Zin om te genieten van de winterzon in Jordanië? Wat dacht je van een strandvakantie en duiken in Aqaba in de Rode Zee? Niet alleen boven water maar ook onderwater heeft Jordanië veel om te ontdekken.

Ga duiken Aqaba in de Rode Zee

Terwijl het hier in Nederland al herfst is kan je in Jordanië nog genieten van de zon. Wat dacht je van een strandvakantie en duiken in Aqaba in oktober of november? Steeds meer mensen ontdekken de enorme verscheidenheid aan schatten van Jordanië. Het wereldwonder Petra, de uitgestrekte Wadi Rum woestijn, de hoofdstad Amman en de mogelijkheid tot drijven in de Dode Zee. De badplaats Aqaba waar je goed kan duiken en snorkelen word steeds vaker gecombineerd met een rondreis door Jordanië of als verlenging met een strandvakantie geboekt. In dit artikel laat ik je graag zien waar je kan snorkelen en duiken in Aqaba.

Echte duikliefhebbers weten de Rode Zee al langer te vinden vanwege de bijzondere onderwaterwereld. Zodra je de zee inloopt zie je al honderden visjes om je heen. Gek genoeg is Jordanië nog steeds niet echt bekend als duikbestemming. Duikliefhebbers reizen eerder af naar het Israëlische Eilat of het Egyptische Taba. Ter vergelijking; vanuit Eilat worden ongeveer 675.000 duiken per jaar gemaakt en vanuit Aqaba maar 20.000 per jaar. Groot voordeel is dat het koraal in de Golf van Aqaba van redelijk tot goede kwaliteit is.

De Jordaanse badplaats Aqaba ligt aan de Golf van Aqaba. Voor de kust ligt een koraalrif en vanaf het strand kan je al prima zelfstandig gaan snorkelen en genieten van allerlei gekleurde vissen om je heen. De meeste hotels verhuren dan ook snorkel spullen. Wat betreft duiken zijn er mogelijkheden genoeg. Aqaba heeft vele organisaties die duikexcursies organiseren. Afhankelijk van je wensen kan je ergens een kantduik maken, direct vanaf het strand gaan duiken of mee met een boottrip voor een duik op een van de vele duiklocaties. Heb je nog nooit gedoken dan kan je bijvoorbeeld bij het Sindbad Dive Center bij Berenici Beach Club oefenen in het zwembad.

*Bekijk hier al mijn reistips voor Jordanië.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Duiklocaties Jordanië

Voor de kust van Aqaba zijn ongeveer twintig duiklocaties. Omdat mijn termijn van mijn brevet was verlopen kon ik helaas niet met alle duiken mee en heb ik een zogenoemde try dive gedaan bij de Japanse Garden. Het type duik en wat je ziet is op de meeste plekken hetzelfde maar om het duiken meer afwisseling te geven is er ook een duik mogelijk naar een tank en scheepswrak.

Let op; soms gebruiken duikscholen verschillende namen voor dezelfde duikplek, dus laat altijd de duiklocaties aanwijzen op de kaart zodat je er zeker van bent dat je niet twee keer op dezelfde plek gaat duiken.

De top 5 duikplekken in Aqaba zijn

Zowel voor de beginnende duiker als voor de gevorderde duiker zijn er fijne duikplekken in Aqaba waar je van alles kan zien. De onderstaande vijf duikplekken in de Rode Zee bij Aqaba zijn het meest favoriet bij duikers en snorkelaars.

 1. Kiwi Reef – 10 tot 30 meter;
 2. Cedar Pride – 9 tot 30 meter;
 3. Power Station – 2 tot 40 meter;
 4. Japanse Garden & Horgon I – 0 tot 40 meter;
 5. Seven Sisters including Tank – 0 tot 18 meter.

Duiklocaties Jordanië

Duik trips per boot

Vanuit de haven vertrekken er dagelijks duik trips per boot waarop je mee kan als je een snorkel- en of duik avontuur wilt beleven. Ik ben in zee gegaan met het Deep Blue Dive Center in Aqaba. Een grote boot met heerlijk zonneterras op het voordek voer ons naar de zogenoemde duiklocatie; “Japanese Garden“. Japanese Garden ligt ten zuiden van het wrak de Cedra Pride. Japanese Garden is een kleurrijke duiklocatie waar je prachtige vissen kan zien en mooi koraal. Ben je een geoefende duiker dan kan je een mooie combi duiktrip maken waarbij je dieper gaat naar 16 tot 40 meter, naar duikspot Gorgon I.

De omstandigheden om te duiken zijn zeer goed. Het rif begint in het ondiepe water en helt dan geleidelijk verder die diepte in. Mocht je nog nooit gedoken hebben en een een try dive willen doen dan is dit daarvoor een hele fijne spot. De zee is kalm en er is weinig stroming hier. Goed om te weten is dat een deel van de kust beschermd gebied is en dat hier ook niet gevist mag worden. Nadeel is dat de Jordaniërs nog niet genoeg eraan werken om afval in de zee te voorkomen, dus soms zie je her en der wat drijven. Ga je mee onderwater kijken?

Try dive of behalen duikbrevet Jordanië

Wat mij betreft is duiken met het Deep Blue Dive Center een goede keuze als je de duik wilt combineren met genieten van de zon aan boord en de heerlijke lunch die ’s middags wordt bereid. Het zijn allemaal goed opgeleide en enthousiaste duikers die het belangrijk vinden dat jij een top dag hebt en niet op een minuut meer of minder onderwater kijken. Behalve als je extra lucht nodig hebt natuurlijk;).

Als je nog nooit hebt gedoken dan is de Golf van Aqaba een perfecte locatie om het eens te ervaren. De zee is kalm en er is weinig stroming. Mijn tip, als je voor de eerste gaat duiken ga gewoon gelijk de zee in. Mocht je toch liever eerst in een zwembad willen oefenen dan kan dat bij Berenici Beach Club. Je betaald hier 10 JOD toegang en kan dan gebruik maken van alle strand- zwembad en watersport faciliteiten. Uiteraard zijn de extra’s tegen betaling. Ben je op zoek naar gespecialiseerde duikreizen naar Jordanië?

 1. Dive & Travel;
 2. Diving Holidays.

Duiken - Aqaba - Jordanie

Snorkelen Aqaba Jordanië

Kan of wil je niet duiken dan kan je natuurlijk ook gaan snorkelen in Aqaba. Neem je eigen snorkel en duikbril mee, koop een snorkel set in de souq of huur er een bij de lokale duikcentra in Aqaba. Ga het water in bij een van de genoemde duikspots, doe je hoofd onderwater en geniet van het snorkelen.

Duiken Aqaba

Duiken Jordanië november

Ik ben zelf twee jaar geleden in de tweede week van november in Jordanië geweest. Dat was een prima reisperiode, overdag was het nog lekker weer en met een wetsuit aan kan je uren onderwater blijven. Aan het einde van de middag koelt het wel af, dus neem een lekkere warme trui en trainingsbroek meer voor als je uit het water komt.

Deep Blue Dive Center - Aqaba

Reistips Jordanië

Ben je op zoek naar meer reistips voor Jordanië? Lees dan ook de onderstaande artikelen. En wil je een rondreis Jordanië combineren met een bezoek aan Isräel dan kan ik je dat zeker aanraden. Beide bestemmingen zijn geweldig en er is genoeg te doen voor een vakantie van twee weken.

 1. Ga relaxen bij de Ma’in Hot Springs;
 2. Ervaringen met auto huren in Israël;
 3. Drijven in de Dode Zee, Jordanië of Israël;
 4. Ga paardrijden in de woestijn van Jordanië;
 5. Ontspannen bij de Ladies Spa en hammam in Aqaba;
 6. Tips voor individuele rondreis Israël met een huurauto;
 7. Wat te doen in Aqaba, lees de 10 vakantie tips voor Aqaba;
 8. Woestijn retraites in Wadi Rum of een massage in de woestijn.

Duiklocaties Jordanië - Aqaba

Zou jij ook wel eens willen duiken in Aqaba in de Roze Zee?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email