Met de opening van een aantal nieuwe attracties in Den Haag en Scheveningen is het nu de tijd om het centrum van Den Haag en de badplaats van Scheveningen van bovenaf te gaan bekijken. De Haagse kerktoren is onlangs geopend als uitzichtpunt in de binnenstad en durfals onder ons kunnen genieten van een top uitzicht als ze hun ogen open kunnen houden aan de Scheveningse zipline. Maar er is meer voor de uitkijkpunt liefhebbers onder ons.

Uitzichtpunten Den Haag & Scheveningen

Je moet er wat voor over hebben maar na 288 treden kan je vanaf het platform van de Haagse kerktoren genieten van het uitzicht over de binnenstad en in de verte de badplaats Scheveningen. Hebje geen zin om al die treden te beklimmen dan raad ik je aan om naar The Penthouse te gaan want daar kan je met de lift naar boven voor een wijds uitzicht. Hou je van actie en avontuur dan kan je sinds kort ziplinen van de Piertoren naar de Pierboulevard. Stap je liever aan boord van het reuzenrad dan heb je alle tijd om van het uitzicht te genieten want gemiddeld draai je drie keer rond. Last but not least, beklim de vuurtoren in Scheveningen. h

Uitkijkpunten Den Haag

1. Beklim de Haagse kerktoren voor 360° uitzicht

Beklim onder leiding van een gids de 288 treden van de Haagse kerktoren. Eenmaal boven heb je een spectaculair 360° uitzicht over de binnenstad en de Haagse badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. De zeskantige toren uit de vijftiende eeuw behoort tot de oudste gebouwen van Den Haag. De rondleidingen starten vanaf 15 april en je kan online plaatsen reserveren voor een bezoek aan de Haagse kerktoren. Er zijn elke zaterdag en zondag om 13.00 en 15.00 uur tours. Tickets kosten €6,- per volwassene. Adres: Riviervismarkt 5.

De Haagse kerktoren - Grote Kerk

2. Met de lift naar de top van de Haagse Toren

De Haagse Toren bij station Hollands Spoor, in de volksmond ook wel het ‘strijkijzer’ genoemd en bij velen bekend van The Penthouse Skybar, biedt ook een uitzichtpunt. Met de lift kan je voor €9,- euro naar boven om te genieten van het uitzicht. Je kan kiezen voor de glazen of dichte lift en na het uitzicht met de coupon aan je voucher nog een drankje bestellen. Adres: Rijswijkeplein 786.

 de top van de Haagse Toren

Uitkijkpunten Scheveningen

1. Zeil per zipline over de Scheveningse Pier

Hou jij van actie en avontuur? Dan bof je want Scheveningen is een nieuwe attractie rijker. Ik moet het zelf nog steeds gaan doen maar ik wacht even op mijn nieuwe 360 camera zodat ik mijn avontuur perfect kan vastleggen. Ben jij binnenkort al in Scheveningen of kan je niet wachten? Beklim de 55 meter hoge Pierrtoren op de Pier en laat je vastmaken aan de zipline. Met een snelheid van zestig tot tachtig kilometer per uur kan je ruim 350 meter naar beneden ‘zippen’. De Zipline van Zip Holland is geopend van 11.00 tot 20.00 uur en is geschikt voor waaghalzen van alle leeftijden met een minimale lengte van één meter. Zippen kan alleen of met zijn tweeën naast elkaar. De introductieprijs is nu €22,50 per volwassenen dus wees er snel bij anders betaal je €35,- per volwassenen.

zipline over de Scheveningse Pier

2. Beklim de Piertoren

Durf je niet te ziplinen en moet je er niet aan denken om te gaan bungeejumpen? Dan beklim je gewoon gratis en voor niets de Piertoren voor evengoed een mooi uitzicht over het lange zandstrand, de Pier, De Noordzee en de Scheveningse skyline met haar duinenpartij.

Beklim de Piertoren

3. Ontdek Scheveningen vanuit het reuzenrad

Scheveningen mag zich de eerste Europese stad noemen met een reuzenrad boven zee. Via Skyview De Pier kan je plaatsen reserveren maar je kan ook op De Pier zelf tickets kopen. Het veertig meter hoge reuzenrad heeft 36 gesloten gondels voor maximaal zes personen en er is zelfs een VIP-gondel met een glazen bodem. Zo kan je optimaal genieten van het uitzicht over het 11 kilometer lange zandstrand en de Haagse skyline. Een rit duurt ongeveer twintig minuten en tickets zijn te koop vanaf €9,- voor volwassenen. Adres: De Pier.

Ontdek Scheveningen vanuit het reuzenrad

4. Beklim de vuurtoren in Scheveningen

Elke woensdag- en zaterdagmiddag kan je om 14.00 uur de 30 meter hoge vuurtoren van Scheveningen beklimmen. Reserveren is noodzakelijk en er geldt een minimum aantal personen van zes. Reserveren kan via Muzee Scheveningen, 070-3500830. Kinderen onder de 5 jaar worden om veiligheidsredenen niet toegelaten. Adres: Vuurtorenweg.

Beklim de vuurtoren in Scheveningen

Op zoek naar meer Den Haag of Scheveningen tips?

Gezien ik op Scheveningen woon en in Den Haag werk bruis ik van de tips. Een aantal zijn er reeds op mijn blog verschenen maar de meeste zitten verreweg nog steeds in mijn gedachten. Mocht je dus op zoek zijn naar een leuke insidertip, laat dan even een comment achter. En leuk om te weten en te lezen, check ook even mijn; “Wist je dat over Den Haag“?

Voor Favoroute schreef ik speciaal een reisgids om Den Haag te ontdekken. Nieuwsgierig? Je kan het online bestellen door te klikken op onderstaande afbeelding.

Den Haag Guide @ Favoroute

Related Post