Vandaag is het weer Dierendag, een goede reden om je huisdier in het zonnetje te zetten. Mijn hond Banjer heeft een geweldig hondenleven gehad maar heb ik helaas twee  jaar geleden moeten laten inslapen. Maar huisdieren daar gelaten, helaas hebben niet alle dieren een fijne leef omgeving. Actiegroepen vragen wereldwijd aandacht voor verwaarloosde, mishandelde of commercieel uitgebuite dieren. Als ik op reis ben en ter plaatse iets kan betekenen dan zal ik daar zeker mijn steentje aan bijdragen. Zo zou ik ooit nog wel eens willen helpen wild tellen in Afrika, koala’s verzorgen in Australië en paarden in nood helpen. Maar gelukkig zijn er ook hele mooie dieren te spotten op reis, daarom denk ik vandaag maar aan alle dieren die ik ooit heb mogen zien op reis.

Fotoblog: Inspiratie voor je mooiste foto's

Dierendag, wat heb ik gespot op reis?

Van kleins af aan ben ik al gek op dieren en dat gaat ook niet meer weg. Een reis zonder dieren te hebben gezien kan ik mij dan ook niet voorstellen. Zoals jullie weten ben ik groot paardenliefhebber dus die spot ik altijd wel op reis, maar inmiddels heb ik ook een heleboel andere dieren gespot. Ik ben nog lang niet uitgekeken in de dierenwereld, want er staan er ook nog een hoop op mijn “wildlife to spot bucketlist“.  Kijk je mee?

Wildlife spotten in Pilanesberg National Park

Deze dieren spotte ik tijdens een safari in Pilanesberg National Park in Zuid Afrika…

Fotoblog; Safari Pilanesberg NP Zuid Afrika

Een uitstapje naar Kaap de Goeie Hoop mag niet ontbreken als je in de buurt bent. Niet alleen omdat je dan kan zeggen; “ik ben op die mees suidwestelike punt van die vasteland van Afrika geweest” maar ook omdat je kans hebt struisvogels aan zee te spotten.

TRAVELTAG: Mijn reis top 5

Op het eerste gezicht zien deze apen en vriendelijk uit, maar niets is minder waar. Sluit je deuren en ramen snel van de auto want voor je het weet zitten ze erin. Deze twee spotte ik bij Buffel’ s Bay tijdens een roadtrip over het Kaapse schiereiland.

TRAVELTAG: Mijn reis top 5

Boulders Beacht staat bekend als het pinguïnstrand. Lees er alles over in mijn blog; “Pinguïns spotten Boulders Beach Kaapstad“.

Pinguins-ZuidAfrika (4)

Deze beer spotte ik aan het einde van het winterseizoen in het Canadese Whistler.

TRAVELTAG: Mijn reis top 5

En deze bruine beer in Finland een paar weken geleden.

Bruine beren fotograferen in Finland Lapland

Tijdens het duiken voor mijn PADI brevet zwom ineens deze schildpad voorbij in Tenerife.

PADI Dive Course Tenerife

Buffels spotten deed ik in het Overijsselse Vechtdal.

Waterbuffels in Vechtdal

Tijdens mijn laatste duik in de wateren rondom Benidorm Island spotte ik mijn eerste inktvis.

Duiken rondom Benidorm Island

Welke dieren heb jij gespot op reis?

 

Print Friendly, PDF & Email