Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen en ook in de reiswereld zijn er weer diverse trends. Tessa aan de Stegge van Cherry LAB zette de 10 vakantietrends op een rij voor 2015.

De Vakantietrends

Een vakantie boeken zonder te weten waar je naar toe gaat? Gezonder op reis en de locals leren kennen. De lokale keuken ontdekken, alleen op reis, outdoor avonturen waarbij je je grenzen verlegd en vergeet de #braggie niet. Dit zijn de 10 vakantietrends van 2015:

1. Blind breaks
2. Connect with Locals
3. Foodcations
4. Outdoor wordt extreem
5. Under-the-radar bestemmingen
6. Healthy trips
7. Millennial als nieuwe influencer
8. Hipster dad gaat op reis
9. Solo traveling
10. #Braggie

Welke trends passen bij mij?

1. Blind breaks
Een verrassingsreis waarbij je niet weet waar je naar toe gaat. Een blind break lijkt mij een geweldige ervaring. Het enige dat ik wel eens heb gedaan, is op een ochtend in de auto stappen en met mijn zusje naar Parijs rijden. Super gaaf maar ik kan niet wachten totdat ik eens wordt verrast door iemand die mij meeneemt naar een onbekend bestemming.

Op deze vorm van ‘experience travel’ spelen al vele reisaanbieders in. De KLM bood een tijdlang Mystery Tickets aan voor €99,- waarmee je niet wist naar welke steden je ging. Bij reisaanbieder Srprs.me kies je voor een bepaald thema maar blijft alles geheim totdat je op het vliegveld staat.

Fotoblog: Inspiratie voor je mooiste foto's          Wintersport Alpe d Huez

2. Connect with Locals
Ik mijd de Nederlanders op reis en kom waar ook ter wereld het liefste in contact met de locals. Ik wil ervaren hoe het ergens echt is en zien hoe de mensen daar leven. Ik laat me graag rondleiden door een local of ga mee naar lokale feestjes.

#5girlshamburg in Curacao

3. Outdoor wordt extreem
Avontuur en uitdaging zijn twee elementen die in bijna elke reis van mij terugkomen. Ik hou ervan om nieuwe dingen te proberen en te ontdekken. In mijn ‘reis c.v.’ kan je teruglezen wat ik allemaal al eens heb gedaan maar er staat ngog genoeg op mijn bucketlist. Ik wil nog wel eens paragliden en achter een paard skiën bijvoorbeeld.

Fotoblog: 10 redenen waarom wintersport zo leuk is          Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

4. Under-the-radar bestemmingen
Landen als Oeganda, Slovenië, Mozambique, Boedapest, Zuid-Korea en Taiwan zijn nog relatief onbekende bestemmingen waar de massa nog niet is te vinden. De gedachte van reizigers dat je er in eerste instantie niet aan zou denken om erheen te gaan maar vervolgens dol enthousiast terug komt is één van de redenen dat deze trend aan populariteit wint.

Voor mij als reisverslaafde geldt dat ik alles wel eens wil ontdekken en zien. Dus of het nou een massa bestemming is of niet, ik wil erheen.

5. Millennians als nieuwe influencers
Het feit dat ik geboren ben in 1984 maakt mij een ‘millennial’. Ik zoek al mijn reisinformatie online en reserveer het ook online. Wat ik meemaak en beleef deel ik via review sites en social media en ik gebruik daarvoor diverse tools. Het liefste ga ik zo vaak mogelijk op reis.

6. Solo traveling
Ik heb nu twee keer alleen gereisd en daar heb ik geen spijt van. Hoewel ik het nog steeds leuker vind om samen met iemand te gaan heb ik er ontzettend veel van geleerd en ben ik blij dat ik het een keer gedaan heb. De hele dag kon ik zelf doen en laten wat ik wilde op mijn tijd.

Paardrijden op Heavy Horses in Engelse Lake District          Wintersport trends 2014/2015

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK         Fotoblog: Varen Windermere Lake District

7. #Braggie
#Braggie wordt de nieuwe #selfie volgens Cherry Picker. Een #braggie is foto die je direct na aankomt plaatst op social media om iedereen een beetje jaloers te maken, oftewel te ‘braggen’. Wist je dat er zelfs hotels zijn zoals het Marriott dat een PlusPoints programma heeft voor degene die het snelst een #braggie plaatst?

Fotoblog Seaplane Schotland

Welke trends passen niet bij mij?

In zeven van de tien trends kan ik mij helemaal vinden, behalve in de ‘foodcation’, ‘healthy trips’ en de hipster dad die op reis gaat. Dat laatste lijkt mij duidelijk. Wat betreft de ‘foodcation’ ik hou gewoon niet van alles en zal niet gauw iets lokaals gaan proeven. Ik eet de Hollandse keuken al niet eens. Wat betreft de ‘healty trips’ is het ook niet echt iets dat bij mij past behalve dan dat ik gek ben op wellness en op die manier de tijd en de rust voor mijzelf neem.

Top 10 Wellnessresorts Nederland

Heb je ook mijn blog over de wintersport trends al gelezen?

Bronnen

De genoemde trends komen voor uit de trend rapporten, ‘Travel Market Report’ en ‘WTM Global Trends Report’.

Welke reistrends passen bij jou?

© Alle foto´s zijn eigendom van Henriëtte Bokslag en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

Print Friendly, PDF & Email