schoenen moet ik daarbij aan? Dat is de grootste crime voor mij tijdens het inpakken als ik weer op reis ga. Het ene paar is zo leuk maar het andere paar zit zo lekker. Wat ga ik doen en hoe wordt het weer? Zomaar een paar dingen waar ik over nadenk bij de keuze van mijn schoenen.

Schoenkeuze

Als ik naar het strand ga is het niet zo moeilijk, dan heb ik altijd mijn Havaianas slippers aan. Maar heb ik daarna een strandfeestje wil ik wel graag leuke schoenen aan maar ik hou er dan weer niet van als er zand in mijn schoenen komt.

Ga ik met de hond wandelen dan heb ik meestal mijn paardrijd schoenen aan die comfortabel zitten en lekker hoog zijn zodat ik overal door heen kan struinen. In de winter draag ik graag gympen met bontgevoerd die warm zijn of laarzen. En op de wintersport komen mijn snowboots uit de kast.

Maar een ding heb ik wel geleerd en dat is dat ik het tegenwoordig belangrijker vind dat schoenen lekker zitten dan dat ze super leuk zijn.

Ecco wandelschoenen

Bij wandelschoenen had ik altijd oubollige schoenen in gedachte die super groot en lomp zijn. Dus heb ik heel wat afgewandeld op reis op slippers en gympen die al lang aan vervanging toe waren. Hiken deed ik op gympen of ik trok mijn paardrijd schoenen aan.

Hoog tijd dus voor wat anders en toen ik werd benaderd voor het testen van wandelschoenen van ecco was dit mijn kans om eens te ervaren of mijn beeld wel klopt. Ik mailde terug maar vroeg daarbij wel om leuke schoenen waar ik als vrouw ook wel echt op zou willen lopen.

Toen ik de doos open maakte was ik blij verrast. De schoenen zijn helemaal niet groot en lomp en staan zelfs leuk onder een skinny broek. Wie had dat gedacht? Ik heb ze aangetrokken voor een frisse herfstwandeling door het bos en ze zaten gelijk super comfortabel. Moet ik normaal schoenen nog wel eens inlopen nu zaten ze gelijk goed.

Op pad met ecco wandelschoenen

Vlak daarna stond er een outdoor reis gepland naar het Engelse Lake District en deze keer hoefde ik maar kort na te denken welke schoenen ik zou meenemen. Mijn zwarte laarsjes die ik in de stad aankon en als ik uit ging en mijn wandelschoenen voor tijdens de outdoor activiteiten.

Voor deze dag stond er als outdoor activiteit “rots klimmen” op het programma.  Het had flink geregend dus met gympen had ik al lang doorweekte schoenen gehad als ik hier door de velden had geklauterd. Stel je voor dat ik met mijn leren paardrijd schoenen een spiegelgladde met mos begroeide rots had moeten beklimmen. Was ik even blij dat ik nu eindelijk eens goede schoenen aan had, die stevig zijn aan te snoeren met ook nog een goed profiel eronder voor extra grip.

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

Ulterra wandelschoenen voor vrouwen

Mijn nieuwe wandelschoenen zijn van het type “Ulterra”. Hieronder heb ik de omschrijving weergegeven zoals dat ook op de website staat vermeld van ecco.

Op pad met ecco wandelschoenen

  • De sterke vetersluiting biedt individuele aanpassing en comfortabele ondersteuning
  • Het duurzame, flexibele jakleren bovenwerk biedt veerkracht en zorgt voor dynamische beweeglijkheid
  • De GORE-TEX® constructie garandeert dat je voeten 100% droog blijven in alle weersomstandigheden
  • Goede demping met een tussenzool van PU-schuim in combinatie met stabiliteit en tractie dankzij de robuuste buitenzool, ontworpen om alle uitdagingen het hoofd te bieden
  • Dynamische ondersteuning en stabiliteit bij elke beweging dankzij RECEPTOR® technologie die spiervermoeidheid vermindert

Draag jij wandelschoenen op reis?

© Alle foto´s, behalve van de schoencollage, zijn eigendom van Henriëtte Bokslag en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

 

Print Friendly, PDF & Email