Een stedentrip naar Marrakech staat nog steeds hoog op mijn reis verlanglijst. Ik zocht alvast uit wat ik ook zou willen doen in de omgeving van Marrakech.

Ontdek meer, doen omgeving Marrakech

In het kader van, als je er dan toch bent…! Zoals ik al schreef, staat een stedentrip naar Marrakech nog steeds op mijn wensenlijstje. En als het eenmaal zover is, zal ik er in elk geval voor zorgen dat ik genoeg tijd heb om ook de omgeving van Marrakech te ontdekken.

Het is ongeveer 3 uur en 50 minuten vliegen vanaf Nederland naar Marrakech. Je kan dus ook prima een lang weekend naar Marokko. Maar als je de tijd hebt, kies dan voor een lange stedentrip naar Marrakech zodat je ook van alles kan beleven en doen in de omgeving van Marrakech.

Een stedentrip Marrakech in combinatie met de woestijn, een twee-in-een stedentrip, zoals een bezoek aan Marrakech en Essaouira bijvoorbeeld of Marrakech en het Atlasgebergte. Er zijn zoveel mogelijkheden qua dingen die je kan doen in de omgeving van Marrakech dat ik graag alvast met jullie deel wat ik zelf zou willen ontdekken.

*Bekijk hier alle excursies in Marrakech en omgeving.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Doen omgeving Marrakech

Stedentrip Marrakech en de woestijn

Zorg dat je genoeg vakantiedagen hebt om een stedentrip Marrakech te combineren met een bezoek aan de woestijn. Het is al mogelijk om een dagtrip te maken naar de woestijn, maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een 3-daagse excursie te reserveren naar de woestijn en er ook te overnachten.

De excursies met overnachting in de Sahara woestijn zijn populair dus als je dit wilt doen zorg er dan voor dat je op een tijd een reservering maakt. De meeste excursies die je kan doen in de omgeving van Marrakech brengen je naar Aït Ben Haddou, een middeleeuwse stad en naar het kleine dorp Merzouga in de Erg Chebbi woestijn.

Over het dorp Aït Ben Haddou zegt men dat het een van de mooiste kasba’s van Marokko is. Ben jij een echte filmliefhebber? Dan moet dit dorp op je bucketlist want deze films zijn er opgenomen:

  1. Gladiator;
  2. Game of Thrones;
  3. Lawrence of Arabia.

Stedentrip Marrakech en de woestijn

Twee-in-een stedentrip, bezoek Marrakech en Essaouira

Tijdens je citytrip Marrakech kan je ook een excursie maken naar de stad Essaouira. Zo kan je een twee-in-een stedentrip naar Marokko maken. Het is zelfs al mogelijk om een halve dag excursie naar dit Marokkaanse dorp aan zee te maken, maar ik raad aan om een volle dag te gaan want er is zoveel te doen en te zien.

De steden Marrakech en Essaouira liggen op nog geen drie uur rijafstand van elkaar. Een must in het vissersdorp Essaouira is natuurlijk de vissersboten in de haven bewonderen. Daarnaast is het een populaire plaats voor surfers en is het lange zandstrand ideaal voor strandliefhebbers. Een souvenir scoren doe je in de mooie oude medina van Essaouira. En ben je fan van paardrijden? Ook dat kan op het strand van Essaouira!

En ben je dol op lekker eten? Dan zit je hier helemaal goed, want de lekkerste verse vis eet je natuurlijk in een vissersdorp. Daarbij staat Essaouira ook nog eens bekend als culinaire bestemming in Marokko.

Bezoek Marrakech en Essaouira

Naar Marrakech en het Atlasgebergte

Het is één van de populaire activiteiten om te doen in de omgeving van Marrakech, een bezoek aan het Atlasgebergte. Even weg uit de drukte van de stad om het traditionele Marokkaanse leven te ontdekken. Het is al mogelijk om een dagexcursie naar het gebergte te maken, maar als je tijd hebt trek die er dan ook voor uit om een meerdaagse excursie vanuit Marrakech naar het Atlasgebergte te maken.

Onderweg naar het mooie Atlasgebergte zal je onder andere ontdekken hoe de traditionele Marokkaanse bevolking leeft en ontdek je meer over de Berbers die hier wonen. Bij de meeste excursies die vanuit Marrakech worden georganiseerd wordt ook een bezoek gebracht aan de drie valleien, de Asni Vallei, Sidi Fares Vallei en de Ourika Vallei. Een must om te zien in de  Ourika Vallei is de Cascades d’Ouzoud, men zegt dat het de mooiste waterval van het land is.

Het Atlasgebergte in Marokko staat onder andere bekend door het feit dat zich hier de hoogste bergpas van Afrika bevind. Er zijn ook meerdaagse excursies te boeken die je naar het Toubkal Nationaal Park brengen.

Naar Marrakech en het Atlasgebergte

Zou jij tijdens een stedentrip Marrakech ook meer
willen doen in de omgeving van Marrakech?

 

Print Friendly, PDF & Email