Ik heb ze gespot in Tenerife, in de wateren rondom de Filipijnen in Florida en ze gekust in Curaçao. Op dolfijnen gebied ben ik flink verwend maar ik krijg er nooit genoeg van om ze te zien en die kans heb je gegarandeerd op Madeira. Dolfijn Madeira, kijk je mee?

Dolfijn Madeira

Yoehoeee, vandaag gaan we dolfijnen spotten. Ik heb deze mooie dieren nu al een aantal keer op diverse plekken wereldwijd mogen aanschouwen maar blijf het super gaaf vinden. Vanuit de haven van Funchal trekken diverse boten er dagelijks op uit, in de ochtend en middag, om jou een dolfijne dag te bezorgen. Met alle kennis in huis en de diverse apparatuur waarover de schippers beschikken garanderen ze je dat je dolfijnen gaat zien. Uiteraard is het altijd maar afwachten of dat er een is of een aantal en hoe lang ze rondom de boot blijven. Naast dolfijnen is de kans op walvissen spotten er ook. Verwacht geen joekels van beesten maar walvissen met een vergelijkbare grote als een dolfijn. Klein of groot, het blijft tof om deze dieren te zien. Tijdens mijn trip waren de dolfijnen erg enthousiast en zwommen lange tijd met de boot mee om af en toe uit het water omhoog te springen. De walvissen daarentegen hadden een chill dag en dobberden maar wat rond.

Afgezien van het spotten van deze wilde dieren is de trip langs de kust van Madeira eigenlijk alleen al de moeite waard. Als de catamaran uitvaart en Funchal steeds kleiner wordt doemen de enorme grote en groene rotsachtige kliffen op. Mocht je de tijd hebben zou ik zeker adviseren om langer het water op te gaan voor een vaartocht.

Wil je ook dolfijnen spotten?

Je kan gewoon naar de haven van Funchal gaan om een tour te boeken bij een organisatie en type boot die bij je wensen past. Zelf ben ik meegevaren op de catamaran van VMT Madeira. Aan boord zijn diverse drankjes en snacks te verkrijgen en voor het geval dat, er is een toilet. In de zomer is de tour inclusief een zwem en/of snorkelstop en daar betaal je als volwassene €30,- per persoon voor.

Waar heb jij wel eens dolfijnen gezien?

Print Friendly, PDF & Email