Wil jij bewust op vakantie naar Oostenrijk en ben je op zoek naar een duurzaam hotel in Königsleiten? Go green bij het My Alpenwelt Resort.

Duurzaam hotel in Königsleiten, go green bij My Alpenwelt Resort

Een glinsterende gletsjer en groene bergen voor je ogen, de zon op je gezicht, chille dj-muziek in je oren, frisse berglucht in je neus, relaxen aan een natuurlijk zwemmeer, een Leading SPA Resort, een lifestyle-restaurant. Het My Alpenwelt Resort in Königsleiten in het Salzburgerland benut elke gelegenheid om je te laten genieten van de mooiste kanten van het leven. En dat doen ze ook nog eens op een duurzame manier!

Bij dit duurzame hotel in Königsleiten hebben zij het ‘Go Green concept’ tot leven geroepen. “De natuur waarin we hierboven op de Gerlospas wonen, is een juweel. We moeten haar respecteren en in stand houden“, vindt de gastheer. Actueler en belangrijker dan ooit: Hannes Kröll-Schnell zet zich in zijn exclusieve wellness- en lifestyleresort resort in voor de bescherming van het klimaat en voor hernieuwbare energie.

Zo is er onder andere een ultramodern thermisch zonne-energiesysteem. Dit systeen verwarmt de gehele zwembadzone en grote delen van het duurzame hotel in Königsleiten. Deze grote “output” van energie is te danken aan de intense hoogtezon en de talrijke mistvrije dagen in de Zillertal Arena.

Daarnaast heeft het My Alpenwelt Resort sinds enkele jaren een eigen warmtekrachtkoppelingsinstallatie voor de opwekking van warmte en elektriciteit. “In 55.000 bedrijfsuren hebben we al meer dan een miljoen kilowattuur energie kunnen produceren“, aldus de manager van het wellnessresort.

Er is een speciaal e-autopark voor het personeel van het hotel en de gasten van dit duurzame hotel in Königsleiten kunnen met het eigen zonne-energiesysteem de elektrische voertuigen opladen.

Daarnaast is er een nieuw systeem voor het verzamelen van herbruikbare afvalstoffen en recyclet het hotel belangrijke grondstoffen. En mocht er eens iets zijn, dankzij een noodstroomconcept kan het My Alpenwelt Resort bij een eventuele stroomstoring veilig de hele werking van het hotel voortzetten.

*Ontdek hier alles over dit hotel.
**Check de reizen met TUI naar My Alpenwelt Resort.
***Bekijk de foto’s en meer van het Alpenwelt FelsenBAD & SPA.
****Ook de Jong Intra Vakanties en Sunweb bieden reizen naar My Alpenwelt Resort aan.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Duurzaam hotel in Königsleiten

Zoek jij bewust naar duurzame hotels voor je vakantie?

Print Friendly, PDF & Email