We trekken er steeds vaker op uit in eigen land en volgens Weekendjeweg.nl is Den Haag, (10%) de nummer 1 voor een weekend weg. Naar Den Haag voor een weekend weg kan ik ten zeerste aanbevelen! Ik woon tenslotte in de leukste stad van het land.

Den Haag weekend weg

Als Hagenees en woonachtig in stadsdeel Scheveningen kan ik dat alleen maar beamen. Er valt hier altijd genoeg te beleven en te zien want er wordt veel georganiseerd. Favoriet bij mij qua events is de Haagse Koniginnenach, Parkpop en het Internationale Vuurwerk Festival in Scheveningen waar ik eerder ook over schreef.

De stad zelf heeft altijd een bepaalde aantrekkingskracht op mij. De prachtige statige gebouwen en de mooie monumenten. Het is niet alleen de stad, ik ben ook gek op het strand en de zee. De warme zonnestralen op mijn gezicht of juist de gure wind tijdens een strandwandeling, heerlijk! Ik kan mij wel voorstellen dat veel Nederlanders kiezen voor een combinatie strand en stad, ik heb het geluk dat ik dat elke dag heb.

Ik schreef eerder een blog, “de perfecte dag in Den Haag”, hierin beschrijf ik een route zodat je in één dag een goede maar ook zeer diverse indruk van de stad krijgt.

Op 16 september staat Den Haag weer volop in de belangstelling voor de 200e Prinsjesdag. Wist je dat er op 15 september een oefening plaats vindt op het strand van Scheveningen? Of dat je vanaf een VIP tribune de Koninklijke Stoet kan zien en dat als je je nu alvast inschrijft je over een paar jaar de Troonrede misschien wel als gast kan horen in de Ridderzaal? Als je alle ins en outs wilt weten over Prinsjesdag, lees dan zeker mijn blog: “Must see: De Gouden Koets tijdens 200 jaar Prinsjesdag”.

*Bekijk de actuele agenda voor leuke dingen doen in Den Haag!

Gratis festivals Scheveningen

Hofvijver - Den Haag          Wandelen op het strand

Rookbommen tijdens oefening op het strand          Koninklijke stoet tijdens Prinsjesdag

Weekend weg in eigen land

Ik reis de hele wereld over maar vind het net zo lekker om in eigen land op vakantie te gaan. Dichtbij huis valt er ook zo veel te beleven en een paar dagen weg geeft mij weer genoeg energie. Met het heerlijke nazomerweer is het helemaal genieten als je er nu nog even op uit gaat.

Hunebed in Drenthe

Wat is jouw favoriete bestemming voor een weekendje weg in Nederland?

Print Friendly, PDF & Email