Zoveel reizen, zoveel accommodaties, zoveel badkamers en net zoveel douches. Inmiddels ben ik afgestudeerd in de doucheology en deel ik graag mijn douche ergernissen met jullie. Stiekem hoop ik dat ik niet de enige ben…

Douche ergernissen op reis

Het eerste wat ik check als ik ergens aankom is de badkamer. Heb ik een bad? Een stortdouche met grote kop en een handdouche ernaast? Of is het een douche die vastzit en waarvan je de kop er ook niet af kan halen? Ja, de badkamer is voor mij de relaxplek op reis en ik zal eerlijk bekennen dat ik er uren in kan verblijven.

Niets lekkerder dan mij na een lange dag verheugen op een warme douche. Ik kan niet wachten op het moment dat ik eronder sta. Ik stap met mijn blote voeten in de douche en dan slaat de paniek mij toe. Al die knoppen, hoe krijg ik in hemelsnaam die kraan aan?!

Als ik alles heb geprobeerd been ik uit de badkamer en bel ik naar de receptie waar ik beken dat ik graag wil douchen maar niet weet hoe ik de douche aankrijg. Met schaamrood op mijn kaken doe ik even later de deur open in mijn badjas en laat de behulpzame receptionist binnen om uit te leggen hoe de douche werkt. OMG, hoe erg wil je het hebben!

Douche ergernissen op reis

Mijn mooiste doucheplek

Mijn mooiste doucheplek tot 2019 was de onderstaande buitendouche op het Thaise eiland Koh Talu. Hier had ik een buitendouche van waar uit ik de palmbomen kon zien. Zo gaaf! Maar ik zag ook palmbomen tijdens het douchen in mijn buiten badkamer toen ik sliep in het Cantaloupe House Ahangama in Sri Lanka in 2019, sindsdien is dat mijn favoriete en mooiste doucheplek ooit.

Niet mijn mooiste maar wel een leuke vind ik hotelkamers met een badkamer waarin een douche zit met een raam naar de kamer. Maar dat is natuurlijk alleen leuk als je niet alleen bent.

 

Douche ergernissen op reis

Mijn favoriete douche

Mijn favoriete douche heeft een grote douchekop waar een enorme hoeveelheid water met aardig wat kracht door naar beneden stort.

Daarnaast hangt er een kleine handdouche naast waar ook veel kracht achter zit met een slang die lang genoeg is om overal bij te komen. Ik weet het, niet erg duurzaam maar wel erg fijn.

De meest vreselijke douche

Uiteraard heb ik als wereldreiziger ook een reeks aan vreselijke douches meegemaakt. Dan heb ik het niet alleen over de douche zelf maar ook vooral over de smerigheid van sommige douches. Dan heb je ook nog wel eens het gedoe met geen warm water of een douche die om de haverklap gloeiend heeft of ijskoud wordt.

En nee, dan heb ik het niet over douches in afgelegen gebieden of waar niet voldoende water is. Ik deel graag mijn top 5 van grootse douche ergernissen op reis.

Douches met een boiler

Aangezien ik iemand ben die graag lang onder de douche staat kan je je voorstellen dat ik een hekel heb aan douches met een boiler. Niks erger dan dat je super snel moet douchen omdat het water anders op is.

Douche ergernissen op reis

Douches die vastzitten

Een douche die vastzit in de muur, of een douchekop waar geen slang aan zit vind ik ook een drama. Ik wil gewoon een douche waar ik zowel goed onder kan staan als een die ik eraf kan halen om her en der nog even wat te spoelen.

Te lage douches

Met mijn lengte van 1.80 heb ik vaak het probleem dat de douche te laag hangt. Dat betekent dat ik half gebukt door mijn knieën moet zakken om enigszins mijn haar te kunnen wassen.

Te dicht op de muur douches

Sommige douches zijn echt té dicht op de muur bevestigd. Is het je ooit opgevallen dat je in sommige douches gewoon met je rug tegen de hete knoppen aanstaat omdat de douche te dicht op de muur zit en je de douchekop niet kan verstellen?

Douches met knoppen die te ver weg zitten

Jazeker, douches met knoppen die te ver weg zitten heb je ook nog. Soms moet je gewoon flink door je knieën om de douche wat warmer of kouder te zetten. Dat is de frustratie als je er al onder staat en dat ik vooral tegen kom bij douches waar je in bad moet staan.

Maar voordat je onder de douche gaat kan het ook al problemen opleveren. Soms zitten de knoppen zo ver weg dat je al helemaal nat wordt bij het aanzetten omdat je er anders niet bij kan. Als er dan geen kraan onder zit om eerst even warm met koud te mixen dan verbrand je dus half of je staat met kippenvel in de douche.

Douche ergernissen op reis

Praten over je doucheprobleem?

Het is toch te erg voor woorden dat ik soms gewoon niet weet hoe de douche aan moet. Thuis is het heel duidelijk, twee draaiknoppen, 1 voor warm en 1 voor koud. Maar bekennen dat ik die problemen heb? Nee, ik had het nog nooit gedeeld met iemand totdat ik op een avond in een Londense kroeg stond en ik in gesprek raakte met een andere wereldreiziger.

Na een paar drankjes, dat dan weer wel, kwamen we op het onderwerp douches. Nee, niet om samen te gaan douchen maar wel over het feit hoe storend het is op reis als je de douche niet aan krijgt. Je raadt het al, hier ontstond mijn idee voor mijn doucheprobleem blog op reis.

Inmiddels ben ik begonnen met het reviewen van douches, oftewel ik geef de douche een cijfer tussen de 1 en 10. Inmiddels kan ik zeggen dat ik bedreven ben in de doucheology en vanaf nu maak ik van elke douche die ook maar iets vreemds heeft een foto. Dus wie weet komt er ooit een deel 2.

Heb jij ook wel eens doucheproblemen op reis?

Print Friendly, PDF & Email