Wil jij actief de natuur beleven en voldoende ontspanning tijdens je reis? Ik laat je graag zien wat je allemaal kan doen in Hohe Salve in de Kitzbüheler Alpen.

Dit kan je allemaal doen in Hohe Salve in Kitzbüheler Alpen

De Hohe Salve wordt ook wel de panorama berg genoemd omdat het een bijna vrijstaande top heeft met een mooi 360​​° uitzicht op de Kitzbüheler Alpen. Op de top van de 1829 meter hoge kegelvormige berg staat de hoogst gelegen bedevaartskapel van Oostenrijk. Een tip is een bezoek aan het ronddraaiende terras op de top.

De Kitzbüheler Alpen is een zeer veelzijdige omgeving voor iedereen die actief wil zijn in de natuur, maar daarnaast ook rust en ontspanning zoekt. Een hotel dat hier precies bij past is het Hohe Salve Sportresort. Met zijn eigen, op sportwetenschap gebaseerde Move & Relax-filosofie biedt Das Hohe Salve Sportresort in Hopfgarten in Tirol een heilzame balans tussen beweging en ontspanning. Door ontspanning met sportieve activiteiten te combineren tijdens je vakantie kan je ervaren hoe je gezondheid en je mentale welzijn erop vooruitgaan.

Of je nu van wandelen houdt, graag de omgeving op een fiets ontdekt of graag een balletje slaat op een mooie golfbaan in de natuur. Er is van alles te doen in de regio Hohe Salve in de Kitzbüheler Alpen.

♥ Ontdek hier alles over dit resort in Hopfgarten-Markt;
♥ Bekijk de reizen naar dit hotel ook via TUI en vergelijk de prijzen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Op de mountainbike vakantieregio Hohe Salve ontdekken

Je raakt niet uit gefietst in de vakantieregio Hohe Salve. In totaal ligt er maar liefst 6000 kilometer aan mountainbike routes in de regio Tirol die je kan ontdekken. Twee van de meest populaire routes voor mountainbikers zijn:

 1. Bike Trail Tirol: gaat over 32 etappes door het gebied en is daarmee het langste aaneengesloten mountainbikecircuit in de Alpen;
 2. Bikeschaukel Tirol: maakt het mogelijk om via de kabelbaan 15.000 meter hoogte achter je te laten. Wat betekent dat een unieke mix van avontuur en plezier mogelijk is.

Ideaal tijdens een fietsvakantie in Oostenrijk is een verblijf in een bike in, bike out hotel. Een voorbeeld hiervan is Das Hohe Salve Sportresort, een erkend elitepartner van Mountainbike Holidays’, vanwege onder andere de vele faciliteiten die belangrijk zijn voor fietsvakanties. Zo vind je er onder andere deze faciliteiten voor fietsliefhebbers: een reparatie service (indien nodig), fietsinformatiehoek, afsluitbare fietsenstalling met cameratoezicht, wasplaats met hogedrukreiniger en fietsreinigingsmaterialen en diverse voorzieningen voor het drogen van fietsen en fietskleding;

♥ Ontdek hier meer over een mountainbike vakantie in Hopfgarten.  

Mountainbike vakantie in Hopfgarten

Golfen in de bergwereld: de eersteklas locatie van Das Hohe Salve Sportresort

De regio rond Das Hohe Salve Sportresort is perfect voor een geweldige golfvakantie. Ingebed tussen de bergen verleiden verschillende golfbanen je om een balletje te slaan. Het nabijgelegen Kitzbühel scoort hoog bij golfliefhebbers dankzij vier wedstrijdbanen en een terrein vol afwisseling met 54 gevarieerde holes. Dat zijn de golfbanen van:

 1. Kaps;
 2. Rasmushof;
 3. Eichenheim;
 4. Kitzbühel-Schwarzsee-Reith.

Ook de golfclub Kitzbüheler Alpen Westendorf (zie video) en de golfbaan Wilder Kaiser in Ellmau liggen in deze mooie omgeving en zijn uniek vormgegeven. Alle informatie over de golfsport in Tirol en de golfbanen is rechtstreeks verkrijgbaar in het hotel. Golfers kunnen ter plaatse ook de gewenste tee-times reserveren en de Golf Alpin Card aanschaffen. Informeer rechtstreeks bij het hotel naar de beschikbaarheid van het onderstaande golfarrangement.

Golfarrangement: Golfen in de Kitzbüheler Alpen

 1. Vanaf 3 overnachtingen inclusief ontbijt en diner;
 2. 1 x Golf Tirol Card voor 3 greenfees, extra kortingen voor golfbanen, mogelijkheid om gewenste tee-times direct te reserveren in het resort;
 3. Gebruik van Move & Relax-ruimte incl. groepstrainingen en activiteitenprogramma. Prijs per persoon vanaf 3 overnachtingen vanaf €687,- Euro.

Wandelen en/of trailrunning op verschillende hoogtes

Voor iedere wandelliefhebber zijn er volop mogelijkheden in de vakantieregio Hohe Salve. Hier kan je meer lezen daarover. Vanuit het Hohe Salve Sportresort worden diverse begeleide wandelingen op verschillende hoogtes aangeboden. En ga je liever al rennend de omgeving ontdekken dan zijn er ook volop mogelijkheden voor gevarieerde work-outs en trailrunning. Informeer rechtstreeks bij het hotel naar het onderstaande wandelarrangement.

Wandelbreak in de Kitzbüheler Alpen

 1. Vanaf 3 overnachtingen inclusief. ontbijt en diner;
 2. 2 Dagen Kitzbüheler Alpen Card en een wandelkaart;
 3. Gebruik van Move & Relax-ruimte incl. groepstrainingen en activiteitenprogramma. Prijs per persoon vanaf 3 overnachtingen vanaf €459,- Euro.

Wandelvakantie Kitzbühler Alpen

Wat zou jij willen doen in Hohe Salve in de Kitzbüheler Alpen tijdens je vakantie?

Print Friendly, PDF & Email