Het Zuid-Tiroolse Algund/Lagundo staat ook wel bekend als tuindorp vanwege alles wat er groeit en bloeit. Wie weet wordt het met alle aankomende events ook wel bestempeld als ‘smaakvol dorp’, want je kan er in het najaar volop proeven van allerlei Zuid-Tiroolse specialiteiten. Wij laten je graag ontdekken wat je allemaal kan beleven en doen in Algund in Zuid-Tirol.

Dit kan je allemaal beleven en doen in Algund in de herfst

In Algund staat de herfst en het najaar in het teken van culinair genieten. Het einde van de zomer en de oogsttijd worden gevierd met vele regionale lekkernijen, van lokale specialiteiten tot de beste wijnen uit de omgeving. Dit is het seizoen van de boerenmarkt, de culinaire eventmarkt Via Claudia Augusta, het Anteprima Merano WineFestival en de kerstmarkt.

Appels, kastanjes, spek, almkaas, Schüttelbrot en wijn: in Algund is de herfst het jaargetijde van fijnproevers en wijnliefhebbers. Als de zomer voorbij is en de oogst binnen is gehaald, liggen de voorraad- en wijnkelders propvol met Zuid-Tiroolse kwaliteitsproducten.

Terwijl de noordkant van de Alpen al in het herfstgrijs baadt, kun je in Algund lekkernijen proeven in de wijn- en appelboomgaarden, in de boerencafés en op de herfstmarkten. Dat heeft de regio te danken aan het mediterrane klimaat en de zachte herfstavonden. Pak je agenda er maar bij en zet de onderstaande data van evenementen erin zodat je weet wat, waar en wanneer er van alles te doen is in Algund in Zuid-Tirol:

  1. 18 tot 20 oktober 2024 > Culinaire markt Via Claudia Augusta – Kirchplatz Algund;
  2. 23 tot 27 oktober 2024 > Boerenmarkt in Algund – Kirchplatz Algund;
  3. 25 oktober 2024 > Anteprima Merano WineFestival – cultuurcentrum Peter Thalguter;
  4. 29 november 2024 tot 1 januari 2025 > Kerstmarkt in Algund – Kirchplatz Algund

Bekijk hier alle events in Algund;
♥ Ontdek de zomerconcerten in Algund.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Zomerconcerten in Algund

Culinaire reis langs de Via Claudia Augusta – 18 / 20 oktober 2024

Van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 oktober staat de Via Claudia Augusta in het teken van de culinaire eventmarkt. Dit jaar wordt dit evenement voor de eerste keer georganiseerd, maar het is de bedoeling dat er een reeks gastronomische markten in het hart van Algund volgen. De culinaire ontdekkingstocht voert je door de verschillende regio’s die langs de Via Claudia Augusta liggen. Ten tijde van de Romeinen was dit de belangrijkste handelsroute over de Alpen, nu is het een route vol culinaire schatten.

Wijnliefhebbers kunnen zich in elk geval drie dagen lang tegoed doen aan Zuid-Tiroolse wijnen op de Kirchplatz. De marktkraampjes op de Kirchplatz in Algund verkopen wijnen uit Vinschgau, het Meraner Land en het zuiden van Zuid-Tirol. Brood, kaas en worstwaren van boerderijen uit de regio leggen een hartige “basis” voor al die lekkere wijnen die je hier kunt proeven en brengen je smaakpallet weer in balans.

Doen in Algund

Proef al het goede uit de regio op de boerenmarkt in Algund -23 tot 27 oktober 2024

De jaarlijkse boerenmarkt in Algund is het event voor reizigers die dol zijn op lekker eten. Alles wat rond Algund vers is geoogst of met veel liefde is verwerkt tot lekkere, typisch Zuid-Tiroolse specialiteiten, is te koop op de boerenmarkt van Algund die plaats vind van 23 tot 27 oktober 2024 op de Kirchplatz.

In de marktkraampjes bieden de boeren seizoensgebonden fruit en groenten uit hun tuinen aan. Anderen verkopen spek en worstwaren, kazen, ambachtelijk broden, wijnen en verschillende soorten schnaps. Voor de zoetekauwen zijn er jamsoorten, bijen producten, siropen en likeuren. Uiteraard zijn er ook stands waar je ter plaatse iets lekkers te eten kan kopen, want van het struinen over de boerenmarkt krijg je honger.

Doen in Algund Zuid-Tirol

Bezoek het wijnfestival op 25 oktober 2024

Op 25 oktober 2024 wordt het Anteprima Merano WineFestival in het cultuurcentrum Peter Thalguter in Algund georganiseerd. Er zijn maar liefst 250 stands aanwezig waar je volop wijnen kan proeven. De Zuid-Tiroolse WineHunter Helmuth Köcher selecteerde vele witte, rosé-, rode en dessertwijnen, mousserende wijnen en prosecco’s zodat jij een wereldse wijnproefreis kan maken tijdens het event.

Helmuth Köcher is voorzitter en oprichter van het Merano WineFestival. Hij organiseert evenementen rond de Zuid-Tiroolse wijnen, verspreid er kennis over en promoot ze. Leerlingen van de provinciale hotelschool in Meran verzorgen de wijnbediening tijdens het wijnfestival in Algund en bieden bijpassende hapjes aan.

Wijnfestival Algund

Struin over de kerstmarkt in Algund – vanaf 29 november 2024

Vanaf 29 november 2024 kan je al helemaal in de kerststemming komen in Algund. Veel lichtjes als de avond valt, de geur van glühwein en typische Zuid-Tiroolse lekkernijen. De Kirchplatz in Algund is de plek waar je moet zijn voor de jaarlijkse kerstmarkt.

De versierde kraampjes van de Algunder kerstmarkt met regionale ambachtelijke kunst, warme drankjes en Zuid-Tiroolse lekkernijen dompelen de bezoekers onder in de magische kersttijd.

Kerstmarkt in Algund

Krijg jij al trek om naar Algund in Zuid-Tirol te reizen?

Print Friendly, PDF & Email