Ontdek de onderwaterwereld in Spanje en ga duiken rondom Benidorm Island. Of je nu een beginner bent of een gevorderde duiker, het is een verrassend avontuur onderwater.

Duiken Benidorm Island

Een paar weken geleden mocht ik op uitnodiging van het Spaans Verkeersbureau de badplaats Benidorm ontdekken tijdens de Millenials Young blogreis. Als waterrat deinsde ik er dan ook niet voor terug om de onderwaterwereld in te duiken. Met collega-blogger en vriendin Denise, Inhetvliegtuig, zijn we gaan duiken rondom Benidorm Island. Voor Denise was het een try dive maar gezien ik mijn PADI al heb kon ik zelfstandig mee duiken tot een diepte van 6 meter.

In 2010 heb ik mijn PADI gehaald op het Spaanse eiland Tenerife. In de jaren daarna heb ik maar één keer gedoken, met dolfijnen in Israël. Dat ik nu meeging met een try dive was prima want een kleine opfriscursus kon ik wel gebruiken. Mocht je ook een keer willen gaan duiken op reis, of je nu een duikbrevet hebt of niet, er zijn een aantal zaken waar je op moet. Wees niet onverstandig en hou je hier ook echt aan:

  • Heb je bepaalde gezondheidsklachten, raadpleeg je arts voor je vertrekt of je mag duiken.
  • Check je reisverzekering en pas die waar nodig aan.
  • Neem geen alcohol in voordat je gaat duiken.
  • Ga niet duiken binnen 24 uur voordat je weer moet vliegen. Maak je meerdere duiken las dan zeker 48 uur in voordat je weer een vliegtuig instapt.
  • Ga alleen duiken bij een gerenommeerde organisatie, het liefste een die is aangesloten bij PADI of SSI en dan nog check mogelijke reviews online en/of vraag andere reizigers ook om tips.

Bekijk hier alle leuke watersport activiteiten in Benidorm.

Duiken rondom Benidorm Island

Nisos Diving - Benidorm

Duik mee onderwater bij Benidorm Island

Benidorm eiland is een natuurreservaat dat per boot, elk uur, vanuit de haven van Benidorm kan worden bezocht. Het eiland ligt 3,5 kilometer voor de kust en met een speedboot ben je er binnen 15 minuten. Als je wilt kan je aan land gaan maar wij kozen ervoor om direct het water in te duiken. Het eiland is een van de meest populaire duikspots in de omgeving.

Duiken rondom Benidorm Island

De boot van duikschool Nisos

Ik was er eind augustus en dan is de zeetemperatuur heerlijk om te zwemmen. Op een paar meter diepte wordt het al gauw een stuk kouder dus trek voor een try dive zeker een korte wetsuit aan. Ga je langer dan een uur duiken of dieper dan 6 meter trek dan een lange wetsuit aan met schoenen.

Denise en ik doken het water in met de Argentijnse Jessie, duikinstructrice van Nisos Diving. De zuidkant van Benidorm eiland is een van de duiksites waar zij duiken organiseren. Ik heb speciaal voor het duiken eerder al een onderwatercamera gekocht die tot 18 meter diep kan, even diep dus als het PADI certificaat dat ik heb. Ik ben super tevreden over de kwaliteit van de foto’s en het gebruik onder water, daarnaast kan ik ook nog in HD filmopnames maken.

Travel around with me underwater

Duiken rondom Benidorm Island

Visjes en duikers

Duiken rondom Benidorm Island

Duiken rondom Benidorm Island

Travel around with me onderwater

Bubbles

Duiken rondom Benidorm Island

Duiken rondom Benidorm Island

Duiken rondom Benidorm Island

Reisvideo watersport in Benidorm

Tijdens mijn verbijf in Benidorm ben ik nog veel meer in- en op het water geweest. Ben je benieuwd wat je allemaal kan beleven qua watersporten in Benidorm? Bekijk dan eens mijn reisvideo voor een impressie.

Ga jij wel eens duiken op reis?

Print Friendly, PDF & Email