Verleng je vakantiegevoel en neem die lekkere drank uit het buitenland mee om er thuis nog even van te genieten. Geen zorgen, drank meenemen in ruimbagage, dat mag. Heb jij een favoriet drankje uit het buitenland?

Drank uit het buitenland, geniet thuis na!

Geniet je op tropische bestemmingen van een cocktail met een lokaal ingrediënt? Drink je tijdens het Oktoberbest de Duitse bieren? Wil je thuis bij de openhaard nippen aan een Spaanse wijn of proost je op een terras met een Hugo uit Zuid-Tirol? Drink je in Afrika een Amarula als likeur en neem je in Oost-Europa een shot sterke drank? Wat het ook is, ik vind het altijd een leuke souvenir om drank mee te nemen uit het buitenland. Mijn favorieten tot nu toe zijn, in willekeurige volgorde:

  1. Amarula;
  2. Hugo, drankje uit Zuid-Tirol;
  3. Horchata, do what the locals do, Valencianen gaan naar de Horchateria.

Nippen van een glas gevuld met Amarula

Ik ben een fan van crème likeuren en als je dan in Afrika reist dan is een Amarula bestellen een goed idee. De cream likeur is sinds 1989 in Zuid-Afrika verkrijgbaar en uitgegroeid tot de nummer 2 crème likeur wereldwijd en wordt gedistilleerd uit Marula vruchten en verrijkt met verse room. Ik drink het zowel graag puur als on-the-rocks. Leuk om te weten is dat de afbeelding van de olifant het symbool is van de drank omdat olifanten graag eten van de wilde Marulaboom, die in de volksmond ook wel de Olifantenboom wordt genoemd.

Onlangs was ik voor een event van Amarula bij het Hard Rock Café in Amsterdam en daar heb ik samen met de de bartenders ontdekt dat je Amarula ook prima kan mixen in cocktails en longdrinks. Voor alle Amarula-fans, er komt een limited edition van Amarula met vanille smaak op de markt in een gave witte fles.

  • Lees ook: cocktails proeven bij Hard Rock Café Amsterdam;
  • Leuk om te weten; alle strikjes aan Amarula flessen worden met de hand gemaakt in Afrika. 

 Amarula

Favo zomerdrankje is Hugo

Hugo‘, is een combi van sprankelende mousserende wijn, vlierbloesemsiroop en als finishing touch een paar muntblaadjes. We mogen een barman uit Zuid Tirol dankbaar zijn voor dit lekkere verfrissende drankje dat in Zuid-Tirol vaak als aperitief wordt geschonken. In Nederland koop ik Hugo gewoon bij de supermarkt en verstoot het meestal de wijn op een avond thuis met vriendinnen.

Naar de Horchateria in Valencia

Horchata, een populair drankje dat Valencianen graag drinken. In het Valenciaans spreek je het uit als; orxata en in het Spaans als Horchata. Het is een melkachtige substantie die wordt gemaakt van aardamandelen (of tijgernoten), suiker en water. Spreken wij af voor een koffie, Valencianen spreken af in het weekend om samen naar een Horchateria te gaan om een Horchata te drinken.

Drank meenemen in ruimbagage? Ja, dat mag!

Wil je die heerlijke wijn, speciaalbieren, likeuren of sterke drank meenemen om thuis van na te genieten? Wees gerust, drank meenemen in je ruimbagage is toegestaan als je ouder bent dan 17 jaar. Het enige waar je aan moet denken als je drank uit het buitenland wilt meenemen is uit welk land je de drank invoert en hoeveel je dan mag meenemen. Daarbij blijft natuurlijk het maximum gelden van het toegestane koffer gewicht.

Drank vanuit EU land naar Nederland

Reis je vanuit een EU land naar Nederland dan mag je de onderstaande hoeveelheden aan drank invoeren. Reis je met de auto? Dan bof je want dan kan je je hele kofferbak vullen met het maximale aantal dat hieronder wordt genoemd. Dus neem 90 liter Franse wijn mee en rij in België nog even langs een bierbrouwer voor 110 liter bier. Reis je met het vliegtuig dan kan je uiteraard nooit zulke hoeveelheden meenemen.

  • 110 liter bier;
  • 10 liter sterke drank, zoals wodka, whisky en rum (meer dan 22% alcohol);
  • 20 liter lichte likeur of likeurwijn zoals sherry en port (maximaal 22% alcohol);
  • 90 liter wijn, waarvan maximaal 60 liter bubbeltjeswijn als champagne, prosecco of cava.

Drank buiten de Europese Unie meenemen naar Nederland

Reis je van buiten de Europese Unie naar Nederland? Dan mag je een stuk minder hoeveelheid aan drank meenemen. Ook hiervoor geldt dat je minimaal 17 jaar oud moet zijn om drank überhaupt te mogen invoeren. Een combinatie van de drankgroepen mag zolang je maar niet meer dan 2 liter drank invoert. Daarbij telt 1/2 liter sterke drank voor 1 hele liter lichte likeur.

  • 16 liter bier;
  • 4 liter wijn, let op geen geen ‘mousserende wijn’ (bubbeltjeswijn) zijn, maar moet gewone wijn zijn, zoals rode wijn, witte wijn of rosé.
  • 1 liter sterke drank, zoals wodka, whisky en rum (meer dan 22% alcohol); OF 2 liter lichte likeur of likeurwijn zoals sherry en port (maximaal 22% alcohol).

Drank meenemen in ruimbagage

Heb jij een favoriete drank uit het buitenland dat je graag meeneemt?

Print Friendly, PDF & Email