Even van de wereld met de JVC HA-XP50BT draadloze koptelefoon met Bluetooth. “ Your World, Your Sound”, die slogan van JVC spreekt mij wel aan als avontuurlijke en actieve levensgenieter.

Van de wereld met draadloze koptelefoon met Bluetooth 

Als ik op de dansvloer sta doe ik af en toe even mijn ogen dicht om op te gaan in de muziek en puur te genieten van wat ik hoor. Met deze draadloze koptelefoon met Bluetooth deed ik niet anders. Thuis is niet iedereen fan van mijn muziek en dan is een draadloze koptelefoon ideaal zodat ik er alleen zelf van kan genieten. Daarbij is de koptelefoon ook handig als ik een tijdschrift zit te lezen in de tuin, even me-time. Of als ik in de kelder aan het rommelen ben kan ik toch tussendoor muziek luisteren.

Maar het fijnste is misschien wel dat de draadloze koptelefoon zo licht van gewicht is en dat je de oorschelpen gemakkelijk 180 graden kan draaien zodat de koptelefoon ook eenvoudig is mee te nemen op reis. Zelfs als je naar de andere kant van de wereld vliegt, want met 40 uur luisterplezier kan je de hele reis ongestoord luisteren wat je wilt dankzij de Bluetooth connectie. Dit zijn voor mij gelijk de drie belangrijkste redenen waarop ik mijn keuze baseer voor de aanschaf van een koptelefoon.

Daarbij vind ik deze JVC koptelefoon ook gewoon een stoere uitstraling hebben door het zwart en rood gekleurde materiaal, de XX emblemen op de oorschelpen en het feit dat JVC zegt; ‘Xtreme Xplosives wireless koptelefoon met extreem basgeluid dat perfect past bij een actieve, jonge levensstijl!‘.  Tja, voor die zin was ik wel gevoelig.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Voordelen draadloze koptelefoon met bluetooth

Voordelen draadloze koptelefoon met bluetooth

Tijdens mijn onderzoek naar draadloze koptelefoons las ik over dit type hoofdtelefoon van JVC dingen als; ‘een basgeluid dat mooi gebalanceerd is, heldere hoge tonen tot 23 kHz, neodymium-luidsprekerstuurprogramma’s van 40 mm en dat de JVC XX HA-XP50BT draadloze on-ear hoofdtelefoon SBC, AAC, aptX audiocodecs ondersteunt’. De techneuten onder ons kunnen vast nog meer voordelen bedenken qua technische mogelijkheden, maar wat mij betreft zijn dit de voordelen van de JVC draadloze koptelefoon met Bluetooth connectie.

 1. Er zit geen draad aan, (oké, die is flauw), dus volledige vrijheid;
 2. Wil je batterij sparen dan kan je ook ‘bedraad’ naar muziek luisteren;
 3. Deze koptelefoon kan je via Bluetooth koppelen en kan je ook met je stem bedienen;
 4. De koptelefoon heeft een snellaadfunctie, 10 minuten opladen en je kan weer 3 uur vooruit;
 5. Luister je naar muziek met een goede bas erin, dan schakel je eenvoudig de ‘Bass Boost’ aan;
 6. De hoofdtelefoon weegt maar 206 gram, ideaal met reizen en je hebt ook niet het gevoel dat het ‘zwaar’ op je hoofd zit;
 7. Door de robuuste behuizing kan die tegen een stootje, handig gezien ik wel eens onhandig ben en het e.e.a. laat vallen;
 8. Met een batterijduur van maximaal 40 uur, kan je naar de andere kant van de wereld vliegen en al die tijd muziek luisteren;
 9. Je kan de oorschelpen 180 graden draaien zodat de koptelefoon gemakkelijk in je handbagage mee kan, JVC noemt dat “flat foldable design”.

JVC draadloze koptelefoon met Bluetooth kopen 

Nadelen draadloze koptelefoon met bluetooth

Ieder product heeft ook nadelen. Het perfecte bestaat gewoon niet. En wat ik nadelig vind hoef jij natuurlijk niet nadelig te vinden. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Ik heb twee minpunten ontdekt aan het HA-XP50BT type en dat is;

 1. Wel passieve, maar geen actieve ‘noise cancelling’;
 2. Omdat je de Bluetooth verbinding gebruikt als je onderweg bent gaat ook je telefoon sneller leeg. Maar daar heb je dan natuurlijk weer een powerbank voor.

JVC draadloze koptelefoon met Bluetooth kopen 

Denk jij na het lezen van deze review van de draadloze koptelefoon met Bluetooth, ja die wil ik hebben. Leuk, dat ik je heb mogen inspireren. Je kan de JVC type HA-XP50BT koptelefoon met bluetooth kopen bij JVC zelf en binnenkort bij Bol.com en Coolblue kopen. Daarnaast is de on en in-ear versie al te koop bij Thomann.de.

Koptelefoon vliegtuig

Wat vind jij van deze draadloze koptelefoon met Bluetooth?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email