Ga je een rondreis maken in Thailand? Dan moet je ook zeker de drijvende markt in Amphawa in Thailand bezoeken. Het is één van de meest bekende drijvende markten in Thailand.

De drijvende markt Amphawa in Thailand

Het kleine plaatsje Amphawa is na Damnoen Saduak de meest populaire drijvende markt in Thailand. Hoewel ik absoluut geen foodie ben vind ik het wel erg fascinerend om markten te bezoeken in het buitenland. Markten zijn voor mij een manier om het lokale leven en de gebruiken te ontdekken.

Halverwege de zeventiende eeuw begon men met de handel in Amphawa. De markt ligt aan het Amphawa kanaal, één van de meer dan 300 kanalen dat een aftakking is van de rivier Mae Khlong. Vroeger werd er alleen vanaf het water eten verkocht maar nu wordt er ook op de kade en in de zijstraten van alles verkocht en zijn er veel restaurants.

In de jaren ’90 werd Amphawa een uitvalsbasis voor de Thai om een weekend weg te gaan. Ik verblijf in het Amphawa Nanon hotel dat op een steenworp afstand ligt van de markt. Als ik de weg oversteek en een paar openlucht restaurants doorkruis waan ik mij in een totaal andere wereld. Het is een drukte van belang en mijn zintuigen horen, zien en ruiken van alles. Mensen eten in een van de restaurants, de souvenirman probeert zijn spullen te slijten aan de toeristen, op de steiger zijn twee vrouwen aan het koken en op het water worden vanuit de bootjes goede zaken gedaan.

Er zijn vele mogelijkheden voor een rondreis Thailand met speciale thema’s. Ben jij gek op lekker eten en hou je van cultuur snuiven? Er zijn ook reisorganisaties die speciale kookreizen in het aanbod waarbij culinaire en culturele ervaringen worden gecombineerd.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Amphawa, drijvende markt Thailand

Amphawa - Floating Market

Vis- en schelpdieren worden het meest verkocht op de markt

Op de boten bevindt zich zelfs een geïmproviseerde keuken waar de vis kan worden gegrild en het eten wordt bereid. De restaurants op de steiger halen de verse vis ook van de boten en bereiden het soms voor je neus op de steiger of in de keuken.

Je kan je tussen de locals begeven en direct aan het water eten op kleine stoelen aan de lage tafels. Ik vind het bijzonder om te zien en kijk mijn ogen uit. Het enige waar ik absoluut niet tegen kan is dat sommige vis levend word bereidt, zoals de kreeft op de foto waar zijn poten worden afgeknipt. Hoe vreselijk ik het ook vind ik maak overal foto’s van.

Helaas had ik er niet de tijd voor maar het zou leuk zijn om toch even de toerist uit te hangen en in één van de vele bootjes te stappen voor een rondvaart over de rivier zodat je de gehele markt vanaf het water kunt zien. Hou rekening met een lange wachttijd want het is een populaire excursie.

Amphawa, drijvende markt Thailand

Amphawa, eten aan de steiger

Openingstijden drijvende markt in Amphawa

De markt is alleen in het weekend, op vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 16.00 uur. Vrijdag is over het algemeen de rustigste dag en op zaterdag is het erg druk.

Amphawa, floating market - Thailand

Amphawa, floating market - Thailand

Overnachten in Amphawa

Ik ben anderhalve dag in Amphawa geweest en heb overnacht in het Amphawa Nanon Hotel en Spa. Dit hotel is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de drijvende markt want het ligt er nog geen vijf minuten lopen vandaan. Nanon betekent in het Thai, “verleidelijk om te rusten of slapen”. Die omschrijving vat alles in een paar woorden samen.

De kamers zijn ruime appartementen en hebben allemaal een balkon en een tweede slaapkamer. Het is modern ingericht in een tropische Thaise stijl. Op de vijfde verdieping is het dakterras waar je kan lunchen en dineren. Mocht je hier willen logeren maak dan wel op tijd een reservering want in het weekend is het hotel vaak volgeboekt.

Amphawa Nanon Hotel en Spa

Heb jij wel eens een drijvende markt in Thailand bezocht?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email