Wil je op wintersport vakantie naar Frankrijk? Dit kan je allemaal doen in La Clusaz skigebied qua activiteiten. Van vliegen door de lucht, skiën achter een paard, snowtuben en de hele avond skiën op de Starlite piste.

Doen in La Clusaz skigebied

Ik hou ervan om minimaal één keer per jaar op wintersport vakantie te gaan. Maar ik ben geen die-hard skiër, ik vind het ook heel erg leuk om te genieten van allerlei winterse activiteiten. En in het skigebied van La Clusaz is er genoeg te doen! Ik was er tijdens een persreis en deed deze vier activiteiten op 1 dag!!! Bizar natuurlijk, maar ik had maar kort de tijd om alles te ontdekken. Ga jij een week op wintersport naar het skigebied van La Clusaz dan kan je verspreid over de week allemaal leuke activiteiten beleven.

  1. Verken het bergdorp vanuit de lucht, ga paragliden in La Clusaz;
  2. Dit kan niet overal, dus wat mij betreft zeker doen, ski-joëring, oftewel skiën achter een paard;
  3. Het skigebied van La Clusaz ligt vlakbij Manigod, hier kan je snowtuben en in de avond skiën op de Starlite piste.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Paragliding in La Clusaz

Vliegen door de lucht als een vogel zo vrij, dat is wat je ervaart als je gaat paragliden in La Clusaz. Wat een belevenis. Ik vond het zo gaaf en kan er zoveel over vertellen dat ik er een apart artikel over heb geschreven.

*Lees hier alles over Paragliding in La Clusaz.

Paragliding in La Clusaz

Ski Joëring, skiën achter een paard

Ik ben echt een paardenmeisje. Van jongs af aan was ik dag en nacht bezig met paarden en paardrijden. Inmiddels is dat niet meer mogelijk maar als het even kan vind je mij tussen de paarden. Dus toen ik hoorde dat je in het skigebied van La Clusaz kan skiën achter een paard moest ik dat gewoon ervaren. Als kind heb ik wel eens met een slee achter een paard een route gemaakt maar skiën achter een paard is wel even wat anders. Ik had nooit gedacht dat dat zo zwaar zou zijn.

Even buiten het dorp La Clusaz is een stal (Aravis Equitacion) waar ze deze activiteit, ski-joëring, genaamd aanbieden. De paarden worden opgetuigd net zoals dat ze voor een wagen zouden lopen. Alleen hangt er nu een net met een stang achter waar je je aan kan vasthouden. Een persoon van de stal begeleidt het voorste paard en skiet ernaast. Afhankelijk van het aantal deelnemers hang je alleen of met twee personen achter het paard. In de nabijheid van de stal is een route waar de paarden door de sneeuw kunnen lopen zodat jij erachter kan skiën.

Het eerste stuk is gelijk al vrij pittig want je moet wel eerst de heuvel af naar de vallei. Ik ben geen goede skiër en het is best lastig om met het paard aan mijn hand naar beneden te skiën en zodanig naast het paard te blijven dat hij niet zijn voet op mijn ski’s zet. Als we eenmaal bij de track zijn aangekomen sta ik al iets steviger op de latten en begrijp ik het principe. Maar gaandeweg blijft het pittig en omdat de ondergrond niet gelijk is wat zorgt voor een behoorlijke belasting op mijn benen.

Als er een groot recht stuk in het vooruitzicht ligt weten de paarden hoe laat het is. Het voorste paard begint al te snuiven en als de begeleider vraagt of we er klaar voor zijn gaan we in volle galop door de sneeuw. Echt dit gaat zo hard, echt super gaaf! Na zo’n twintig minuten komen we weer terug bij de stal, wat een belevenis. Voor de paarden is het vrij zwaar dus de duur van de activiteit is lang genoeg. En als je het voor de eerste keer doet ben je zelf ook blij want de aanslag op je benen is behoorlijk.

Ski Joëring, skiën achter een paard

Snowtubing in Manigod

Tijdens het wintersport seizoen 2019 – 2020 is er voor het eerst een ‘Snowtubing track’ aangelegd in Manigod. Manigod is een klein dorpje op nog geen half uur rijden van La Clusaz. De afstand is kort maar omdat je door de bergen rijdt doe je er wat langer over. Zorg dat je je handschoenen, skihelm en skibril bij je hebt voor deze activiteit zodat je goed beschermd bent en dat je je skischoenen aan hebt.

Beneden bij de skilift haal je je opblaasbare band op, je gaat erin zitten, houd je vast aan de sleeplift en laat jezelf in de band naar boven slepen. Eenmaal boven staat er iemand klaar voor de laatste instructies. Luister er goed naar en ga niet als een malle zonder te remmen de eerste bocht in want ik kan je vertellen dat op een opblaasband over een besneeuwde track kan resulteren alsof je in een bobslee zit.

Ik zag vooral de lol in van deze activiteit maar ik heb mij erover verbaasd hoe hard het kan gaan. Gekkigheid gewoon! Ik begon rustig maar voor ik het wist draaide ik rond in mijn band en ging ik met een enorme snelheid de berg af. Gierend van het lachen, de tranen in mijn ogen en volop spanning in mijn lijf want het remmen bleek toch een stuk moeilijker dan gedacht als je eenmaal vaart hebt. Wil je het ook proberen? Bekijk hier de tijden voor snowtuben en wat het kost.

Snowtubing in Manigod

Avond skiën in Manigod op Starlite Piste

Leuk om te weten is dat Manigod het grootste skigebied is in de Franse Alpen waar je een hele avond kan skiën. Geen geld als je het mij vraagt! Check wel even de info over avond skiën in Manigod hier want prijzen kunnen natuurlijk veranderen.

Avond skiën in Manigod op Starlite Piste

Zou jij een of meerdere van deze activiteiten ook willen doen in La Clusaz skigebied?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email