Ik hou ervan om toffe dingen uit te proberen en unieke belevenissen mee te maken. Een uitnodiging voor een “Dinner in the Sky” is mij dan ook op het lijf geschreven.  In de lucht zweven aan een hijskraan op 50 meter hoogte en genieten van het uitzicht met een lekkere wijn in mijn hand, geweldig!

Ook jij kan het nu beleven want Dinner in the Sky Nederland is terug op de plek waar het ooit begon! In juni 2023 strijkt deze bijzondere culinaire ervaring neer in Zutphen.

Dinner in the Sky Nederland
Juni 2023 Zutphen

Zo leuk, beleef ook eens een Dinner in the Sky in Nederland op een toffe locatie! Bekijk de agenda en zie direct waar en wanneer dat kan. In totaal ben je ongeveer een uur onderweg met in totaal 22 gasten aan tafel tijdens je ‘vlucht inclusief lunch of diner’.

Tijdens het diner geniet je van een driegangenmenu, kies je voor de high wine dan geniet je van amuses op niveau of je kiest voor een driegangenlunch. Zie voor meer informatie de website van Dinner in the Sky Nederland.

Initiatiefnemer Ron Schouten: ‘We zijn enorm blij met een nieuwe editie op deze schitterende locatie. Het uitzicht over Wassenaar en omstreken is adembenemend. Het wordt weer een waar spektakel. Geniet met je beste vrienden, mooiste zakenrelaties of leukste familieleden aan tafel op vijftig meter hoogte. Hierdoor wordt het een echte culinaire belevenis en is daarmee zowel geschikt voor bedrijven die hun merk willen promoten als voor groepen of individuen die iets te vieren hebben.’ Chef Jim Boctor van het kasteel restaurant Sophie en zijn team zorgt voor een culinaire beleving waaraan niets ontbreekt.

 • Ontvangst met Champagne & Bites een uur voor de vlucht;
 • Dinner in the Sky flight;
 • After Drinks & Bites tot een half uur na flight;
 • Einde arrangement.

*Bekijk alle tips voor bijzonder uit eten in Nederland!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Kasteel Wittenburg - Dinner in the Sky

Dinner in the Sky, wat is het?

Dinner in the Sky is een concept dat jaren geleden is bedacht door de Belgische ondernemer Stefan Kerkhofs. De eigenaar van The Fungroup, een bedrijf gespecialiseerd in spectaculaire kraanattracties, sloeg de handen ineen met Hakuna Matata, een communicatieagentschap gespecialiseerd in gastronomie. Dinner in the Sky was een feit! Inmiddels hebben de ondernemers wereldwijd mensen laten genieten van diners in de lucht. Van Australië, India en Dubai tot Zuid-Afrika, Brazilië, Japan, Colombia en Mexico. Check zeker even de fotopagina van deze bucketlist belevenis om je te vergapen aan de foto’s op deze ’s wereldse locaties.

In het jaar 2017 was een Dinner in the Sky voor het eerst mogelijk in Nederland. Ik werd uitgenodigd door de Belafonte Event Group voor een “High Wine” in de achtertuin van Kasteel Wittenburg in Wassenaar. Kijk je mee naar de video om te zien hoe dat was? De rest van dit artikel gaat over mijn eigen belevenis bij Dinner in the Sky!

High wine in the sky, mijn ervaringen uit 2017

In mijn enthousiasme had ik werkelijk iedereen verteld in mijn omgeving wat ik vrijdag 18 augustus 2017 ging doen. De reacties varieerden van; “Wooww wat gaaf en bijzonder” tot “Iehh, ik moet er niet aan denken“. Ik was dolenthousiast toen ik werd gevraagd door “Dinner in the Sky Nederland” en voelde mij vereerd dat ik dit mocht gaan meemaken.

Voor deze exclusieve belevenis was bij Kasteel Wittenburg alles uit de kast getrokken. Bij aankomst was er Valet-Parking, altijd leuk met mijn oude Opel uit 1992. We werden hartelijk ontvangen op de rode loper en aan de arm van de lakei mee het kasteel ingenomen.

Bij aankomst in de zaal werden we welkom geheten door Hinke de Jong met een heerlijk glas Blanc de Noirs Champagne. Hinke is Champagne-expert en importeert met haar bedrijf “Brouzje” exclusieve en bijzondere champagnes van kleine Champagnehuizen. Leuk om te weten, zij organiseert ook reizen naar bruisende Champagne bestemmingen. Met ons glas in de hand werden wij vastgelegd door de fotograaf van de Belafonte Event Group en op de achtergrond konden wij Remco Harms (Ex LA The Voice zanger) horen. Dit is nog eens een entree en dan moet het hoogtepunt nog plaatsvinden.

Nippend aan onze champagne wachten we in de tuin van het kasteel op wat er gebeuren gaat. We zien de groep voor ons, (zij hebben geluncht) langzaam naar beneden draaien.

Belafonte Event Group

Het is zover, de High Wine in the Sky gaat van start

Zorgvuldig worden we geselecteerd wie op welke stoel mag gaan plaatsnemen. Vakkundig worden we ingesnoerd, één gordel tussen je benen door en twee riemen over je schouders die aan de achterkant vast worden gemaakt. Vallen zullen we niet. zodat wij veilig 50 meter omhoog kunnen. Remko Harms neemt ook plaats in het middengedeelte van de zwevende tafel en Chef-Kok Mart Smeets en zijn team bereiden de laatste dingen voor. Ondertussen schenkt de sommelier een Blanc de Blancs (100% Chardonnay)  in met de toepasselijke bijnaam ‘De Gedurfde’.

Er wordt ons een fijne vlucht gewenst en dan gebeurd het. We komen los van de grond en zweven langzaam naar boven. Dit is zo gaaf! Iedereen kijkt verrast om zich heen en raakt niet uitgepraat over de belevenis. “Ohhss en aahsss”, worden er geroepen. Ik heb het totaal niet als eng ervaren, alleen dat ene moment met die die windvlaag op 50 meter hoogte dat je even voelde dat het gevaarte heen en weer ging en je iedereen naar zijn spullen zag grijpen.

Het uitzicht is geweldig, de skyline van Den Haag in de verte en de natuurlijke omgeving van Wassenaar waar we ons bevinden. Stiekem moet ik wel toegeven dat het mij, nu ik de ervaring ken, nog toffer lijkt om het eens boven een drukke stad te doen waar echt veel gebeurd onder je.

High wine in the sky

Tuin Kasteel Wittenburg

Wijnarrangement op grote hoogte

De High Wine wordt vergezeld door 4-gangen amuses. We starten met een gamba met een crème van bloemkool en stukjes hazelnoot erbij. Daarna volgt de zeebaars met tomaat, mango en avocado. De bavette daarna heb ik doorgeschoven naar Denise. Bij elke gang wordt een passende wijn geserveerd.

Na de champagne werd een Chenin Blanc van Simonsig in Stellenbosch, Zuid-Afrika ingeschonken. Bij de bavette werd een rode wijn geserveerd. Een mix van Merlot en Cabernet Sauvignon van Chateua de la Commanderie in Lalande-de-Pomerol in Frankrijk.

Champagne Brouzje

En wat vond ik ervan?

De tijd ging zo snel! Ik had echt het gevoel maar even in de lucht te zijn geweest. Uiteindelijk zijn we toch 45 minuten boven geweest maar wat mij betreft had dat dus best langer mogen duren.

Deze experience kost wel wat, maar als je van culinaire verwennerij houdt en je wilt echt eens iets unieks beleven dan is het wel een aanrader.

High wine in the sky

De locatie, Kasteel de Wittenburg

Kasteel de Wittenburg, dat officieel geen kasteel is, is een prachtige locatie die verscholen in de bossen van Wassenaar ligt. Ik ben er wel eens geweest tijdens de exclusieve Vrijdagborrel feesten. Ben je van plan eens een weekend naar Den Haag af te reizen dan is deze locatie het overwegen waard.

Kasteel de Wittenburg - Wassenaar

Tips voor Dinner in the Sky Nederland

Een dinner in the sky is fantastisch om mee te maken en kan ik iedereen aanraden. Ik geef je een paar tips voor een Dinner in the Sky Nederland want hier weet je het maar nooit met het weer.

 • Neem geen grote tassen mee;
 • Hou je telefoon of camera goed vast;P
 • Neem een vest mee, op 50 meter hoogte kan het fris/koud zijn.

Dinner in the Sky - Nederland

Dinner in the Sky kosten

Wil jij een dinner in the sky, een lunch in the sky of een high wine in the sky beleven? Als er ergens een Dinner in the Sky event is, is het ook bijna altijd mogelijk een keuze te maken uit deze drie opties. De kosten voor een ervaring van culinair genieten in de lucht zijn te zien op de website. Je kan meestal kiezen uit een driegangendiner, een driegangenlunch en/of een High Wine.

Wil je met een hele groep een zakelijke reservering maken, dan kan dat natuurlijk ook en gelden er andere tarieven. Als je van culinaire verwennerij houdt en je wilt echt iets unieks beleven dan is een Dinner in the Sky een aanrader.

Amuses - Dinner in the Sky

Vragen over Dinner in the Sky

Ik kan mij vorstellen dat je vooraf met een heleboel vragen zit. Dat hadden wij ook maar na onze ervaring kunnen we natuurlijk al jouw vragen beantwoorden. Denise van FollowMyFootprints heeft ze allemaal op één rij gezet. Check haar blog voor de antwoorden.

 • Zit je lang in de lucht?
 • Wat kost zoiets?
 • Kun je het vaker doen?
 • Voor wie is het bedoeld?
 • Draait het platform in de lucht?
 • Kun je zelf bepalen waar je zit?
 • Zit je naast elkaar?
 • Mag ik mijn tas mee naar boven nemen?
 • Wat moet ik aan?
 • Wat voor schoenen moet ik aan?
 • Moet ik mijn lange haren vast doen of kan ik ze los laten hangen?
 • Wat krijg je bij de high wine?
 • Wat als je iets niet lust of niet mag eten?
 • Mag je roken?
 • Wat als je naar de wc moet?
 • Wat als je iets laat vallen?
 • Mag je foto’s maken?
 • Word je niet misselijk?
 • Wat als je het toch te eng vindt?
 • Is het niet koud?
 • Wat als het gaat regenen?

Meer informatie over Belafonte Event Group

De mannen achter Dinner in the Sky: Ben de Rooij (Belafonte Lifestyle & Business Magazine) en Ron Schouten (Beursbemanning) zijn een samenwerking gestapt onder de naam; Belafonte Event Group, het bedrijf is gevestigd in WTC The Hague. Volg #dits op social media.

Zou jij ook wel eens een “Dinner in the Sky” of een “High Wine in the Sky” willen beleven?

Print Friendly, PDF & Email