Zin in een stedentrip naar Krakau in Polen? Ik mocht eens vertellen in het magazine Cosmopolitan over mijn reistips voor Krakau! Super tof en leuk om te doen. Nu de Cosmopolitan niet meer in de winkel ligt kan je het hier teruglezen.

Cosmopolitan mijn reistips Krakau

Reizen naar een bestemming die nog niet bij het grote publiek bekend is, dat is ‘under the radar’ reizen. Krakau is een stad die nog niet massaal word bezocht maar wel ontzettend veel te bieden heeft. Krakau was de Poolse hoofdstad gedurende de Middeleeuwen en de Renaissance en staat sinds 1978 op de UNESCO-lijst als één van de belangrijkste culturele steden ter wereld. Het oude centrum telt 300 historische gebouwen, 58 kerken en 2 miljoen kunstwerken. Tel daarbij op een ruime keus aan trendy- en arty hotspots en een weekend blijkt te kort.

Het is alweer drie jaar geleden dat ik voor een lang weekend naar Polen afreisde om Krakau en omgeving te gaan ontdekken. Precies een jaar geleden tipte ik de stad als dé citytrip reisbestemming voor 2015 en nu deel ik mijn reistips met de lezers van Cosmopolitan. Ik zou dolgraag nog eens teruggaan want ik ben echt verrast door de stad.

Vanaf het vliegveld is het maar 15 kilometer naar de stad. Het openbaar vervoer werkt goed en binnen een uur kan je in het centrum staan. Wil je niet alleen de stad ontdekken maar ook de omgeving dan raad ik je aan om zeker een auto te huren. De wegen zijn goed begaanbaar maar een navigatiesysteem is kan ik wel aanbevelen. Die Wieliczka zoutmijn is een must see en een bezoek brengen aan Auschwitz mag ook zeker niet ontbreken.

*Bekijk hier ook mijn reistips voor stedentrip Gdansk en andere vakanties in Polen

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Stedentrip Krakaw

Zonsondergang, Krakow – Polen

 

Ben jij wel eens in Krakau geweest of je heb je plannen om ernaar toe te reizen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email