In 2010 had ik alle tijd om te gaan duiken in Tenerife want ik woonde een paar maanden op het Spaanse eiland omdat ik er werkte. Buiten mijn werk om had ik gelukkig ook genoeg tijd om andere dingen te ondernemen. Zo ging ik verschillen summer sports doen waar ik eerder ook over schreef. Met collega’s was ik een try dive gaan doen en dat vond ik zo gaaf dat ik mijn PADI besloot te gaan halen zodat ik overal de onderwater wereld kan ontdekken.

Duiken in Tenerife 

Mijn eerste duik was een try dive met collega’s bij watersportschool Dive Senses. Vanuit de haven van Playa de las America’s voeren we uit met de boot naar de duikspot. Aldaar werden alle benodigde materialen bevestigd en konden we elk met onze eigen instructeur de wondere wereld onder water gaan bekijken.

Fotoreport: Duiken in Tenerife - Spanje

Fotoreport: Duiken in Tenerife - Spanje

Duikles met zussie

Schildpadden en zeepaardjes spotten

Terwijl ik iedereen al onder mij zag zweven door de zee, kwam ik geen centimeter naar beneden. Ik raakte lichtelijk in paniek, vorm van groepsdruk, de nieuwe ervaring dat je wel degelijk onder water kan ademen en het feit dat mijn oren zeer deden. Ohja, ook niet onbelangrijk, ik dacht weer eens te veel na. Iets wat ik niet moet doen als ik iets nieuws ga proberen omdat ik dan juist soms blokkeer.

Uiteindelijk ben ik met engelengeduld van mijn instructeur en mijn eigen doorzettingsvermogen dan toch naar de bodem van de zee gezakt. Het ging goed, maar ik kon het niet laten om mijn mondstuk vast te blijven houden. Eenmaal op de bodem werd ik geflankeerd door een prachtige schildpad en toen kwam ik eindelijk een beetje tot rust. Wowwww, wat een belevenis was dat!

Tenerife - duiken          Duiken Tenerife

Schildpad - Tenerife

PADI Dive Course Tenerife

PADI Duikcursus Tenerife 

Je gaat het niet geloven maar eenmaal weer boven vond ik het eigenlijk super gaaf! Mijn zusje had haar PADI al en een andere collega wilde eigenlijk zijn PADI ook wel halen. Het was een kans die ik ondanks mijn angst toch aangreep.

Makkelijk was het niet en ik heb mij regelmatig afgevraagd waar ik in hemelsnaam aan begonnen was. Ik raakte soms in paniek, kreeg oorpijn bij het dalen en werd misselijk van de golfslag. Het ergste vond ik om op 7 meter diepte alle apparatuur af te doen en zelfs van mondstuk te wisselen. Feit blijft dat ik een langzame daler blijf, ik moet vaker ‘klaren‘ dan andere duikers. Maar oefening baart kunst, uiteindelijk is het gelukt en ben ik de trotse bezitter van mijn PADI tot 18 meter en daar ben ik super blij mee..

Tijdens de duikcursus had ik het geluk dat we op een diepte van 16 meter dit zeepaardje spotten. Wowww, dat was zo bijzonder en schijnt best zeldzaam te zijn!

PADI Dive Course - Tenerife

Zeepaardje gespot tijdens het duiken

Zeepaardje gespot tijdens het duiken

Duurzaam dolfijnen en walvissen spotten > Whale Heritage Site

Een groot deel van de zee aan de westkust van Tenerife is deze week benoemd tot de eerste Whale Heritage Site van Europa. Whale Heritage Sites zijn bestemmingen waar je op duurzame en verantwoorde manier walvissen en dolfijnen in het wild kunt spotten. Deze erkenning is ontwikkeld door de World Cetacean Alliance en wordt gesteund door World Animal Protection.

Het “Teno-Rasca” zeegebied bevindt zich tussen Tenerife en La Gomera en is een populaire plek om walvissen en dolfijnen te bekijken. De 22 kilometer lange strip tussen Punta El Fraile (Teno) en Punta Salema (Rasca, Las Galletas) is het derde walvissenerfgoed in de wereld, na Hervey Bay in Australië en The Bluff in Zuid-Afrika.

*Duurzaam en verantwoord dolfijnen en walvissen spotten met een van deze organisaties

Duurzaam dolfijnen en walvissen spotten op Tenerife

Ben jij wel eens gaan duiken in Tenerife?

Print Friendly, PDF & Email