Ben jij benieuwd welke winter activiteiten en wat je allemaal kan doen in de winter in Kössen in Tirol in Oostenrijk? Wij hebben een mooi wellnesshotel in Kössen gevonden en zochten uit wat voor winterpret je hier nog meer kan beleven in de omgeving.

Doen in winter in Kössen in Tirol Oostenrijk

Net over de grens met Duitsland, in het noordelijkste puntje van Tirol, vind je skigebied Kaiserwinkl. Er is ruim 30 kilometer aan pistes, maar de regio staat vooral bekend om haar meer dan 140 kilometer aan langlaufloips. Daarmee is het gelijk een van de grootste langlaufgebieden in Oostenrijk.

De Oostenrijkse regio Kaiserwinkl grenst aan de Duitse regio Beieren en het is een van de meest sneeuwrijke gebieden van Tirol. En voldoende sneeuw is wat je nodig hebt voor allerlei leuke winterse activiteiten. Wij zochten uit wat je allemaal kan doen in de winter in Kössen in Tirol en omgeving.

*Ontdek meer over langlaufen in Tirol, Oostenrijk;
**Hier kan je uitgebreide info lezen over paardrijden in Kössen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Doen in winter in Kössen Tirol Oostenrijk

Paardrijden door de sneeuw in Kössen

Als groot paardenliefhebber zet ik deze edele dieren met stip op 1! Ik weet immers dat voor veel ruiters het een droom is om door een dik pak sneeuw te gaan paardrijden. In Kössen kan dat!

Helemaal leuk is als je kiest voor een verblijf bij wellnesshotel Peternhof in Kössen dat de paarden naast het hotel staan. De paarden worden de ‘Peternhof Haflingers’ genoemd. Aangrenzend aan Wellness Hotel Peternhof in Kössen ligt namelijk de stal Peternhof waar allemaal Haflingers op je staan te wachten.

*Hier kan je uitgebreide info lezen over paardrijden in Kössen.
**Check ook dit complete artikel over het wellness hotel Peternhof.

Paardrijden in Kössen bij Wellness Hotel Peternhof in Kössen, Oostenrijk

Een van de grootste langlaufgebieden

Glij jij het liefste over de verse poedersneeuw? Dan is het goed om te weten dat deze regio bekend staat als een van de grootste langlaufgebieden in Oostenrijk. In de regio Kaiserwinkl ligt er zo’n 140 kilometer aan langlaufloipen voor je klaar. Als je de regio Reit im Winkl erbij rekent dat is er maar liefst een netwerk van ruim 400 kilometer aan langlaufloipes.

Naast langlaufen kan je natuurlijk ook gaan sneeuwschoenwandelen in de omgeving. In de regio Kaiserwinkl is zo’n 80 kilometer aan winter wandelwegen geprepareerd voor de wandel liefhebbers.

*Ontdek meer over langlaufen in Tirol, Oostenrijk.

Doen in winter in Kössen in Tirol Oostenrijk

Lachen en gieren tijdens sleeën en/of snowtubing

Oud of jong, sleeën en of snowtubing is een van de leukste winteractiviteiten! En in deze omgeving kan dat natuurlijk ook.

Maak samen een romantische wandeling met een grote houten slee en sjees ergens door de sneeuw naar beneden. Hou je van een beetje adrenaline in de sneeuw? Stap op een band en geniet van snowtubing de piste af!

Winter activiteiten doen in Kössen

Zo fijn, warm ontspannen na een dag in de sneeuw

Wij vinden niets zo fijn als na een dag genieten in de buitenlucht en winterpret in de sneeuw om een spa in te duiken. Je hoeft niet perse een hotelgast te zijn om gebruik te kunnen maken van alle wellness faciliteiten bij Peternhof in Kössen. Je kan hier ook als daggast naar toe. Informeer wel even van te voren naar de mogelijkheden en of er plaats is.

Wat ons betreft is het fijnste natuurlijk om je wintervakantie door te brengen bij wellnesshotel Peternhof, dan kan je altijd gebruik maken van alle spa- en wellness faciliteiten. En dat zijn er nogal wat, want de spa van het wellnesshotel beslaat een oppervlakte van 3500 m2.

*Bekijk hier meer informatie over de spa;
**Zie hier de prijzen en beschikbaarheid via Booking.com;
***Check ook dit complete artikel over het wellness hotel Peternhof;
****Ontdek hier alle wellness aanbiedingen voor wellnesshotel Peternhof;
*****Woww, nieuw buitenzwembad bij Peternhof! Bekijk dit hotel met infinitypool in Kössen in Oostenrijk.

Wellness Hotel Peternhof

Welke winterse activiteiten vind jij het leukste?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email